Pedeset drugi Bitef održaće se u Beogradu, od 13. do 22. septembra 2018. godine.

U glavnom programu festivala publika će imati priliku da vidi deset predstava, a među njima i ostvarenja nekih od najvećih imena savremenog svetskog pozorišta.

Jedan od najatraktivnijih naslova ovogodišnjeg Bitefa čuvamo za kraj. Festival će biti svečano zatvoren 22. septembra, u 20h, u Sava Centru, predstavom Rekvijem za L. čuvenog belgijskog koreografa Alana Platela i njegove trupe le bale se d la be. Radi se o jedinstvenom muzičkom spektaklu zasnovanom naMocartovom Rekvijemu, koji je svoju premijeru imao početkom ove godine, od kada je sa ogromnim uspehom gostovao na nekoliko velikih međunarodnih festivala.

Rekvijem za L, foto: Chris Van der Burght

Ništa manje kvalitetno neće biti ni svečano otvaranje festivala. Jedan od miljenika beogradske publike,Žoris Lakost, koji je pre dve godine osvojio specijalnu nagradu žirija, kao i nagradu publike, gostovaće sa predstavom Svita br. 3 – ‘Evropa’ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Zbog velikog interesovanja, pored svečanog otvaranja 14. septembra, Svita br. 3 – ‘Evropa’ će biti izvedena i udodatnom terminu 13. septembra od 20 časova, kada će karte moći da se kupe po specijalnim cenama.

Da 52. Bitef bude jedan od najrelevantnijih svetskih pozorišnih festivala i ove godine, zaslužno je i gostovanje proslavljenog Štefana Kegija i trupe Rimini protokol sa predstavom Zaostavština, komadi bez ljudi. Ovoga puta, Kegi istražuje svet pozorišnih instalacija, kreirajući svet u kome će gledaoci moći da se suoče sa sopstvenom prolaznošću istražujući svet ljudi koji više nisu sa nama.

Požurite i rezervišite karte na vreme. Danas je na Trgu Nikole Pašića otvoren FESTIVALSKI ŠATOR u kome vas čekaju brojna iznenađenja, gde možete dobiti sve potrebne informacije, ali i kupiti karte za predstavu Rekvijem za L.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.