Mislite li da ste konačno spremni za trajnu vezu? Evo znakova koji vas stavljaju na put.

Nakon nekoliko godina samačkog života, možda razmišljate o tome da se skrasite u vezi? Ali kako znati da li ste zaista spremni da se odlučite? Određeni znaci vas mogu staviti na put i za to će vam trebati trenutak introspekcije.

Takođe, na dnevnom nivou, određeni znaci vam dokazuju da ste spremni da se posvetite. Evo ovih.

Dugotrajna veza: znaci koji dokazuju da ste spremni

Odvojite vreme da se fokusirate na svoj život, ove poslednje nedelje, ove poslednje mesece ili čak, ove poslednje godine. Vaše blagostanje je od suštinskog značaja pre nego što započnete trajnu i ozbiljnu vezu.

Dakle, evo nekoliko stvari na koje se možete fokusirati:

Otvorena i iskrena komunikacija: dostupnost za jasnu komunikaciju je neophodna.

Kompromis vas ne plaši: emocionalna zrelost neophodna za stabilnu vezu manifestuje se u spremnosti na kompromis i uzajamnoj podršci.

Možete pokazati empatiju: sposobnost da razumete osećanja drugih i da se postavite na njihovo mesto.

Imate zdravu nezavisnost: održavanje zdrave nezavisnosti u vezi pokazuje sposobnost da uravnotežite život kao par uz očuvanje individualnog identiteta.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Znaci da to ne ignorišete dokazuju da niste spremni da se posvetite vezi

Možda ste umorni od toga da ste slobodni, ali to ne znači da ste fizički i emocionalno dostupni za trajnu vezu. I nekoliko znakova vam to može dokazati!

Uopšteno govoreći, prečesto razmišljanje o svom bivšem je loš početak. Neophodno je odvojiti vreme da žalite zbog gubitka prethodne veze pre nego što se posvetite novoj.

Na isti način, traženje kopije bivšeg po svaku cenu dokazuje da niste spremni da upoznate novu osobu i zamislite zajedničku budućnost.

Konačno, ako odlučite da ne popuštate ni na kakve ustupke, rizikujete da budete stalno razočarani novim susretima koje pravite u aplikacijama za sastanke ili u stvarnom životu.