Ako ne za nositi, onda sigurno za odabrati jednu jer nikad nije prerano da izaberemo toplu, udobnu zimsku jaknu, u kojoj ćemo se osećati sigurno i u potpunosti zaštićeno od hladnoće tokom zime koja kuca na vrata.

Osećaj nošenja meke kao duša zimske jakne kada je hladno, uporediv je samo sa gutljajem tople čokolade ispred kamina zimi.

Zima formira naš karakter i uvek iznedri najbolje iz nas. To je sezona tihovanja, oporavka i priprema. Slavlje topline, vreme za utehu, dobru hranu i utopljavanje, dodir prijateljske ruke i razgovor pored vatre – vreme je za dom. A dobra zimska jakna svakako može da nam pruži taj osećaj dok obgrljeni njome hodamo gradskim ulicama. Jer zimi, kad hladnoća, ledena kiša i sneg vrebaju, zaista nemamo drugog izbora sem da nađemo toplo utočište.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za jesen – zimu 2019/20

Yves Salomon, net-a-porter.com

Pročitaje i ovo: Boje u trendu za jesen – zimu 2019/20

Međutim, drastičan pad temperature ne mora da pogoduje padu naše privlačnosti i stila. Igranje sa slojevima i zaklonom od hladnoće nikada nije bilo tako otmeno i zabavno kao ove sezone. Dobra stara zimska jakna postala je poslednji od statusnih simbola, odeća koja se nalazi u garderobi bez potpitanja ako i ali.

Pročitajte i ovo: Modni hit: Pelerina se vraća na velika vrata u ženski ormar ove jeseni i zime

Šarene, sjajne, metalik, jednostavne, militarističke, kratki modeli ili dugački i obmotavajući – svaka modna robna marka predstavila je modele zimskih jakni u svojim kolekcijama za sezonu jesen – zima, a na nama je samo da odaberemo pravi model za sebe. Predstavljamo vam modele koji imaju nešto veoma posebno i izdvajaju se iz mase kao modnu inspiraciju.

Pročitajte i ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Dries van Noten, net-a-porter.com
Vince, net-a-porter.com
Rick Owens, net-a-porter.com
Norma Kamali, net-a-porter.com
Moncler Genius, net-a-porter.com
Brumal, net-a-porter.com
Dries van Noten, net-a-porter.com
Ganni, net-a-porter.com
Balenciaga, net-a-porter.com
Acne studios, net-a-porter.com