Izraz masaža vagine verovatno dočarava sliku samozadovoljavanja ili otrcanog ručnog rada koji obećava srećan kraj.

Ali ništa od toga u ovom obliku masaže vagine nema. Kako stvari u suštini stoje, masaža vagine postaje sve popularnija u svetu, među ženama, i to nema nikakve veze sa orgazmom.

sexy-half-naked-fashion-girl-lying-in-bed-picjumbo-comTakođe poznat i kao joni masaža, ovaj tretman radi na otpuštanju napetosti, da bi osoba došla u kontakt sa sobom, svojim telom, a sve to da bi se osećala prijatno dok sebe dodiruje. Krajnji cilj jeste unapređenje seksualnog odnosa, kroz vid ostvarivanja bližeg kontakta sa samom sobom, svojim bićem, telom, pre svega.

Jeste li zaintrigirani? Evo kako se to radi!

Joni znači vulva na sanskritu, i prevodi se kao ”sveti portal”. Masaža uključuje dodirivanje, duboko disanje, pa čak i prodiranje prsta u vaginu osobe koja masira. Cilj nije orgazam, mada, naravno, može da se desi, ali više da se ženama da ideja o tome šta sve mogu da urade za sebe da bi imale dobar osećaj, najpre, same sa sobom, a potom i u seksu sa partnerom. Jednostavno, šta im čini dobro. Kako stvari stoje, ova tehnika može da pomogne i u razbijanju trauma.

Masažu vagine izvodi somatski seksolog.

Masaža vagine je ceremonija u kojoj se žena poziva da iskoristi na pravi način dodirivanje svoje vagine i vulve. Kad uspemo da prizovemo, odnosno, proizvedemo sjedinjenje bića i tela u vidu ostvarenja dodira, postoji velika verovatnoća da će doći i do energetskog pročišćenja. Najveća korist od ovog tretmana je da osoba oseti osvešćenje svog tela sa kojim dolazi u kontakt, a koje je izvor njenog zadovoljstva. Povrh svega, šta je to što joj uistinu pruža zadovoljstvo.

Ova vrsta terapije namenjena je svim ženama koje žele da se posvete sebi i svom ličnom razvoju, kojima je potrebno da provedu malo jedan-na-jedan vremena sa svojom vaginom.

Ginekolozi potvrđuju značaj ove terapije, napominjući da sve što povećava protok krvi u karlici, povećava osetljivost, uzbuđenje i lubrikaciju, a sve to moglo bi da pomogne i dostizanju orgazma.

Interesantno.

Loša strana?

Tretman u inostranstvu košta oko 200 USD. Kod nas još uvek nije u praksi. Ako čujete da neko nudi ovakvu vrstu masaže, dobro proverite u čije ruke se dajete. Ulja i bilje nisu prikladni za masažu ove regije. Ne, nikako.