Povećavanje grudi filerima? Moguće je!

Voleli biste da imate punije, oblije, veće grudi bez operacije? Moguće je. Najjednostavniji način koji hirurzi odnedavno i kod nas promovišu je punjenje hidrofilnim gelom, na sličan način kao što usne popunjavate filerima.
Ljiljana Grujić, urednica časopisa Estetika
Ljiljana Grujić, urednica časopisa Estetika

Hajde odmah na početku da kažemo: filerima – bilo da su sintetički ili od vašeg vlastitog masnog tkiva – grudi se mogu povećati umereno, za broj – broj i  po grudnjaka ili im se vratiti jedrost i oblina.

Kao najbolju i najbezbedniju, a i najtrajniju varijantu povećanja grudi, bez operacije, hirurzi navode vlastitu mast, ali je postupak skup, a rezultat se ne može sa sigurnošću predvideti zbog resorpcije masti u organizmu.

Odnedavno mnogi hirurzi koriste jednostavniji način, specijalan Aquafiling gel u kom je 98% fiziološkog rastvora i 2% katjon kopolamida, koji omogućava da gel ostane stabilan i ne razgradi se brzo. Kako kažu, ovaj filer ostaje u organizmu i više od 5 godina, uz postepenu razgradnju, a isto toliko traju i rezultati.

Da li je za vas korekcija grudi filerom?

Najbolji način je, kažu hirurzi, da se ovaj hidrogel koristi za korekciju asimetrija kod grudi koje su nejednake veličine ili oblika. Takođe, za povećanje grudi, ali ako nemate zahteve za velikim povećanjem, rezultat se dobija za jedan broj grudnjaka.

aquafiling miseljic
Aquafiling, dr S.Mišeljić

Kako izgleda postupak?

Procedura ubacivanja gela injekcijom je prilično jednostavna. Uz primenu lokalne anestezije i bez bola. Gel se ubrizgava kroz majušne proreze na koži i odmah nakon ubrizgavanja možete se vratiti svojim poslovima. Nema dugog vremena oporavka, niti nošenja posebnih grudnjaka i zavoja.

Aquafiling, dr S. Mišeljić
Aquafiling, dr S. Mišeljić

Koliko je ovo bezbedno?

Ovaj gel se legalno uvozi kod nas, registrovan je kod Agenije za lekove i medicinska sredstva, a ima i CE i ISO sertifikate za sigurnost i kvalitet. Koriste ga mnogi poznati domaći hirurzi.