Ako sanjate da se izvučete iz vode poput Ursule Andres u bikiniju, u filmu Dr No, sada biste svoj san mogli da ostvarite.

Sve što vam je potrebno je, naravno, nekoliko hiljada evra. U redu, možda malo više treba da dodate. Recimo, oko pola miliona. Evra.

Ljubitelji Džejmsa Bonda možda će morati da sačekaju sledeću godinu da vide sledeću avanturu agenta 007 u bioskopima, ali nekolicina srećnika možda se dočepa jednog od najpoznatijih predmeta iz prošlih filmova: bikinija koji je Ursula Andres nosila u filmu Dr No, prvog filma o Bondu.

Dvodelni kupaći kostim boje slonovače biće 12. i 13. novembra na aukciji u Los Anđelesu, a procenjuje se da će prodaja dostići 500 hiljada dolara (više od 420 hiljada evra).

Bikini Bond devojke Ursule Andres jedan je od najpoznatijih odevnih predmeta viđen (i zapamćen) u bioskopima ikada.

Ursula Andres, koja sada ima 84 godine, privukla je pažnju sveta kada je debitovala u filmu o Džejmsu Bondu 1962. godine, uz Šona Konerija.

U slučaju da nikada niste videli film Dr No, Ursula Andres glumila je Honey Rider, ženu ronioca koja se umešala u misiju tajnog agenta da bi on pobedio svog suparnika.

Jedna od najupečatljivijih scena po kojoj je kostim na aukciji postao poznat, je kada Honey izlazi iz okeana sa školjkom u ruci i koricama vezanim oko bokova.

Od tada je scena kopirana i parodirana bezbroj puta. Ursula Andres je već prodala bikini Dr No na aukciji u Londonu 2001. godine, za skromnu sumu od 45.200 dolara (oko 38 hiljada evra).

Dve decenije kasnije, ovaj kultni komad mode i pop kulture promeniće vlasnike.

Menadžer nabavke aukcijske kuće Profiles in History, u kojoj će kostim biti na aukciji, rekao je: «To je najpoznatiji bikini na svetu. I ne samo to, to je jedna od najupečatljivijih scena u celoj Bond franšizi: pokrenula je ceo fenomen Bond devojke.