Evo izbora organizovanog seksualnog izazova u tromesečni program koji je osmislila poznata seks edukatorka Trejsi Koks.

Krenite sa nama na stazu poboljšanja vašeg seksualnog života, nećete se pokajati! Ovo su izvodljivi, jednostavni zadaci koji nisu previše prisutni, osmišljeni da vas izvuku iz navike lenjog, nenadahnutog seksa.

Probajte – izvucite se iz svoje zone udobnosti! Nemate šta da izgubite osim dosadnog, rutinskog seksualnog života!

NEDELJA 1:

Bez seksa u spavaćoj sobi dve nedelje. Možete imati seks gde god želite, ali to ne može biti u krevetu.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Ovo ne samo da dodaje raznovrsnost, već vas odvaja od navike da o seksu razmišljate samo kada ležite goli u krevetu ili sinoć uveče ili prvo ujutru. Nećete menjati samo lokaciju, promenićete i vreme kada imate seks.

Image by cookie_studio on Freepik
Image by cookie_studio on Freepik.com

NEDELJA 2:

Masturbirajte jedno pred drugim. Ako ste zaista stidljivi, zatvorite oči tako da ih ne vidite kako gledaju. Ovo ima toliko prednosti, ne znam odakle da počnem!!! Naučićete više o tome koju tehniku vaš partner voli da radi ovo, nego što ćete naučiti.

Usput, ako gledate muškarca kako to radi, obratite pažnju na to gde stavlja ruku na početku i kako se drži za ruku. To čini razliku.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Za nju, možete staviti svoju ruku preko njene da biste osetili brzinu i pritisak. Ako koristi svoj vibrator, pazite kako ga drži blizu orgazma/da li menja brzinu ili pritisak? Ovo nije samo vežba za emisiju i pričanje, već je i uzbuna!

NEDELJA 3:

Isprobajte nove položaje za oralni seks. Spustite se na kolena i igrajte pokorno radije nego samo bočno na krevetu. Ili sedite sa strane kreveta dok on stoji ispred vas. Ako koristite ruke na njemu, stanite iza njega i posegnite okolo. Posebno je seksi ako to radite ispred ogledala kako bi on mogao da gleda.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Može da vam stavi noge preko ramena (ili ih možete povući do grudi dok ležite na leđima). Isprobajte da budete na sve četiri dok on klizi ispod, okrenut u suprotnom smeru i koristi jastuke da ga podigne na pravu visinu. Odlična pozicija za snagu: stojite raširenih nogu, naslonjeni na zid.

Bilo šta osim ležanja postrance na krevetu. Molimo vas. U stvari, možemo li tu poziciju ZABRANITI svima!!!

NEDELJA 4:

Saznajte „stvar“ svog partnera. Šta najviše voli. Svi mi imamo suštinsku erotsku temu – nešto što moramo da izrazimo da bismo mogli da podstaknemo ili osetimo želju.

To je naša ‘stvar’, nešto što nas uvek uzbuđuje. To može biti seks na polu-javnom mestu, nošenje štikli u krevetu, gledanje pornića dok se ima seks, uživanje u analnom, batinanje.

Pročitajte i ovo: Da li ste za seks u troje?

Mnogi ljudi čuvaju svoju „stvar“ i ne govore svom partneru iz straha da će biti osuđeni. Par koji otkrije i prepusti jedno drugom suštinsku erotsku temu veoma visoko ocenjuje zadovoljstvo seksom.

Image by user3802032 on Freepik
mage by user3802032 on Freepik.com

NEDELJA 5:

Ubacite seks na brzinu svaki treći put kada imate seks. To vas izvlači iz iste stare umorne rutine seksa i veća je verovatnoća da ćete to raditi van spavaće sobe. Dodajte bonus poene ako to radite u polu-javnom prostoru.

Pročitajte i ovo: Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Image by pressfoto on Freepik
Image by pressfoto on Freepik.com

NEDELJA 6:

Kupujte novu seks igračku jednom mesečno. Oni su tako jeftin način da se bez napora seks održi svežim i veselim. Svaki put izaberite jednu iz druge kategorije: vibrator, stakleni dildo, ‘stroker’ za njega, ljubavno jaje, vibrirajući prsten za penis, igračke za vezivanje.

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

NEDELJA 7:

Spavaj gola. Da, ako imate malu decu koja se nenajavljeno uvlače u krevet, možda ćete morati da preskočite ovo. Ali u suprotnom, odbacite SVU svoju odeću kada ste u krevetu jedno s drugim.

Pročitajte i ovo: Klinička stanja koja uzrokuju neplodnost i seksualnu disfunkciju

Ovo čini više nego što mislite za vaš seksualni život. Prvo, vi ste ranjivi kada ste goli i to je dobra stvar za parove. Osećaj čaršava na goloj koži čini da se osećate senzualno i ohrabruje parove da steknu naviku da dodiruju erogene zone jedne druge, a da to ne mora nužno dovesti do seksa. I, naravno, to će dovesti do toga da imate više seksa samo zato što nas golo telo podseća na seks.

NEDELJA 8:

Igraj seks igricu. Potražite „Seks igre za igranje sa partnerom“ i videćete da ih ima puno. Strip tvister. Seksi Jenga. Društvena igra Monogamija. Pozicione kartice gde isprobavate novu poziciju svake nedelje tokom godinu dana.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o seksu tokom menstruacije

Par koji igra zajedno, ostaje zajedno. Igra je zaista važna sa seksom i igranjem igre u kojoj se sve radi za vas, skida sav pritisak sa vas.

NEDELJA 9:

Završite svaku seksualnu sesiju govoreći jedno drugom tri stvari koje vam se sviđaju u vezi sa tim. Ne samo da ovo čini da oboje blistate posle sjajnog seksa, već je i lukav način da dobijete nekoliko nagoveštaja o tome šta vam se nije dopalo!

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o seksualnom neverstvu

Recite da vam je partner pružao oralni seks, ali izgleda da je požurio. Reci: „Toliko sam voleo da mi pružiš oralni seks da nisam želeo da prestane i želeo sam da traje mnogo duže“.

NEDELJA 10:

Imajte seks u drugo doba dana. Ako ga uvek imate noću, uradite to ujutru. Ako je uvek ujutro, uradite to noću. Promenićete doba dana da ćete imati drugačiju vrstu seksa i to može samo da reši različite probleme sa željama.

Pročitajte i ovo: Ženske dojke – kako da ih negujemo i očuvamo njihovo zdravlje

Da li se zaista radi o neusklađenom libidu ili o jutarnjoj osobi koja se poklapa sa noćnim? Pokušajte da ga uzmete u podne i sredinom jutra, sredinom popodneva. Možda ćete sami sebe iznenaditi!

NEDELJA 11:

Recite da za nešto što inače ne biste. Pokušajte jednom sve u razumnom roku. Vaš partner želi da se obučete kao klovn i da mu sišete palac na nozi? Ako je to ono što im pomaže, zašto im se ne prepustite samo jednom. Sve dok niko nije povređen fizički ili emocionalno protiv svoje volje, pokušajte da ne osuđujete.

Pročitajte i ovo: Seksualne fantazije – ono što te u stvarnosti uznemiruje, u mašti te seksualno uzbuđuje

Ako vam se ne sviđa, predložite nešto drugo. Obično je to zahtev da se jednostavno uradi nešto novo.

NEDELJA 12:

Osvežite svoju tehniku. Tehnika je važna – i postaje važnija što ste duže zajedno. Ne primećujemo tehniku na početku jer je sve to uzbudljivo i novo, ali kada to prođe, tehnika je sve. Zato dajte puno povratnih informacija. Uverite se da vaš partner zna kako da vas dodiruje onako kako želite.

Pročitajte i ovo: Zašto imamo seksualne fantazije – koja je njihova shvrha i kako mogu da dovedu do krvavog pira?

NEDELJA 13:

Ponudite seks bez napora: Ne moraju ništa da rade osim da leže i uzimaju, uzimaju, uzimaju. Kako to lepo zvuči? Suočimo se s tim, svi smo mi sebični mali glupani u tišini! Ne samo da će ovo učiniti da izgledate divno velikodušno seksualno, samo se najsebičniji partneri neće osećati obaveznim da uzvrate uslugu kasnije.

Pročitajte i ovo: Frojd o seksualnim fantazijama – svaki seksualni odnos je proces u koji su uključene četiri osobe

NEDELJA 14:

Pomešajte “stil” seksa koji imate. Zaglavimo se u tome koliko često i koliko orgazama, ali najviše odjekuje emocija iz seksa. Parovi koji to mešaju – koji imaju požudan seks jednu noć, romantični seks drugu, spori, nedeljni jutarnji seks i polupijani seks u subotu uveče – oni su ti koji prijavljuju najviši nivo zadovoljstva. Razmislite o raspoloženju, a ne o položaju kada planirate sledeći seks.

Pročitajte i ovo: Da raskrstimo jednom za svagda – šta žele žene, a šta muškarci

NEDELJA 15:

Započnite „teglu za seks“: To je staromodna ideja koja i dalje deluje kao poslastica. Svako od vas zapiše 10 stvari koje biste želeli da isprobate. Isecite na odvojene tačke, preklopite i stavite sve u teglu. Izaberite jednom nedeljno šta ćete da probate.

Pročitajte i ovo: Najpoželjnija žena – Seksi domaćica

Možete insistirati na prethodnom odobrenju ako ste nervozni!

NEDELJA 16:

Recite jedni drugima tri stvari koje biste voleli više: Usta su dobra za mnoge stvari u krevetu, ali najviše za razgovor. Trik za dobru komunikaciju je da razgovarate o tome šta biste želeli više, a ne manje.

Pročitajte i ovo: Šta da radite ako ne podnosite ukus njegove sperme

Nigde nećete stići ako kažete „Nikola, izluđuje me kada to uradiš“. Ali hoćete ako kažete „Draga, to je sjajno. Ali bilo bi još bolje da to radiš duže/pomeri se malo ulevo”.