Kućni poslovi vrlo brzo mogu postati pravi predmet razdora u paru, a za jedan od njih se čak ispostavi da je uzrok mnogih raskida…

Uzroci raskida mogu biti brojni, ali neki se ponekad ispostave prilično neobični. Kako je otkrilo istraživanje koje je sproveo Sun sa OpinionWay-om, brendom za pranje sudova, 42% parova od 25 do 34 godine već je razmišljalo da napusti partnera zbog neuredne mašine za pranje sudova, dok 71% Francuza priznaje da su se već posvađali sa svojim značajnim drugo zbog načina na koji odlažu pranje posuđa.

Ovo dokazuje u kojoj meri su domaći poslovi centralna tema u ljubavnom životu i kako mogu da postanu uzrok nesloge u paru.

Brojke govore same za sebe: 83% učesnika ove ankete je izrazilo snažna očekivanja u vezi sa kućnim poslovima u njihovoj vezi. Ali jela su ta koja su posebno u srcu svih tenzija. Ovo bi bio redovan sukob za 14 odsto parova, dok svaki treći Francuz među onima koje ih najviše nerviraju kod druge polovine identifikuje bar jednu lošu naviku vezanu za mašinu za pranje sudova.

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Dobro perete suđe, pojačavate sekspil?

Mora se reći da svako ima svoje navike i sklonosti kada je u pitanju pranje sudova. Ima onih koji su vrlo perfekcionisti i koji vole da se viljuške stavljaju uz viljuške, noževe uz noževe… A ima i onih koji stvarima pristupaju opuštenije.

Čini se da je generacija Z izbirljivija oko čuvanja posuđa nego prethodne generacije, jer 45% onih ispod 35 godina smatra da je dosadno što je mašina za pranje sudova loše uskladištena, a 53% veruje da partner koji dobro posprema svoje posuđe ima više seksualnosti.

Svako ima svoje kriterijume na kraju.