Završeno snimanje filma “Otac”, u režiji Srdana Golubovića, u kojem glavnu ulogu igra Goran Bogdan!

Finalizovana filmska priča o čoveku kome je novo vreme oduzelo sve, pa i pravo na sopstvenu decu.

Foto Maja Medić

Posle osam nedelja završeno je snimanje filma “Otac” Srdana Golubovića, snimanog na više lokacija u okolini Priboja, Zaječara, Knjaževca i Beograda.

Pročitajte i ovo: Tranfer i kontratransfer

“Otac” je filmsko ostvarenje koje opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu. Njime će dodatno biti obogaćena filmografija autora već proslavljenih ostvarenja: “Krugovi” , “Klopka”,  “Apsolutnih sto”.

Foto Maja Medić

Podsetimo radnja filma opisuje poniženog i emotivno uništenog čoveka koji započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Očajan, ali dostojanstven želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka –on postaje heroj.

Foto Maja Medić

Oca u filmu tumači Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prvi put na filmu, nakon što su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džankovic, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović.

Foto Maja Medić

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić,  a film se radi  u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Pročitajte i ovo: Sloboda u vezi i zašto je brkaš sa narcisoidnošću

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Foto Maja Medić

Producent filma je Jelena Mitrović (Filmska kuća Baš Čelik, Srbija),u koprodukciji sa Propeler Film (Hrvatska), Vertigo (Slovenija), ASAP Films (Francuska), Neue Mediopolis (Nemačka), SCCA/Pro.Ba (Bosna).