Ako je šećer vaše uživanje, onda je dijeta sa ciklusom ugljenih hidrata za vas. Objašnjavamo zašto.

Nikada nije lako započeti novu dijetu, posebno kada morate podvući crtu ispod onoga što najviše volite: šećera. Srećom, imamo rešenje za vas!

Carb-cibling je program za mršavljenje koji bi brzo mogao postati vaš najbolji saveznik. I sa dobrim razlogom, omogućava vam da smanjite potrošnju ugljenih hidrata bez napada na vaše telo. Dijeta koju vole devojke i dečaci u formi!

Šta je tačno dijeta sa ugljenim hidratima?

Pre svega, reč “ugljeni hidrati” označava ugljene hidrate (ugljene hidrate), dok “biciklizam” znači ciklus. Dakle, biciklizam sa ugljenim hidratima je dijeta koja vam omogućava da smenjujete dane sa ugljenim hidratima (dan sa “više ugljenih hidrata”) i danima bez ugljenih hidrata (dan sa malo ugljenih hidrata). Poenta je da se ne lišiš potpuno!

Takođe se naziva ciklus ugljenih hidrata, ispostavilo se da je ova tehnika manje teška i nežnija od svog rođaka sa malo ugljenih hidrata.

Prema rečima autora knjige „Carb Cicling, najlakša dijeta bez šećera na svetu“, ovaj program je idealan za „gubitak težine bez agresivnosti za telo, ali i povećanje energije, bolji san, manje holesterola i triglicerida, manji rizik od dijabetesa i hipertenzije“.

Ideja je da najbolje prilagodite svoja jela i ishranu svom svakodnevnom životu, bez ikakvih frustracija. Nema potrebe da sebi uskraćujete desert tokom porodičnog obroka, samo treba da bude dan sa „više ugljenih hidrata“ koji prelazite između dana „sa malo ugljenih hidrata“. Lako, zar ne?

Šta da jedete?

Ako ste na „niskom“ danu, možete se okrenuti zelenom povrću i životinjskim proteinima kao što su meso, riba ili jaja. Dozvoljeno je i voće sa malo šećera (jagoda, malina, kivi).

Konačno, ako ste na “up” danu, možete jesti istu stvar i uživati sa više voća, žitarica i korenastog povrća (slatki krompir, šargarepa). Ništa previše komplikovano da dobijete svoju figuru iz snova i smanjite potrošnju ugljenih hidrata!