Sve smo lažirale orgazam barem jednom u životu i sve smo to učinile iz jednog od dole navedenih razloga. Hajde, priznajte!

Ako postoji nešto što muškarci ne poimaju (ili ne razumeju) u vezi sa ženama, to je zašto mi žene lažiramo orgazam.

Često u sebi vide nezadovoljstvo ili problem, ali ono što ne znaju je da postoje vrlo različiti razlozi zašto se to može dogoditi.

I, pre svega, ne znaju da se svima bar jednom dogodilo da se pretvaraju.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Ako ni same ne znate zašto ste to uradile bar jednom u životu, tu smo mi da vam pomognemo i osvežimo sećanje. Evo zašto smo sigurni da se to dogodilo i vama!

Ako on ne može…

Znate ono kad ste kući doveli onog momka koji vam se mnogo svideo, dugo ste čekali ovaj trenutak, ali tek što ste počeli da radite sklekove, shvatate da ne… on jednostavno nikada neće uspeti, ima nešto što vam ne dozvoljava da se opustite.

Ne nalazi pravi način da se uklopi sa vama, ne sviđa vam se njegov miris ili vam se ne dopada jer previše govori.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Ukratko, nikada nećete uspeti ovako. Pa, stoga, da ne gubimo više ni svoje, a ni njegovo vreme mogli biste i da odlumite, zar ne?!

Recimo da to odgovara situaciji prilikom otvaranja poklona koji nam se ne sviđa, smešimo se i zahvaljujemo, govoreći da je „tačno ono što mi je trebalo“: bela laž.

Zbog dosade

Radite to već satima (dobro, možda ne baš satima, ali toliko se oteglo da vam se tako čini), u raznim položajima i na svim mestima u kući, vi ste već svršili, ali on nije i uporno traži da to ponovite, kao da je za vas to nešto poput uključivanja autopilota.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Ne žalite se zbog toga, ali nemate srca da mu kažete „dušo, nikad neću uspeti, što se mene tiče, možemo da odemo na sendvič“.

Šta da radite?! Prošla su već tri sata i čini vam se da je to jedini način da mu pomognete, makar samo da bi mogao da spava. Samo se moraš pretvarati.

Mislite da nešto nije u redu sa vama

Ovo je glupo verovanje koje je, nažalost, bar jednom u životu, imala skoro svaka žena: da nije sposobna, da nešto nije u redu sa njom, da je povređena ili da je nešto u njoj slomljeno.

Recimo da je prvih nekoliko puta to sasvim nemoguće za sve nas, naročito kada je u pitanju novi partner, i da u takvim situacijama postaje lakše razmišljati o pretvaranju i odricanju od svog užitka, samo da on ne bi stekao utisak da sa vama nešto nije u redu ili da vam se ne sviđa dovoljno ili da on nešto ne radi kako treba.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Nažalost, samo jedna od tri žene uspeva da doživi orgazam u seksualnom odnosu sa partnerom. Razlozi za to su zaista brojni. Pre svega, psihološke prirode.

U stvarnosti je dovoljno pronaći nekoga s kim ćete imati malo samopouzdanja i ko će da bude voljan da vas sasluša, dovoljno opusti, pita vas i nauči šta treba da radi kako bi vas doveo do vrhunca, šteta što to nije tako lako.

Ako ste pijani

Alkohol i orgazam nisu najbolji prijatelji, nisu ni za muškarce, tako da nema razloga zašto bi bili za žene.

OK, seks čak i kada je pijan i dalje je prijatna aktivnost, ali verovatno ćete preko određenog alkoholnog praga ostati daleko od cilja.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

U ovom slučaju se često pretvaramo, delom zato što nismo u stanju da se kontrolišemo, dođemo u kontakt sa svojim bićem, a delom zato što se ozbiljno bojimo povraćanja.

Da mu udovoljite

To je prvi put da završavate u horizontalnom položaju i on deluje da je toliko siguran u sebe, toliko da ne želite da ga razočarate, plus znate da pre četvrtog puta nikada, nikada nećete čuti hor anđela, ali četvrti put kada biste želeli da stignete tamo, a jedini način da to učinite je da mu udovoljite.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

U ovom slučaju se pokreće izdajnički mehanizam kojim ste uvereni da je pretvaranje način da ga impresionirate.

To nije uvek slučaj, ali mi smo i dalje te koje svesno uništavamo svoje noge kako bismo izgledale više za 10 centimetara, pa…

Ako ste nervozni (ili nemate dovoljno samopouzdanja)

On vam se jako sviđa, ali jako i toliko ste nervozni da ne možete da se oslobodite, želeli biste da se opustite i razmišljate o drugim stvarima, ali jednostavno ne možete da utičete na svoj mozak.

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

U ovakvoj situaciji, bez odvajanja glave od tela je sasvim nemoguće izgubiti kontrolu i stoga postaje još teže preći na stvar.

Često kada ste nervozni mislite da je pretvaranje jedino rešenje jer toliko poznajete sebe i znate da nikada nećete uspeti sa tom svojom ludom glavom na ramenima.

Izbegavate da mu objašnjavate i dajete uputstva

Vrlo često su vam potrebna uputstva, poput slaganja lego kockica: malo više udesno, sporije, kruži, ne zaustavljaj se, čekaj, više ulevo i tako dalje.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o pružanju oralnog seksa ženama

Sa nekim ko vam nije toliko poznat, to postaje malo teže. Možda se plašite da nesrećnik ne pomisli da ste teži od uputstva za sastavljanje Ikea kreveta: uistinu, jeste, ali plašite se da ne uništite svu zabavu.

Da što pre završim

Postoje trenuci kada to zaista ne želite, jednostavno, nemate volje za tim.

Pročitajte i ovo: Najgore stvari koje možete da uradite dok ga oralno zadovoljavate

Čak biste sve radije radili, uključujući kupovinu na Amazonu, pričanje s majkom telefonom, da peglate košulje, slušali kako se vaša najbolja prijateljica žali na svog muža…ali jednostavno vam nije do seksa.

Dešava se

U ovom slučaju, ako ne želite da kažete ne, jedina stvar je da se nadate da će to biti što brže i bezbolnije, pa bismo se zato mogli i da odglumimo da smo brze.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Jer, dešava se i najboljima.