Loši momci imaju posebnu draž kojoj smo svi podlegli barem jednom u životu: evo istine o tome zašto volimo loše momke.

Koliko ste se puta u filmovima zaljubili u negativca? A u životu?

Loši momci imaju posebnu draž, misterioznost, ali i ono što ne možete imati jer znate da će vam naštetiti, opasni su, kao što je hodanje po žici ili ivici provalije, ali u isto vreme u provodu sa njima osećate se neverovatno živo. Sa njima su noći duge i ne želite nikada da se završe.

Pročitajte i ovo: Postoji li partner bolji od sadašnjeg?

Ukratko, zato je, bar jednom u životu, normalno (i gotovo neophodno) izgubiti glavu zbog lošeg momka, makar i da biste samo naučili da cenite dobre momke.

Važno je da se ne povredite previše.

Malo govore, mnogo kažu

Činjenica da doziraju reči čini ih potpuno misterioznim, prepunim tajni, poput nečega zabranjenog, skrivenog do čega moramo apsolutno imati pristup, tajne koju niko ne zna i koju apsolutno želimo da otkrijemo.

Pročitajte i ovo: Odlazite li od onih koji nisu ono što vam je potrebno?

Verovatno samo ne znaju šta da kažu (neobrazovani, glupi, nesigurni…!?), ali ovo je zanemarljiv mali detalj, tišina ih čini neodoljivima.

Imaju šarm mutnog tipa

Nema tu šta da se radi, ako vam se sviđao Dilan i ako ste mislili da je Brandon bio previše štreber i znao-sve… sve što znate jeste da je šarm pobunjenika nešto čemu ne možete da odolite.

Pročitajte i ovo: Vodič za žene zbunjene muškarčevim ponašanjem

Biće to ta aura opasnosti koja ga okružuje ili onaj dureći pogled iz replike „Jutros mi je nestalo gela“ ili onaj neuporedivi nemarni hod umornog šmekera, ali ne možete pobeći od čari mutnog šarma.

Možda vas baš privlači ono što ne možete da razumete, pomalo poput moljaca sa svetlošću.

Mirišu na alfa muškarca

Onaj koji brani čopor, ko bi se borio za vas (ili bar vi to tako mislite jer ste pročitale previše bajki i pogledale previše romantičnih filmova), zbog koga se osećate zaštićeno i sigurno, kao pravi vođa čopora.

Pročitajte i ovo: Zašto je ženama malo potrebno da se mnogo vežu?

Verovatno se ne bi borio za vas, samo svuda traži nevolje, ali nije vas briga, samo osećate kako testosteron curi iz svake njegove pore i više ništa ne razumete, čak ni ne čujete gunđanje koje izgovara umesto reči, čini vam se divnim zvukom iako verovatno govori nešto poput „Vilma, daj mi palicu“.

Oni su nepredvidivi

Ili su više nego bilo šta drugo nepouzdani, kad izađete s njima, svašta se može dogoditi, znate kad izađete (ako se ne spakuju u poslednji čas), ali nikad ne znate kako i u kojim uslovima ćete doći kući. I da li ćete uopšte…

Pročitajte i ovo: Da li da se vratim bivšem partneru ili ne?!

Čini vam se kao da uletite na ringišpil sa puno svetla, ringišpil sa kojeg više ne želite da silazite, jer je kao na čamcu…na kraju, posle nekog vremena sve što osećate jeste da vas boli zadnjica.

Drže te u neizvesnosti

Stara taktika „nađi ženu i ponašaj se loše prema njoj“, na kraju se uvek zaljubiš u one koji se ne javljaju na telefon, ne znaš da li će se pojaviti na sastanku ili jednostavno nisu sigurni da li im se uopšte sviđaš.

Pročitajte i ovo: Da li varite ili gutate svoje emocije?

Ovo u ženama oslobađa žilavost nalik na jarca (ili bolje rečeno – kozu) koji se penje na planinu. Postajete gori od bika koji vidi crvenu maramu pred sobom i apsolutno ne može da se obuzda. Sve što želite jeste da mu se svidite, po svaku cenu, i to postaje vaša životna misija.

Zabranjeno voće

Oni su poput kriške torte kada ste na dijeti, ili veče u kojem nikome ne kažete ne, oni imaju šarm onoga što je zabranjeno, što nije dobro za vas, ali ga na kraju želite imati jer to što vas pokreće je adrenalin ekstremnih sportova.

Pročitajte i ovo: Da li stvarno ništa nije tako jednostavno?!

Kao što je Lou Reed rekao „Hej, dušo, prošetaj divljom stranom“, a ta opasna šetnja čini da želiš da ga pratiš svuda.

On čini da se osećaš živom

Sa dobrim momcima osećate se sigurno, tačno znate šta vas čeka, odvešće vas u dobar restoran, na odmor kod rođaka na moru i nedeljom na ručak sa majkom.

Pročitajte i ovo: Pet razloga zašto ne treba da se udaš za milionera

Loš momak čini da se osećate živom, jer se nikada ne osećate sigurno, uvek u avanturi, romantičnoj knjizi za koju ne znate kakav kraj može da ima.

To je kao nova adolescencija, puna muka i lupanja glavom o zid.

Da, to je ponašanje nedozrele devojčice, pa zar još to niste shvatile?!

Sanjate o srećnom kraju

Sindrom Crvenog krsta koji je ukorenjen u vama podstiče vas da želite da ga sačuvate za sebe, čak i ako to sebi ne priznajete, čak i ako sebi kažete da možete da se izborite sa situacijom bez da na kraju izgubite razum, kao u svim mučenim bajkama, sanjate srećan kraj.

Pročitajte i ovo: Ne mogu sama sebe da zaprosim!

Želite da ukrotite vuka i pretvorite ga u malog psića (poslušnog i dresiranog) punog ljubavi, ali da li ste sigurni da možete?

I radi li se tu samo o vama?

Jer niko se ne menja zbog drugih, već samo radi sebe.