Čak i ako je par u krizi, gotovo uvek je žena ta koja mora da preuzme kontrolu nad situacijom: zato muškarci ne odlaze (gotovo nikada)!

Muškarci se bore više nego što žene prekidaju veze.

U većini slučajeva, žene moraju da uzmu stvari u svoje ruke i okončaju veze koje više ne funkcionišu.

Muškarci, s druge strane, imaju tendenciju da odbacuju odgovornost sa sebe, odlažu, pronalaze opravdanja za oklevanje i konačno sve prepuštaju partnerki.

Pročitajte i ovo: Kako da žene koje previše vole skrenu fokus sa Njega na sebe?

U (malobrojnim) slučajevima u kojima se to ne dešava (prema statistici, samo 3 posto), često je to zato što u sredini već postoji treća osoba zahvaljujući kojoj muškarci dobijaju ohrabrenje koje ih navodi na akciju.

Evo zašto.

On vara, ali ne odlazi: koristi preljubu kako bi nahranio svoj ego

Nemojte misliti da će, ako je pogrešio, morati da vas napusti. Ne funkcioniše to tako, pogotovo ako je u pitanju izdaja / prevara / preljuba.

Pročitajte i ovo: Koje greške u ljubavi žene najčešće prave? I zašto?!

Vi ste njegovo sigurno utočište i prevare mogu da imaju ulogu hranjenja njegovog ega.

Neće vas napustiti jer mu to ne treba, nije mu to ni bilo na umu kada je krenuo da švrlja, vi morate da odlučite kakvu vezu želite.

Oni se više plaše raskida nego što to priznaju

Teško je suočiti se sa stvarnošću. Muškarci se mnogo plaše razdvajanja /raskida.

Sagledavanje da je priča gotova, priznanje sebi i partneru, prihvatanje, sve to zajedno je delikatan korak koji zahteva puno hrabrosti.

Pročitajte i ovo: Zašto srcu treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

Paradoksalno je da je lakše ostati u nesrećnoj, ali poznatoj situaciji, nego preokrenuti svoj život naopačke i suočiti se sa nepoznatim.

Donose odluku koja možda nije prava

Muškarci su više vezani za navike nego žene. Vezanost koju uspostavljaju sa osećanjima, okruženjem i rutinom čini ih sklonima odluci da ostanu tačno u situaciji u kojoj se nalaze, umesto da donose odluku.

Pročitajte i ovo: Kako da se razvedete na civilizovan način

Ako ste primetili da vas partner uzima zdravo za gotovo, moraćete da se suočite sa realnošću.

Šta da radite?

Odnosi ne bi smeli da se pretvore u svađu i ako vam više nije prijatno u vezi sa vašim partnerom, morate se suočiti s tim.

Pročitajte i ovo: Ljubav na prvi pogled – da li je stvarna ili samo varka?

Odlaganje, odugovlačenje, ignorisanje problema i pretvaranje da problema nema, dovešće do nagomilavanja tihog nezadovoljstva zbog koga ćete se sve više udaljavati jedno od drugog.

Često izvlačenje kostura iz ormara umesto toga omogućava vam da pronađete autentičnost koja će doneti dah nove ljubavi u vašu vezu.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter