Crveni obrazi i zaleđeno – slinavi nos mogu da budu dosadna pojava, ali svakako najgore što niske zimske temperature mogu da učine čovečanstvu je ono što rade penisu!

Penis je kao neka diva! Radi ono što želi, kada želi i ne daje ni pet para na to šta vi ili njegov vlasnik imate da kažete na to. Iako u potpunosti poštujemo njegova pravila ponašanja, ipak nas je zanimalo zašto ne podnosi niske temperature, nego se ušuška kao patka u svoje jezgro i ne izlazi dok ne otopli.

Pročitajte i ovo: Detaljan vodič za zavođenje žena – o čemu treba da vodite računa i šta žene žele

plumbing-840835_1280

Urolozi kažu da da možemo da očekujemo da se penis skupi do 50% u dužinu i 20 – 30% u širinu kada je izložen temperaturama vazduha manjim od 15C.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Kada je ljudima uopšte, a tako i muškarcima, baš hladno, njihovi krvni sudovi se sužavaju, što ograničava dotok krvi u penis. To prouzrokuje smanjenje veličine penisa.

Deluje kao okrutna biološka šala, ali, u stvari, postoji evolutivna prednost skupljanja penisa na niskim tempearturama vazduha.

Telo je programirano da zadržava toplotu i energiju. Dakle, na hladnoći, upućuje svoje resurse u održavanje protoka krvi u središtu našeg tela, gde su vitalni organi. A da bi se to uradilo, telo mora da smanji protok krvi u ekstenzijama, kao što su prsti, na rukama i nogama i, naravno, penis.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

U međuvremenu, testisi se povlače i približavaju ostatku tela da bi se ogrejali i ostali utopljeni.

Svi se smejemo ovoj pojavi, delimično zahvaljujući jednoj od epizoda čuvene serije Seinfeld, ali nekim muškarcima to može da bude vrlo neprijatno iskustvo. Zato što kad se protok krvi u penisu smanji, on postaje nalik gumi. I ako se desi da baš tada zavučete ruku u njegov donji veš i pročeprkate malo po njegovom carstvu, to može da dovede do vrlo bolnog trenja.

fire-823623_1280

Rešenje postoji!

Sastoji se u tome da muškarac nosi sportske, bokser gaće koje mogu da zaštite njegov paket, tako da penis bude zaštićen od hladnoće i mogućeg trenja.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Ako novi par bokserica ne zadovolji, njegov lekar uvek može da mu propiše neki lek za erektilnu disfunkciju, koji će da pomogne da mu se opuste glatki mišići i pojača dotok krvi u penisu.

Iznenađujuće i srećom, ovo neće da pokrene instantnu erekciju jer lekovi za erektilnu disfunkciju zahtevaju da muškarac bude uzbuđen da bi se pojačala erekcija.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Na sreću, skupljanje ne traje dugo. Čim otopli ili uđe u zagrejanu prostoriju, njegovo telo će se zagrejati i povratiti toplotu tako da će krv ponovo slobodno da proteče i njegov penis će se vratiti na normalnu veličinu za par minuta.

Ne verujte, proverite!