Ljubav. To je lepa stvar. To je jedno od najneverovatnijih iskustava koje biste ikada mogli da podelite sa drugom osobom.

Ali uprkos onome u šta ste naveli da verujete, sama ljubav neće biti dovoljna za održavanje veze. Znaš li zašto? Jer su ljudska bića nesavršena, imaju nedostatke, mane, oštećena su. I neće se sve ljubavne priče usavršiti upravo iz ovog razloga.

To što volite nekoga ne znači automatski da će se svi problemi i nedostaci u vašoj vezi rešiti sami od sebe i samo zato što se volite.

Pročitajte i ovo: Zašto žene ostavljaju muškarce koje vole

Mogli biste da budete sigurni da imate muškarca koji vas voli. Ali ako su problemi u vašoj vezi previše jaki, onda postoji šansa da će vas i dalje napustiti uprkos činjenici da vas voli.

Ne možete da budete toliko naivni da mislite da će samo ljubav značiti da ste predodređeni za život u večnoj sreći i blaženstvu sa svojim partnerom.

Još uvek postoji vrlo realna šansa da stvari pođu po zlu. I zato još uvek treba da se borite jedni za druge, čak i ako znate da ste zaljubljeni jedno u drugo, i da se volite.

Pročitajte i ovo: Zašto ostavljamo one koje volimo?

Ako i dalje ne razumete kako muškarac / vaš partner može da vas ostavi čak i ako vas i dalje voli, onda bi ovo bio savršen članak za čitanje.

Na kraju, i dalje ćete želeti da znate što više o pokušaju da održite svoj odnos najbolje što možete. Zbog toga ćete želeti da se upoznate sa raznim razlozima zbog kojih bi vas vaš partner i dalje mogao napustiti čak i ako vas i dalje voli.

#1 Dosada

Ljubav, takođe, može biti dosadna.

Iako vas voli, ne znači da će ostati s vama ako odbijete da učinite svoj deo posla kako biste bili sigurni da ćete se i dalje zabavljati u vezi.

#2 Varanje

Ako varate svog muškarca, ne bi trebalo da očekujete da želi da ostane s vama.

Varanje može osobi naneti mnogo bola, muke i tuge. Ako mu slomite srce, on neće želeti da bude oko vas, čak iako vas i dalje snažno i duboko, iskreno voli.

#3 Intimno nezadovoljstvo

Koliko god tužno bilo reći, mnogi muškarci će želeti da napuste veze u kojima ne dobijaju nikakvo fizičko zadovoljstvo.

Potrebna je bilo kakva romantična veza da bi se uvek bavili fizičkom intimnošću. Može biti vrlo problematično ako se ne trudite da ispunite njegove potrebe i želje.

#4 Nesigurnost

Možda se previše hranite njegovom nesigurnošću i na taj način ga na kraju primorate da izađe iz veze.

Možda ga stalno klevetate i činite da se oseća loše zbog toga ko je.

Morate da budete sigurni da ne pokušavate da ga promenite ili da on oseti da nije dovoljno dobar da bude sa vama.

#5 Nepoštovanje

Nijedna veza nikada neće moći da opstane kada se u njoj pokazuje očigledno nepoštovanje.

Uvek treba da budete sigurni da svom partneru iskazujete poštovanje koje zaista zaslužuje.

Nikada ne želite da se oseća kao da ga doživljavate kao manji oblik čoveka. Želite da se u vašoj vezi drži do svog dostojanstva.

#6 Nezahvalnost

Da, možda ga voliš. Ali koliko ste puta izrazili zahvalnost i zahvalnost za stvari koje je on učinio za vas i vezu?

Čak i ako vas muškarac voli, povrediće ga kad zna da zapravo ne cenite stvari koje on radi za vas i vezu.

#7 Suzavisnost

Muškarac nikada neće želeti da ostane zarobljen u vezi sa nekim ko praktično nije u stanju da se sam izdržava.

Mora da zna da jednostavno niste u vezi s njim, jer vam je potreban da se brine o vama. To je preveliki pritisak za mnoge ljude.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

#8 Nedostatak prostora i slobode

Znate da vas voli, ali to ne znači da neće povremeno želeti svoj prostor i slobodu.

I dalje će želeti da se uveri da će se baviti svojim poslom van veze. I za to treba da budete u stanju da mu date prostor i slobodu.

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

#9 Dvosmislenost

Muškarac još uvek može da ostavi ženu koju voli ako ne zna gde stvari vode sa njom.

Čak i ako znate da vas voli, i dalje ćete želeti da razgovarate o tome gde ste u vezi i kuda vaša veza ide. Ne želite da ostavite stvari da vise u vazduhu kada je u pitanju vaša veza.