Da li ste se ikada šalili o veličini muškog penisa?

Ovaj blog je napisao momak sa kojim ćaskam na fejsbuku, kaže Trejsi Koks, poznata seks edukatorka,  i koji smatra da su sve te „nevine“ pukotine o „veliko je najbolje“ duboko uznemirujuće.

On nije jedini.

Stalno dobijam izbezumljene mejlove od muškaraca, vrlo sam zabrinuta da se ne mogu meriti.

Veličina je nešto što muškarci ne mogu da kontrolišu.

Molimo vas. Hajde da svi budemo malo poštovaniji i osetljiviji.

Ja sam čovek kome je tema veličine penisa izuzetno uznemirujuća.

Gotovo svakodnevno, društvo se ruga muškarcima o veličini njihovog penisa.

Svakodnevno je stalna salva medijskih i društvenih muka. Neko se negde šali o veličini penisa – često izlazi i sramoti momke zbog toga.

Za rod koji je dugo proklamovao da želi da im se sudi na osnovu toga ko su kao ljudi, žene sigurno žele da smanje muškarce na centimetre – i nepristojne su i uvredljive kada to nije broj koji žele.

Image by Freepik

Ovo je lično.

Imam razloga da budem osetljiv na tu temu.

Kada imate 34 godine i nikada se niste držali za ruke ili se prvi put poljubili, brinete.

Kada shvatite da je vaša jedina ‘seksualna’ interakcija bila u bolnici, sa medicinskom sestrom intezivne nege koja se smejala veličini vašeg penisa kada ste bili tinejdžeri, prelazite sa brige na paniku.

Kada bukvalno svaka žena koju ste poznavali u odraslom životu van članova porodice, kaže da je veličina važna i da sve ispod 18 cm u suštini nije upotrebljivo i čini muškarca neprihvatljivim, povučete se i potpuno odustanete.

Image by user3802032 on Freepik
mage by user3802032 on Freepik.com

Postoji šokantan dvostruki standard

Zašto je prihvatljivo da veličina penisa muškarca bude neprestana šala? Zašto se žene ne prozivaju za ovo?

U ovom #MeToo društvu, muškarcu se zamera kada kaže da više voli određenu boju kose. Ali ništa se ne kaže kada se žena ruga i vređa muškarca za deo tela na koji nema kontrolu.

Pogledajmo samo neke od medijskih primera proteklih godina.

Devojke sa Ostrva ljubavi špijuniraju penis „bejzbol palice“ Krisa Hjuza dok se on tušira.

Šta bi žene rekle da muškarci špijuniraju ženu pod tušem zbog velikih grudi?

Kejti Prajs upoređuje Bojsonovu muškost sa tikvicom.

Ona je ponosna što to radi – njemu je vidno nezgodno. Zamislite muškarca koji objektivizira ženu – upoređujući koliko je njena vagina bila zategnuta. Da li bi se to smatralo smešnim?

„Ponosna sam kad vidim njegov penis visok 7 metara. To je super. Ogroman je. To je ogromno. Masivno. Da izgledam tako, i ja bih hodala ulicom u gaćama.”

To je Viktorija Bekam koja govori o penisu svog muža.

Pamela Anderson kaže: „Toliko žena se svađa oko toga koliko su veliki njihovi dijamanti, ali veličina kamena zapravo zavisi od ega njihovog muškarca zbog njegove male stvari. Mislim da dijamanti imaju direktnu vezu sa veličinom penisa vašeg muškarca.”

Smešno i iskreno? Ili omalovažavanje izjava poznatih ličnosti o muškim genitalijama.

Svi su u tome

Zatim postoje TV emisije – po mom mišljenju bilo šta sa glavnom ženskom ulogom u suštini – koje su pune pogrdnih komentara.

Možete li da zamislite kakav je osećaj za momke koji se ne osećaju prijatno kada se pomene merenje, gledajući TV emisiju Gola privlačnost / Naked Attraction? (Takmičari biraju osobu sa kojom hoće da izađu na sastanak nakon što vide osobu kako stoji gola, sa zaklonjenim licem.)

Muzičarke poput Rijane, Lili Alen, Lejdi Gage – sve imaju brojne pesme sa vređanjem penisa. Pesma Lili Allen Not Big i Rihanina Rudeboy sa stihovima „da li si dovoljno velik?“, samo su dva primera.

Zamislite Olija Mursa kako peva pesmu o ogromnim sisama?

Siguran sam da bi to bila poslastica.

To čini muškarce paranoičnim

Da li je čudo da je „prosečna veličina penisa“ jedan od najtraženijih termina na netu? Ukucajte „veličina penisa“ na internet pretraživaču ili na YouTube-u i naći ćete mnoštvo tvitova ili video snimaka na kojima žene govore o tome zašto je veličina važna i govore da je velika najbolja.

Uzgred, razmišljanje o 18 cm je prosečno. (Moja napomena: prosečan penis je dugačak oko 13 cm.) Nekoliko žena koje kažu da dužina nije bitna nastavljaju s tim da je obim presudan.

Kao da obim nije veličina?!

Nedavno sam se prijavio za Tinder i Plenty of Fish.

Našao sam profil žene koja pozira sa detetom i radi u jaslicama. Napomena ispod njene slike glasi: Ne prevlačite desno ako nemate najmanje 20 cm.

Žene nemaju pojma koliko ovi komentari mogu biti štetni – za sve muškarce, ne samo za muškarce poput mene.

Sledeći put kada budete u iskušenju da se našalite na račun nekog momka, prestanite.

To je okrutno, neukusno – i zajebava muškarce.