Tokom seksa može vam proći kroz glavu bilo kakva misao, a nadamo se da su sve one verzija “ovo je neverovatno”.

Ali s vremena na vreme – osim slučajnih, ometajućih misli, poput “jesam li isključila šporet?!”, shvatićete da, dođavola, osećate kao da treba da piškite. Ubica raspoloženja, zar ne?! Stoga, hajde da se pozabavimo tom gorućom temom za danas i vjeki vjekova – zašto imam osećaj kao da moram da piškim tokom seksa?!

Dr Alyssa Dweck, ginekološkinja iz Njujorka, kaže da postoji niz stvari koje bi mogle da pridonesu osećaju da morate da odete u kupatilo. Glavni među njima? Morala si da piškiš pre seksa i to nisi shvatila sve dok nisi bila postala napaljena i već otpočela seksualni odnos sa svojim partnerom.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Dweck kaže da pritisak na mokraćni mehur – bilo da se radi o guranju ili zato što ste odlučili da pokušate kreativniji položaj u seksu – može učiniti da shvatite da treba da piškite.

Suvoća vagine, kao i osetljivost na mazivo ili kondom, takođe mogu da uzrokuju iritaciju i oticanje oko mokraćnog kanala, a zatim da dovedu do poriva za mokrenjem, kaže Dweck. Kako biste shvatili što je uzrok, Dweck preporučuje uklanjanje potencijalnih iritanata, a zatim, ponovo uvođenje jednog od njih kako bi se videlo da li se simptomi uklanjaju ili pogoršavaju.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Samo nemojte uklonjati kondom! Pokušajte eksperimentisati s drugim vrstama.

Slabi mišići dna materice (recite zdravo Kegelovim vežbama!), takođe, mogu biti krivac tog osećaja potrebe za mokrenjem.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Prema podacima istraživanja, gotovo jedna četvrtina žena je pogođena poremećajima dna materice, što dovodi do inkontinencije, opšte neprijatnosti i potrebe za smanjenom aktivnošću.

Da li, zapravo, moram da piškim ili ću doživeti orgazam?

Osećaj kao da treba da piškite tokom seksa, takođe, može da ukaže ​​na to da ste blizu orgazma. Pre prekidanja odnosa i trčanja u toalet, razmislite malo o tome – sem ako vas ne boli.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Naravno, tu je i ženska ejakulacija. Istraživanja pokazuju da 10 do 54 posto žena doživljava žensku ejakulaciju tokom seksa, izlučivanje bistre tekućine koju možete osećati kao mokrenje. Pritom, može da se desi da imate osećaj kao da vam je pukao mokraćni mehur i da se iz vas provali bujica tekućine, bukvalno, kao kiša iz vedra neba. Poprilično neprijatan osećaj jer je, pre svega, redak, a ne zbog toga što nešto nije u redu sa vama.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Ali da li je to stvarno mokraća?

“Neki smatraju da je to samo urin, dok drugi kažu da tekućina ima drugačiji hemijski sastav”, kaže Dweck. Istina je – neki stručnjaci misle da tekućina dolazi iz Skeneovih žlezda (male žlezde koje okružuju uretru), dok drugi kažu da je to samo urin. Neki kažu da je to oboje, uključujući i jednu studiju u Journal of Sex Medicine. Tako da, to je još uvek za raspravu.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

Šta mogu da učinim ako osećam kao da moram da piškim tokom seksa?

Pre svega, pobrinite se da piškite pre seksa sledeći put. U suprotnom, možete pokušati da je zadržate. Imajte na umu da zadržavanje, to jest, grčenje mišića, može da odagna orgazam. A možete i da pustite i da se prepustite, pa šta bude. Posteljinu uvek možete posle lako da promenite.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Ali ako mislite da je ženska ejakulacija izvan vaših stega i strahova, možda biste hteli da se uhvatite u koštac s njom, kaže Dweck, dodajući da se “neke žene odluče za igru ​​u vodi – kao što je seks pod tušem ili u kadi – tako da je puštanje bilo kakve tekućine iz tela maskirano i bezbedno”.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Možete čak i da ubacite neke seks igračke u igru, kako biste stimulisali vašu G-tačku, koja bi mogla da podstakne špricanje, ili da isprobate različite položaje. Seks terapeut i seksolog Alex Robboy izjavio je da je kada je žena gore na muškarcu idealna pozicija za postizanje ženske ejakulacije.

Treba li da se brinete za svoje zdravlje ako uvek morate da piškite tokom seksa?

Zavisi. Ako stalno osećate kao da treba da piškite tokom seksa (ili uvek curite), možda imate zdravstveni problem, kao što je, recimo, urinarna infekcija.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Dweck kaže da su česta potreba za mokrenjem, osećaj pečenja kada to činite, kao i simptomi koji se pogoršavaju tokom seksa, sve to najčešće znakovi urinarne infekcije.

Groznica, povišena temperatura, krv u mokraći, bol u leđima, smrdljiv miris mokraće su sve znakovi da je vreme da posetite ginekologa.