Produženi espresso, sa šlagom i malo soli, molim vas!

U redu! Čekaj, šta?! Jesam li ja to dobro čula?! Želite so u kafi? O, da! Dobro ste čuli!

Stavljanje soli u kafu je sasvim nova fora. Jasno nam je da može da vam deluje potpuno suludo, čudno i neprihvatljivo, ali stavljanje soli u kafu, zapravo, može da poboljša njen ukus. Evo objašnjenja, kako, kada i zašto bi to trebalo da uradimo.

Pročitajte i ovo: Šta se krije iza nesanice?

Da, dobro ste pročitali naslov. Svima nam je poznato da kada dodamo dosta šećera i mleka u lošu kafu, ona će dobiti bolji ukus. Ali šta da radite ako izbegavate, odnosno, ne konzumirate šećer i mlečne proizvode? Šta u tom slučaju da radite sa šoljom loše pripremljene kafe?

Pročitajte i ovo: Idete da probate bikini? Jedite (više) kajsije! Ukusne, lagane i super za liniju!

Naš savet bi bio da pokušate da dodate so u kafu!

Jer ako dodate malo soli u šoljicu prevrele ili gorke kafe, to će da pomogne da se smanji njena gorčina i proizvede prijatniji ukus napitka. Mekši, što bi rekli.

Pročitajte i ovo: Crvena hrana pomaže u mršavljenju – šta jesti i kako funkcioniše

Pošto je svako od nas u životu popio mnogo šoljica kafe lošeg ukusa, što u avionima, kancelarijama, gostima, iz aparata ili čak i ugostiteljskim objektima, ovaj trik sa solju mogao bi da vas spasi muke svaki sledeći put kad naiđete na loš ukus pripremljene kafe.

Pročitajte i ovo: Može li od grčkog jogurta da se smrša? Istine i zablude!

Probajte, dodajte samo prstohvat soli! Gore ne može da bude, zar ne?! Ko zna, možda vam se i dopadne!

E, sad, ne govorimo vam da sipate celu kašiku Natrijum hlorida u šoljicu gorke kafe. Ali dodavanje, jednostavno, samo prstohvata soli pomeriće granicu lošeg ukusa na bolje. Sve više od prstohvata i plivaćete u salinitetu svoje ionako loše skuvane kafe, koja će sada imati još gori ukus.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o aditivima u pekarskim proizvodima

Međutim, ako se pravilno doda, prstohvat soli može da obezbedi sveobuhvatnije prihvatljiviji ukus loše pripremljene kafe i, što je najbolje od svega, ovo možete da primenite bez obzira na to gde pijete kafu. Dakle, u svakoj prilici.

Pročitajte i ovo: Kora limuna – najjeftinija investicija u vaše dobro zdravlje

Doduše, možda će vas malo čudno gledati, ali bar ćete da im ulepšate dan i imaće o čemu da pričaju kad odete. Verovatno i da se smeju, a kada se sledeći put suoče sa šoljicom loše kafe, možda se i oni osmele da probaju vaš trik.

Ovaj trik sa solju može i da vam pomogne kad se desi da ostanete bez šećera i mleka u kući, a ne volite gorku kafu. Srećom, sada znate kako da joj popravite ukus za tili čas.

Pročitajte i ovo: Sok od celera – Moćan zdravstveni eliksir ili samo još jedan wellness hir

Probajte i javite nam kako vam se čini!