Stiže nam Nova godina! Svi nam žele sreću, zdravlja i veselja, a niko ne govori KAKO da to postignemo u ovoj bedi i čamotinji.

Sagledavajući život iz različitih aspekata došla sam do ideje koja bismo mogli ovaj naš turobni svet da pretvorimo u cvetnu livadu, sa mnoštvom razigranih leptirića, bez konzumiranja tableta iz grupe sedativa (valijuma, bensedina, leksilijuma i dr.) i narkotika, koji imaju slično dejstvo.

Žana Korolija Foto: Aleksandra Ostojić
Žana Korolija
Foto: Aleksandra Ostojić

Moj predlog je da u Novoj godini, svi oni koji žele da ovaj naš svet postane bolje mesto za život u dobrom zdravlju, sreći i veselju, svaki naredni dan započnu orgazmom! Mnogo je jeftinije, praktično, džabe, a efekat je još bolji. Proverila sam, medicina se, kao i zakon, slažu sa ovom mojom teorijom.

Onu jabuku iz gesla ‘An apple a day keeps your doctor away’, ostavimo za užinu (krušku takođe, jer su provalili da radi isto što i jabuka, mada je, iz nekog razloga nepoznatog široj javnosti, bila nepravedno zapostavljena sve donedavno!), negde oko podneva, a prihvatimo novo ‘An orgasm a day makes all your troubles fade away’, kao svoju buduću životnu filozofiju (patentirala!). Sve naše nevolje i problemi neće nestati, ali će pozitivno dejstvo ograzma na naše biće svakako doprineti da poprime malo mekšu notu, postanu prihvatljiviji i lakši za prevazilaženje.

I to ne bilo kada, već ujutro, odmah posle buđenja, pre čaše tople vode (za pokretanje bubrega) i zelenog čaja (za detoksikaciju).

Kafa, kojom većina počinje dan, neka ostane za posle doručka i stavljanje pogona u fukciju. Inače, samo zabetonira želudac, kad se stuče na prazan stomak (loša navika).

Ako kažete: ‘Nemam s kim!’, kao i neke moje prijateljice, kojima sam to, pre neki dan, uz zdravicu poželela, biće ignorisano kao loš izgovor. Nemojte da se žalite da nemate partnera ili živite u sexless braku (oni sa jednim seksom mesečno i manje). Uzmite stvari u svoje ruke! Ukoliko ovaj članak čitate, trebalo bi da ste već velike devojčice, što bi značilo da možete vi to i same!

Za dečake manje briga imam, oni se u tome mnogo bolje snalaze. Bitno je voditi računa o dinamici, kao kod bilo koje druge terapije: ukoliko se lek ne uzima redovno, u propisano vreme, umanjuje se njegovo dejstvo!

Čudotvorno dejstvo orgazma je višestruko, mada verujem da su mnogi već utvrdili gradivo. Sad samo ostaje da je svakodnevno primenjujemo, kao terapiju za srećan život.

Ukoliko nekoga sećanje slabije služi, navodim kratki podsetnik: ubrzava disanje (više kiseonika u organizmu, hrani mozak), krvotok (jača srce, bistri moždane vijuge, kardio vežbe – manje trčanja i fitnesa), cirkulaciju (stres&celulit free) i metabolizam (harmonija čula); luči hormone, poboljšava raspoloženje, nabacuje osmeh na lice, zateže mišiće (lifting efekat – manje posla i para za kozmetiku i plastičare), itd.

Najbitnije od svega je da jutarnjim orgazmom (ne znači da se ne može ponavljati kasnije u toku dana ili uveče) nestaju sva nervoza, depresija, tuga i raznorazne frustracije, koje nas pritiskaju i muče, kao rukom odnete.

Neka u vaš život, u Novoj 2016. godini, na velika vrata uđu Sreća, Zadovoljstvo i Ljubav!