Šta je ženi činiti kad muškarac nesmotreno, a.k.a. namerno, ostavi kraj nje svoj mobilni telefon, a u biti, nevolju traži?!

Svima nam je već poznato kako funkcionišu ti naši podsvesni koncepti. Dok određene stvari uspeju da se iskobeljaju iz pohotnih kandži našeg nesvesnog straha i dospeju na svetlost pozorice ogoljene svesti, naša podsvest ih je već davno obradila na vrlo autentičan način. Tačno onako kako treba da bude i kakva nam je prvobitna namera bila.

Žana Korolija Foto Srđan Bosnić
Žana Korolija
Foto Srđan Bosnić

Nekada su potrebni minuti, nekad sati, a nekad, bogami, i godine da postanemo svesni nekih stvari i da se kockice slože. U suštini, onda kada smo spremni.

Mada, svi znamo šta znači kad se uzmuvamo, k’o pile u kučine, i počnemo da se ponašamo potpuno suludo, radeći sve u suštoj suprotnosti sa svojim željama i htenjima. Ruka hoće desno, al’ neka nevidljiva sila mahnito je vuče levo i mi tome ne možemo da se odupremo, koliko god se trudili.

Tako je to kad nam se neko sviđa. Nema to veze s godinama, iskustvom, ni namerama. Jednostavno, neke stvari se ne menjaju, koliko god odrasli ili manje bili. Mada, u tome zna da bude i draž tih malih, slatkih, žudnjom obmotanih trenutaka, koji prethode sladostrasnom zadovoljstvu. To je kao kad odmotavamo čokoladnu pralinu, iz svečano svetlucavog, šuškavog papira, koju smo upravo krišom izvadili iz novogodišnjeg paketića, skrivenog ispod jelke. Taj čarobni trenutak prvog puta.

Dakle, šta je ženi činiti kad muškarac nesmotreno, a.k.a. namerno, ostavi kraj nje svoj mobilni telefon, a u biti, nevolju traži?! Al’ onu najslađe vrste. A znamo da muškaraci nikada ništa nesmotreno ne rade, naročito kada se radi o njihovim omiljenim igračkama, u koje mobilni telefon svakako spada.

Prvo i najgluplje što žena može da učini je da potegne rukom za njim, u nameri da mu mobilnu spravu vrati. Jer opšte je poznato da muškarci nikada ne ispuštaju iz ruke i dometa svoj mobilni aparat, a razlozi su više nego jasni. Sem kad se povod ne dovodi u pitanje, a to je da privuče ženinu pažnju i izazove njenu reakciju. Nacrtano, da uzme stvar u svoje ruke i učini neizbežni korak. Ka njemu.

U suštini, muškarac na taj način obeležava teritoriju kao svoju i daje ženi jasan znak da je tu i da mu je namera da ostane. I’ll be back, fazon. Pored toga, naznačava i otvaranje odnosa poverenja koji želi da izgradi među njima, a znamo da je poverenje ključ ljubavi.

Pored toga, daje joj dozvolu da se poigra. Provocira je. Jer ljubav je samo igra.

Druga situacija je mnogo bezazlenija, a to je kad apsolutno ništa ne skriva od nje i potpuno je iskren i bezazlen. Tako on kaže. Al’ pošto pretpostavka navodi da tako nešto retko postoji, tom temom nećemo da se bavimo.

A koraci koje bi žena mogla da preduzme mogu da budu razni. E, sad na njenoj je kreativnosti i domišljatosti kako će da iskoristi stvorenu i otvorenu priliku.

Mogućnosti su brojne.

Recimo, prvo što joj pada na pamet je da sa njegovog telefona okrene svoj broj.

Tako će njemu ostati identifikacija njenog broja, al’ da l’ će se on setiti da je to bila njena vragolasta igra ili hoće li uopšte videti propušten poziv, veliko je pitanje. Jer polazim od sebe. Meni se dešava da takve stvari i ne primetim, a čak i kad vidim, retko reagujem uzvratnim pozivom. I da ne bi sebe dovela u situaciju najgore ženske noćne more, čekićanja pored telefona čekajući poziv koji će doći kad najmanje očekuje, red je da odustane od prvog što joj je palo na pamet i pusti svojoj mašti na volju, jer motiv je nadasve inspirativan.

Odmah potom, javlja joj se instiktivni nagon, terajući đavolicu u njoj da opali selfie sa njegovog telefona.

Već i sama pomisao na ludu ideju i njegovu facu kad ugleda iznenađenje, tera je na vragolasti smeh, širom razvučenih usana. E, sad, kakvu će pozu za selfie odabrati, zavisi od maštovitosti i smelosti žene. Varijacije idu od blentavih do bezobraznih, a.k.a. golih, ali ne bih zalazila u detalje. Ostavljam vašem afinitetu na volju.

Višak vremena može da potroši na advanced korak, meaning da tu fotku stavi kao cover na njegovom telefonu.

Sledeća opcija je da pošalje sebi SMS, provokativne sadržine, sa njegovog telefona i tako ’’spontano’’ započne prepisku. Dalje je na njemu jer ona će sigurno odgovoriti na ’’njegovu’’ provokaciju.

Ako bi žena bila slobodnijeg duha, mogla bi da napiše status u njegovo ime na, naravno, njegovom Facebook profilu.

Proširena opcija ove varijante bila bi promena statusa – in a relationship with/zna-se-kim, just engaged w/zna-se-s-kim.

Even more je da postavi svoju sliku a.k.a. svoje nove ljubavi na njegov FB profil, pa nek vidi svet, nema tu šta da se krije. Ljubav nije da se krije!

Možda bi bilo zabavno da naprasno postane njen tajni obožavalac tako što će da, njenim prstom vođeno, progoniteljski-manijakalno krene da lajkuje sve njene fotke i statuse, a svi znamo koju to vrstu obožavanja označava.

Ukoliko vam manjka inspiracije, u pomoć uvek možete da pozovete prijatelje, na dobru zabavu k’o zapete puške spremne.

Ovom prilikom, zanemarićemo sve druge društvene mreže i fokusiraćemo se samo na najmasovniji kanal komunikacije, Facebook.

Ukoliko ste žena na sve uvek spremna i pri sebi imate USB, možete ladno da sve podatke sa njegovog telefona downloadujete na svoj mobilni uređaj, lap top, iPad i slično oruđe kojim raspolažete u trenutku. Mada to možete da uradite i preko Blutootha, ako ste vešti u povezivanju.

Bezobrazne bez mere mogle bi da pozovu broj označen kao emergency call i saopšte drugoj strani da on večeras ’’ima neka vrlo važna posla i neće doći doma u planirano vreme’’, ali da će u svakom slučaju biti na sigurnom i dobro zbrinut.

Dok smišlja strategiju, žena je verovatno već prevrtela dobar deo sadržaja njegovog telefona. Jer muškarci su jednostavna, pravolinijska bića. Komplikovanje života, u vidu postavljanja komplikovanih lozinki, nije im jača strana.

E, sad, dolazimo do poslastice za sve inspektore Radiše i Kluzoe. Ptičica mi dojavila da postoje neki pametni telefoni na kojima možete da preusmerite da vam stižu sve dalje notifikacije sa njegovog broja, što znači da imate kompletan uvid u sve što on prstom takne na svom telefonu – koga god da pozove, lajkuje, pokuje ili pismo pošalje, sve dolazi do vas u realnom vremenu. Eh, ta moderna tehnologija, neslućenih špijunskih razmera.

I pomenu mi prijatelj namernik još par stvari koje mogu da se podese zarad boljeg uvida u virtuelni i stvarni život željene osobe, al’ moj, na špijunsku aferu, nespremni um nije postigao da sve pohvata. Nekom drugom prilikom.

Mada, neke stvari valja i prepustiti slučaju. Bar nazovimo to tako jer slučaju u ovom svetu nema mesta. To odavno znam. Naša pažnja ide tamo kuda je naša energija vodi. I mnogo pre nego što se dva tela sretnu, na vibracijskom niovu njihov susret se već desio. Energetski su već spojeni. Duše su se srele. Preostaje spajanje dva tela u svetu koji nazivamo stvarnim, a koji će dvoje da odrade onako kako znaju najbolje u datom trenutku.

Lovac na potezu.