Po tome što kaže da muškarac koji može bezbedno da vozi, dok ljubi ženu ne daje poljupcu pažnju koju zaslužuje, mogla bih reći da Ajnštajn Milevu nikada nije provozao kako treba.

Vožnju automobilom umnogome doživljavam kao seks: neponovljivo telesno iskustvo, koje u potpunosti i neodoljivo obuzima sva moja čula. Može me odvesti na mesta gde još nisam bila, doživljavajući iskustva koja me ostavljaju bez daha i obuzimaju dušu.

Žana Korolija Foto: Srđan Bosnić
Žana Korolija
Foto: Srđan Bosnić

Uostalom, ima li boljeg seksa od vožnje dobrim automobilom, kojim upravlja moja voljena osoba, toliko vešto da, dok klizimo drumom u tišini, koju nadjačavaju očaravajući zvuci omiljene nam muzike, kroz živopisni kraj ovenčan brdima i dolinama, osećam kao da ja zapravo klizim pod čvrstim prstima njegovih muževnih ruku?!

Tu sliku može da upotpuni još samo seksualni čin tokom vožnje, nalik onom na koji su se osmelili Medlin Stou i Kevin Kostner u filmu Osveta.

https://www.youtube.com/watch?v=LgHV8NJ4OtE

Ali ima i drugih vožnji za pamćenje!

Recimo, meni se jednom ukazala prilika da dobijem Mercedes, ključ u ruke, a da nisam ni kupila loz, ni grebala, al’ ogrebala! Udar munje, povoljni astro aspekti ili nešto treće, tek ja sam jedne junske noći otišla kući u sivom, metalik dvosedu, marke Mercedes. Sama.

Sa druge strane, tadašnji izabranik srca mog otišao je na spavanje na najbezbedniji, mogući način – u policijskoj marici, pod budnim okom četiri pandura. Jeste da prenoćište nije bilo kategorije na koju je navikao ali, s obzirom na to u kakvom je stanju bio, na šta je pouzdano ukazala sprava vrste alkometar, ne verujem da mu je mnogo trebalo da utone u čvrst san.

Dok je odlazio, mahala sam mu, malo je reći zbunjena i zatečena, zaklinjući se na vernost do jutra i slala SMS-ove podrške sadržine: ’Ti si mi najbolji do sad! Da sam grebala, ne bih ogrebala…’, itd.

Jutro posle, kada sam ga, sa sendvičem u ruci, sačekala ispred zatvora, u našoj vezi je promenilo sve! Ništa brže nije moglo da nas poveže, ulije poverenje i zbliži na neko vreme. Naša veza je procvetala.

Upuštanje u seksualni čin je podjednako rizično, kao i sedanje za volan.

Uostalom, pojasevi i kondomi su zato izmišljeni.

Nekad je uzrok do nas, ali nekad može da bude van naše kontrole: drugi auto. Obično je to onaj idiot što vozi sporije ili onaj manijak što vozi brže od nas.

U izvesnim godinama, kada većinu hvata kriza (oko 45), za razliku od žena, muškarcima postaje bitnija ideja da imaju prolaz kod žene, nego sam seks. To me podseća na ono kad pred pešačkim prelazom zakoče svom snagom, puste te da zanosno otparadiraš ispred njih, požudno isprate pogledom i nastave kao da se ništa nije desilo.

Slično tome je da te ustartuju na prečac, izvedu na večeru, nakom čega im se gubi svaki trag dok vi sve vreme mislite da je neki feler do vas. Ne brinite, to su oni što vole da poseduju dobar auto, da imaju čime da se pohvale i da ga nedeljom ponosno glancaju ispred celog komšiluka.

Bez obzira na to koliko talentovani i dobro pripremljeni bili, u vožnji, kao i u seksu ništa ne može da zameni vreme provedeno za volanom.

Brzina se ne isplati ni u jednom slučaju. Kad čovek žuri lako se omane skretanje, izgubi na putu, a o nesrećama da ne pričam, tako da neki čak i ne stignu tamo gde su krenuli. Razumete?!

Od njih vajde nema, a i zadnjica brzo utrne na sedištu motora. Mada ta bliskost sa vozačem ispred ima svojih draži, kao i vetar u kosi ali na duže staze se ne isplati. Bubrezi otpadaju. Soliranje u vožnji i seksu obično se radi iz nužde, radi kratkoročnog užitka.

Znak Stop znači Stop i tu zbora nema!

Koliko dobro održava auto podjednako je bitno kao i koliko dobro vozi. Hello, my name is High Maintenance Girl!

Možda vam se čini da nisam sve sličnosti navela, ali ne zamerite. Tek sam na pola puta i još uvek se unapred radujem prijatnim iznenađenjima. Život ima smisao samo ako svakoga dana nešto novo naučimo i doživimo nedoživljeno. Što se mene tiče, ja tek očekujem vožnju svog života!