I ja sam samo žena, mada izgledam k’o boginja!

Imam svoje strahove, nosim se sa njima kroz život, ali istinski se trudim da se sa svakim pojedinačno suočim i izborim da bih mogla da živim život punim plućima i dođem do onoga što želim. Ponekad pokleknem, ali ustanem, što bi rekli, namestim krunu i krenem dalje. Nije lako, ali vredi ustrajati i ići dalje jer život je samo jedan. Nema reprize.

Žana Korolija
Foto Aleksandra Ostojić

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

Ovih dana, razvodi na sve strane. Kao da su Ešton i Demi povukli nogu. Od svih priča, njihova je bila najjača, a meni, iz nekih duboko ličnih razloga, najbliža i najmilija.

‘Nisam bila dovoljno voljena!’, izjavila je Demi Mur nakon razlaza sa Eštonom Kučerom. I tako se najsmelija holivudska bajka završila na najbanalniji način. Prevarom.

Pročitajte i ovo: Ljubav je samo reč

Po mom slobodnom tumačenju, ona nije smogla snage da kaže šta je muči i čega se uplašila, kako joj je potrebno da bude voljena, a on nije znao da prati promenu njenih osećanja i prepozna šta mu je činiti. Uplašio se pred nepoznatim.

Pa, što je nije pitao?!

Još jednom dokaz da nedostatak komunikacije predstavlja najveću agresiju i opasnost koja može da ugrozi vezu. A beše to ljubav bez presedana, u inat predrasudama, uprkos celom svetu. Uglavnom, ljubomornom i zavidnom, koji se celog života samo pitaju: ’A što se meni tako nešto ne desi?!’

Pročitajte i ovo: Doviđenja prošlosti, dobar dan živote

Da mi je bila na dohvat ruke, prodrmusala bih je, onako, skvrčenu od nejela i vrisnula na nju dovoljno jako da je probudim iz letargične melanholije, u koju je, očigledno, upala. Ako je imala dovoljno hrabrosti da se upusti u tako riskantnu (da, riskantnu) i intrigantnu vezu, kako je mogla da dopusti da podlegne svojoj lenjosti (da, lenjosti) i sve ispusti iz ruke, kao da nikad nije ni bilo?!

Pročitajte i ovo: Kako se rešiti tenzije u vratu i ramenima?

Riskantnu jer zaista jeste veliki rizik upustiti se u vezu sa toliko mlađim muškarcem u godinama u kojima je ona započela svoju vezu sa njim. Ne zbog toga što prava ljubav sa toliko mlađim muškarcem nije moguća, provereno znam da jeste, već zato što je potrebno mnogo snage da se održi taj nivo sigurnosti u sebe, koji joj neće dozvoliti da poklekne pred izazovima i promenama koje godine neminovno donose kod žena, u tom periodu života u kom je ona sada.

Pročitajte i ovo: Reči su te što nas svlače, ćutanje samo uz suze dobro ide

Sa druge strane, ljenjost je omela da konstantno radi na sebi da bi uspela da eliminiše strahove koji su se gomilali kao posledica pomanjkanja samopouzdanja. Bes se nagomilavao i doveo do postavljanja neprobojnih blokada koje ni Titan ne bi probio. Sve to je rezultiralo nekontrolisanim ponašanjem obe strane i raspadom sistema.

Pročitajte i ovo: Emocionalni ekvivalenti bolesti

Sve što je trebalo da uradi je da mu kaže kako želi da je voli i šta bi je činilo srećnom! A on da čuje ono što ona ni ne kaže i oseti ono što ona ni ne pomisli. Umesto toga, dozvolila je da njena nesigurnost preuzme kontrolu. Da strah nadvlada.

Pročitajte i ovo: Letnji vatromet ljubavi

Plašeći se da ga ne izgubi, odlučila je da ga odgurne od sebe. A kako strah izaziva agresiju, tako se i on se poneo kao najgori balavander, izneverivši njeno poverenje na najgori mogući način. Umesto da mućne malo glavom i shvati u kom grmu leži zec.

Mehanizam mi je odlično poznat. Prošla sam celu etapu. Za utehu, znam da je posle tuge koja sledi, čeka spasenje.  A da boli, boli…jer najviše bole iznevereno poverenje i očekivanja bazirana na datim obećanjima.

Pročitajte i ovo: Tamo gde je bes uvek postoji bol

A sve je moglo biti drugačije. Da sam ja na mestu Eštona Kučera vratila bih se i pokušala još jednom. Ako je imao dovoljno ludosti i hrabrosti pre šest godina, zašto ne i sada, kada bi trebalo da je dosta mudriji i promućurniji. Godine su i ovako iluzija. Granice postoje samo u našem umu.

Pročitajte i ovo: Nađi snage da se izvučeš iz svoje slomljenosti

A fakat je da ljubav žene i mlađeg muškarca ima posebnog šmeka, to iz ličnog iskustva mogu da potvrdim. Ona, u zrelim godinama, na vrhuncu svoje ostvarenosti, uspešna i priznata, sa velikom dozom samopouzdanja, zna šta hoće. Savršenog fizičkog izgleda, u odličnoj formi, široko nasmejana, lepa i pametna, načitana, ima ceo svet pod nogama. Za njom se na ulici okreću podjednako žene i radnici na građevini, a balave poslovni saradnici tokom sastanka.

Pročitajte i ovo: Loše navike koje mogu da unište vaš odnos

A on, ima energiju kojom može da preleti planinu, premosti sve prepreke koje se pred njima postavljaju. Mlad, zdrav, jak, na vrhuncu svoje fizičke moći, ne opterećen prošlošću, hrli u život ambiciozno, punim plućima. Smeo i otvoren. Željan i zaveden njenom ženstvenošću, obara je s nogu svojom nepretencioznošću i opuštenošću. Zna šta hoće.

Pročitajte i ovo: Kako da završimo nezavršemo u bivšoj ljubavi i otvorimo vrata novom odnosu

Da budu blizu, zajedno, svaki dan po ceo dan, da se smeju i dobro provode, bez stega, skrupula i ograničenja, pa dok traje…a može da traje, samo ako se ljudi potrude, osluškuju jedno drugo i vole onako kako onaj drugi voli da bude voljen.

Jer ona zna, a on može. Samo treba da pokaže malo hrabrosti.