Postavlja se pitanje kako žena danas da zavede muškarca!

Ili, još bolje rečeno, kako da skratite tipa u dva poteza. Vrlo jednostavno. So, let’s make the long story short, što bi rekli Englezi ili na maternjem, da skratimo priču.

Žana Korolija, privatna arhiva
Žana Korolija, privatna arhiva

Pre svega, pogledajte kako stoje Venera i Mesec u njegovoj natalnoj astrološkoj karti, da biste znali šta vam je činiti i kako da se vladate. Ukoliko niste baš vični tumačenju astrologije, bolje idite kod vašeg astrologa, nego da upadnete u zamku pogrešnog tumačenja, odakle povratka nema. Naravno, ličnog astrologa imate, kao i zubara, ginekologa, endokrinologa i advokata?! Kao sve žene 35+!

Venerom ga možete zavesti lako, a pridobiti Mesecom. To su ta dva magična poteza, koja u mnogome mogu da skrate put, da ne lutate u magli. A onda idemo redom.

Nema tu mnogo filozofiranja, iako kažu da je zavođenje umetnost i veština koja se stiče kroz iskustvo. Pošla bih od činjenice da je bitno da znate šta želite da postignete. Ukoliko ne, vratite se tamo odakle ste i pošli, pa kad smislite, vi opet stanite u red.

Lekcija broj 1, očekivanja ostavite kod kuće. Najbolje veze kreću iz odnosa u kome nema očekivanja. Ne morate baš odmah u mehuriću iznad vaše glave da crtate kućicu u cveću, čopor musave dece i avione, kamione. Ponekad to deluje kao najmanje izgledna situacija i čista zajebancija. Zašto? Zato što ste tada potpuno opuštene i svoje. Kad su maske ostale iza pozorišne scene, gde im je i mesto, pred vama se otvaraju velika vrata, prostire crveni tepih nepreglednih mogućnosti, na koji vi stupate obasjani jakom svetlošću.

Ne pokušavajte da se folirate i da glumatate da ste ono što niste, niti ćete ikada biti. Time podižete neprobojni zid oko sebe, a i provaliće vas za tri dana. A onda je džaba da sedite pored telefona i da pokušavate da ga hipnotišete da zazvrči.

Budite sigurne u sebe, ali ne nadobudne. Nesigurnost je odraz vašeg straha, kao i nadobudnost. A i lepljivo hladne, znojave ruke, kao direktan odraz istog, niko ne želi da drži u svojima. Uredne i lepo negovane ruke sa namazanim noktima, da, ali to je već neka druga priča. Projekcije tipa šta-bi-bilo-kad-bi-bilo su toliko besmislene da svaka priča na tu temu je čisto gubljenje vremena. Jasan pokazatelj vaše nesigurnosti, svojstven ponavljačicama.

Ako ste ovladale sigurnošću u sebe, nemojte opet da hipnotišete telefon i ko poslednje očajnice čekate prokleti sms. Imajte na umu da postoji velika verovatnoća da je sa druge strane žice neko bojažljivo i uplašeno stvorenje koje se snebiva da vas pozove, iako to istinski želi. Opet ta nesigurnost, ali ovog puta sa druge strane. Pozovite vi njega. Pa, ako i izduvate, bar znate na čemu ste i idete dalje.

Samo da znate da je sigurnost u sebe mnogo ubojitije oružje u odnosu na atraktivan izgled, koji u tom rivalitetu postaje zanemarljiv. To je ono kad se pitate: ’Šta ovaj tip radi sa onom oštrokonđom?!’ Eeeee!

Pokažite slabost. Koliko se otvorite, toliko ćete moći i da primite. Jeste da to povećava rizik od ranjavanja ali da onako mali čovek, kao što je Mel Gipson, nije imao tako veliko i hrabro srce, nikada ne bi uspeo da na otvorenom bojnom polju pokori onu silnu neprijateljsku vojsku (sećate se filma Hrabro srce?). A ni da osvoji onu lepu snašu.

Ne igrajte igre. Kome još treba da se smara?! A drugo, sigurno ne biste voleli da se neko igra sa vama i vašim osećanjima. Kažite šta želite, kao da pričate sa Deda Mrazom. Imajte na umu da osoba koja se nađe preko puta vas, predstavlja vaš odraz u ogledalu. Energija koju emitujemo je ona koju primamo. Sve je do nas.

Pričajte, pitajte, razgovarajte. Dobra komunikacija je iznad svega i predstavlja osnov stabilne veze. Ukoliko sa nekim nemate o čemu da pričate, bežite kol’ko vas noge nose, ne gubite vreme. Zamislite da satima sedite jedno pored drugog, kao držite se za ruke, a ćutite sve vreme i posmatrate ljude oko sebe koji glasno pričaju, smeju se i očigledno dobro zabavljaju. Nemojte da se plašite ni da vam pada na pamet da nećete dalje odmaći od prve baze ako vašoj priči nema kraja. Koliko dobro komunicirate, toliko će vam biti dobro i u situacijama gde reči prestaju (krevetu, bioskopu i crkvi).

Iskoristiću ovu priliku da vas obavestim da ne morate da znate i da radite sve same, iako ste pametne, sposobne i odlično vladate situacijom. Naučite da ne morate. Prepustite mu se. Oni to vole. Dozvolite mu da vam pomogne i tako nađe svoje mesto u vašem životu.

Moje iskustvo govori da vole čak i da im prepustite izbor haljine koju ćete obući za izlazak. To ih pali i dođe kao obeležavanje teritorije – ako ga poslušaš znači da si ’njegova’. A vi ćete naravno priču navesti na vaš prvobitan izbor.

Budite u kontaktu sa svojim emocijama. Činite kako osećate. Radite ono što vam je volja, kad vam je volja. Ako nije, ne žurite. Ako i utekne, nije za vas. Sačekajte pravi trenutak. I ne libite se da mu to kažete sasvim otvoreno: ’Meni je potrebno malo više vremena da se opustim.’ Verujte mi, dopašće mu se to.

Zauzete ne uzimajte u obzir ni pod razno. Prvo, zašto biste vi popunjavali rupe u tuđem braku, umesto išli ka izgradnji svog?! A drugo, ako je nju ostavio zbog vas, još brže će to uraditi kad se pojavi neka treća. A uvek postoji neko!

***

Odlomak iz knjige Ne odustaj od ljubavi, Žane Korolije, objavljene i izdanju izdavačke kuće Laguna u Srbiji i Begen u Hrvatskoj.