Gde ću za doček?! U krevet!

Novogodišnju noć provešću sama u svom krevetu, čitajući sve one priče zapisane na linijama mog dlana, koje čekaju da budu otkrivene. Sasvim lagano, prstom ću povlačiti jednu po jednu. Dobro ću se zagledati i duboko prodreti u svaku od njih, ne tražeći pukotine i mane već mogućnosti.

Prvo poglavlje Nove godine je Mogućnost.

Žana Korolija Foto: Aleksandra Ostojić
Žana Korolija
Foto: Aleksandra Ostojić

Nalakćena na prozor, iz topline svoga doma, pijuckajući kuvano vino i sladeći se čokoladnim Šarlotom, posmatraću odsjaj lampiona svih blještavo okićenih novogodišnjih jelki.

Najjačom svetlošću nebo obasjavaće lampioni na kojima piše Nada. To su oni uvek postavljeni visoko, na vrh jelke. Nekada, čak i kad se propnemo na vrhove prstiju, ostaju izvan našeg domašaja. Nada da ćemo ispuniti naše snove. Nada za novi životni početak. Uvek na korak, nikad dostižna. Za njom svi hrlimo. Svi bi da je dohvatimo.

A upravo to je razlog zašto nikad ne dosegnemo Novu, već večito ostajemo zarobljeni u staroj.

Nit je stara godina kraj, nit je Nova početak, već tok kojim nastavljamo sa svom mudrošću kojom nas je obogatilo dosadašnje iskustvo.

Sem jedne. Da ću biti bolji čovek.

Novoj godini pristupam sa odlučnošću da pronađem mogućnosti zapisane na mom dlanu i skrivene u svakom novom danu.

Ono što znam je da ću se potruditi da ovog puta uradim kako treba. Ali nije problem i ako tako ne bude. Čovek se uči dok je živ.

Kakve god izazove donese predstojeća godina, nadam se samo da neću ustuknuti, plašeći se da ću pogrešiti.

Kad god sam greške pravila uvek sam nešto novo naučila. Pored toga i ludo se zabavljala!

Nadam se da ću i u ovoj godini praviti greške. I  to, što više! A upravo to želim i vama! Da grešite, iz sve snage!

Samo onaj ko pravi greške znači da aktivno živi, radi, pokušava da nešto promeni, ide napred, korak po korak dalje od sebe, gde je juče bio. Osećamo se živima samo kad radimo stvari koje nikada do sada nismo radili. Beleže se samo dani kada smo uspeli da uradimo nešto novo.

Tako da vam toplo preporučujem da slobodno pravite nove greške! Neverovatne, nemoguće, nikad dosad doživljene. Makar po njima postali slavni i osvanuli na naslovnici tabloida! Samo ne puštajte od sebe one koje volite!

I nemojte da oklevate, zastajkujete, plašeći se, bez obzira na to šta je u pitanju – ljubav ili posao. Pustite uzde da vitlaju! Ionako, ne možete izgubiti ono što nemate. Znate kako kažu – ono za čim smo u potrazi, sve vreme je uz nas.

Drage i dragi moji, neka vam u Novoj godini svi problemi traju koliko i novogodišnje rezolucije! Želim vam srećnu Novu godinu, ispunjenu ljubavlju! Krenite od sebe. Neustrašivo grabite za svojim snovima!