Umetnička dela, bilo koje vrste, dolaze iz stanja tišine.

Tri su osnovna domena meditacije.

Bojana Glušac, osnivač PED metode i psihodramska psihoterapeutkinja

Jedan je rešavanje određenih problema – psiholoških, zdravstvenih, gde meditacijom pojačavamo određene materijalne procese, koje sprovodimo u cilju rešavanja problema. Dostizanje stanja unutrašnjeg mira i balansa, opuštanje, relaksacija, eliminacija stresa i isceljenje.

Pročitajte i ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Drugim nadograđujemo i unapređujemo svoju ličnost, otklanjamo prepreke za kreativnim ispoljavanjem našeg bića. Razvijamo svoje potencijale, pojačavamo pozitivne osobine, unapređujemo praktične strana života (novac, posao, partnerstvo), razvijamo kreativnost, spontanost, psihološke aspekte ličnosti (hrabrost, brigu i ljubav prema sebi).

Foto Dineslav Roydev

Treći predstavlja rad na duhovnom planu i osvešćivanje sebe, kao univerzalnog bića, sa osvešćivanjem sveukupne međupovezanosti.

Pročitajte i ovo: Koje greške u ljubavi žene najčešće prave? I zašto?!

Ako hoćete da se zaljubite možete da medirate da se otklone prepreke i steknu uslovi za realizaciju željenog, ali i u konkretnom životu morate načiniti bar neki korak. Takođe, bilo bi dobro da se potrudimo da zaronimo u svoje nesvesno i pokušamo da osvestimo zašto se to nije desilo do sada.

Pročitajte i ovo: Zašto srcu treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

Jer kada su u borbi svesno i nesvesno, nesvesno uvek odnese pobedu!

A to je već domen psihoterapije.

Pročitajte i ovo: Intimne partnerske stvari o kojima ne bi trebalo da pričate sa prijateljicama

Kako Frojd reče, 90% naše psihe je nesvesno, samo 10% smo svesni. Njime delamo, dok nas naše nesvesno vuče na drugu stranu. Osvešćivanjem našeg nesvesnog, što je prvi i dovoljan korak da nastavimo dalji rad na sebi, pa i zaceljivanjem, što je već drugi nivo, možemo da napravimo konkretnu promenu u našem životu, kaže Bojana Glušac, psihodramski psihoterapeut.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.