Hvala vam za sve mračne uspomene iz moje prošlosti!

Hvala vam što ste me naterali da pretrpim strašnu bol. Sad imam bolji pogled na svoju budućnost, a moja sadašnjost nikad bila bila jasnija i svetlija. Hvala vam za period mračnjaštva kroz koji sam prošla i što sam uspela da smognem snage da, i pored svega, tragam za svetlošću na kraju tunela.

Brooke Cagle

Život je težak. U to nema sumnje. Mnogi od nas uvek će imati poteškoća u pronalaženju snage da izdrže danak svakodnevnih problema. Vrlo često pokaže se da je svakodnevno breme, ipak, prevelik teret za podneti za one sa oslabljenim duhom. Gurnuti smo u svet gde smo prepušteni sami sebi jer naša je obaveza da budemo nezavisni i samo-održivi. Srećnici među nama, koji ssmo imali sreće da imamo brižne roditelje koji su brinuli o nama s ljubavlju, treba da znamo da oni neće živeti večno i biti tu zauvek da vode naše bitke i brane nas od svakojakog zla, na način na koji samo oni to mogu.

Onima koji nismo bili te sreće, upravo roditelji bili su prvi tirani, koju su nas ih prvi napustili, priuštivši nam iskustvo ostavljenosti i tuge, pre svih drugih. Od njih smo naučili kako izgleda kad neko odustane od tebe.

Teško je ići kroz život sa tovarom gubitka i napuštenosti na nejakim leđima.

Jer nijedan čovek nije ostvo. Čovek je društvena životinja koja žudi za stalnom pažnjom i interakcijom sa drugima. Niko od nas ne može da opstane sam, tako da grabimo za bilo kakvim oblikom društvene interakcije koji možemo da dobijemo, bez obzira na to da li je dobra ili loša, samo da je ima.

Mada, dobar je to izazov i podstrek u životu kada si prepušten sam sebi. Ostavljeni smo u prirodnom stanju sa ograničenim alatima na raspolaganju. Imamo intelekt da nas vodi i intuiciju da nam pomogne da smirimo stanje našeg uma. Ostavljeno nam je da otkrijemo više o tome ko smo mi u stvari i od čega smo napravljeni.

Izazovi mogu da stvore ili unište ljude, i drago mi je da mogu da kažem da su mene moji problemi oblikovali tako da postanem jaka i nezavisna osoba koja je spremna da se suoči sa svime što naiđe, na svoj način.

Zahvalna sam svim ljudima koji su izabrali da odustanu od mene. Naučili ste me vrednoj lekciji samopouzdanja i vere u sebe. U se i u svoje kljuse! Naučili ste me lekciji da snaga ne dolazi uvek spolja, od strane druih ljudi, već da su unutrašnja snaga čoveka i sopstvena motivacija najvažnije u životu. Hrana je ukusnija, nebo plavlje, a trava zelenija kad shvatiš da možeš da izdržiš samoću.

Želela bih da se zahvalim svima vama koji ste odlučili da odustanete od mene. Hvala vam što ste me naučili vrednim lekcijama koje sam bila prinuđena da učim od malih nogu. Omogućili ste mi da postanem najbolja moguća verzija sebe i sad mi je jasno da ne postoje nikakva ograničenja u mojim potencijalima zbog svega što sam uspela da prevaziđem. Usamljenost je potcenjena i uopšte ne bi trebalo da je se plašimo.

Umesto toga, trebalo bi da se plašimo nemogućnosti da se nosimo sa okolnostima u koje upadamo. Napuštenost ne mora da bude tako loša kada znate da ste dovoljno jaki da preuzmete svet u svoje ruke.

Hvala vam za odustajanje od mene i što ste mi dopustili da postanem bolji sudija ljudskog karaktera. Sada znam sa kakvim ljudima želim da budem okružena, a kakve treba da izbegavam u širokom luku. Hvala vam što ste mi pomogli da rano naučim da postoje ljudi koji mogu da mi pomognu u životu i oni koji će da me obore. Hvala vam što ste mi pomogli da shvatim da život nije uvek crno i belo, i kako sive zone predstavljaju dominanto podneblje u kome društvo obitava. Sad znam da ne mogu uvek da se oslonim na druge ljude da mi pomognu da dobijem ono što želim. Naterali ste me da shvatim da često sama moram da bijem svoje bitke i da se borim za sebe, i to je sasvim u redu.

Zahvalna sam vam za sve laži koje ste mi rekli jer ste me naučili kako da razlikujem lažove od poštenih ljudi. To me je nateralo da shvatim da ti niko ništa neće dati na lepe oči u ovom životu i da za sve moraš svojski da se potrudiš i zaslužiš. Zaradiš, bolje rečeno.

Hvala vam što ste mi omogućili da porastem u osobu koja još uvek gaji zdrav osećaj optimizma uz povremene doze skepticizma koje mi pomažu da se probijam kroz život. Sada znam da život ne mora uvek da se živi u ekstremima i da je umerenost ključ za zdrav pogled na život. Hvala vam što ste mi pokazali najgore u ljudima jer to mi je mnogo pomoglo da naučim da više cenim dobrotu i lepotu koju pronađem u ljudima.