Izjava ”Nemam šta da obučem” već je toliko otrcana da više nije ni smešna!

Nema žene koja je nije izgovorila sijaset puta, a o pomišljanju na istu, naročito u naizgled kriznim situacijama i da ne govorimo.

Mada, nije to baš toliko ni bez vraga nastalo. Koliko god puta da se muškarac pojavi u nekoj odevnoj kombinaciji, niko nikada neće reći – vidi ovog, opet u istom odelu.

Pročitajte i ovo: Mala bela haljina je nova ne-mogu-da-živim-bez-nje-haljina! Najnoviji modeli

Međutim, kada žena obuče istu haljinu dvaput zaredom o nekim značajnim datumima, naći će se dovoljno dušebrižnika koji će gotovo naglas zavapiti, a da nevolja bude veća, naročito, žena – vidi ovu, opet u istoj haljini. Bez obzira na to koliko haljina bila dobra, kvalitetna i skupa.

O ženskoj zlobi&pakosti i viševekovnoj nesolidarnosti neki drugi put, a sad da vidimo šta možemo da učinimo da se odreknemo te jalove pomisli i još gore po nas, izreke. Samoponižavajuće, samodestruktivne.

Pročitajte i ovo: Ključ dobrog stila je u detaljima

Pre svega, odredite svoje prioritete!

Ponekad kupujemo odeću, cipele i ostale stvari koje ćemo nositi samo u specijalnim prilikama. A tih prilika je malo. I što je stvar skuplja, sve ih je manje. Ponekad, nikad i ne dođu. Jer takve stvari obično su vrlo skupe. I što je stvar skuplja, to postajemo pažljiviji u odabiru prilike za nošenje te dragocene stvari.

Pročitajte  ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Neretko, takve stvari su čak najskuplje koje imamo u svom posedu. Desi se da ih nosimo jednom ili nijednom i onda, posle mnogo godina stajanja u ormanu, shvatimo da su izašle iz mode. Pregazi ih vreme, pre nego ih mi iznosimo.

Ne žalimo pare koje dajemo za cipele koje ćemo obuti jednom, recimo, za neku svadbu ili Novu godinu, dok, sa druge strane, štedimo na obući koju nosimo svaki dan. Umesto obrnuto! Jer je vrlo bitno da obuća koju nosimo svakodnevno bude lepa i kvalitetna, a takva obuća je, morate priznati, obično skupa.

Pročitajte i ovo: Kolor terapija – obojite svoj život haljinama u živopisnim bojama

Kao da nam nije bitno da svaki dan dobro izgledamo nego samo jednom u godini, kada su, inače, svi preko mere nakinđureni i niko ni na koga ne obraća posebnu pažnju jer su uglavnom svi pijani i zaroljani već posle sat vremena.

Pročitajte i ovo: Modni svet poludeo za suknjama od teksasa

Štaviše, postoji opravdana opasnost da nam skupocene stvari budu uništene u takvim specijalnim situacijama pre nego u svakodnevnim prilikama.

Pravo da vam kažem, nema nikakvog smisla da popunjavate svoj garderober nepotrebnim stvarima, koje gotovo nikada nećete nositi! Odrecite se te loše (i skupe) navike. Dobro razmislite o svojim potrebama i životnom stilu. Svaki odevni predmet koji kupujete prilagodite svom stilu i navikama i vaš garderober biće ubrzo sveden na pravu meru.

Pročitajte i ovo: Bele tašne na vrhu liste najpoželjnijih modnih komada za proleće – leto

Napravite čistku u svom ormanu!

Ako cipele, haljine, suknje, mantile i ostale stvari niste nosili dve godine, sve su šanse da ih više nikada nećete ni nositi. Zato je zaista besmisleno da ih i dalje čuvate i gomilate u ormanu, zatrpavajući i blokirajući sve nosive stvari, samo praveći nered i unoseći zabunu u vaš život.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Da, zabunu, jer se čini da imate mnogo stvari, a pitanje je šta je od toga zaista vama blisko i nosivo. Napravite slobodnog prostora u svom životu. Dajte prostora da energija može da cirkuliše i da vaš garderober prodiše. Čista, slobodna i prohodna energija je vrlo bitna u životu!

A tek moljaca koliko li se tu izleglo! I prašine! O higijeni i da ne pričamo! Ostavljamo vama da se time pozabavite čim pre!

Pročitajte i ovo: Pojednostavite svoj život – nosite kombinezon

Dobro razmotrite kupovinu nove stvari!

Pre nego što kupite novu haljinu, pokušajte da se prisetite da li takvu ili vrlo sličnu već posedujete u svom garderoberu! Koliko, gotovo, istih, crnih haljina ili pantalona već imate u svojoj garderobi?! Znam, nikad dovoljno crnih haljina ali nemojte više, ko Boga vas molim! Obojite svoj život po jednim primerkom iz palete boja.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Drugo, dobro razmislite da li imate sa čim da nosite taj džemper za kojim ste otkinuli! Da ne ostane jadničak da čami čekajući svog sparing partnera doveka.

Mnogo je bolja investicija da kupiti nešto što biste mogli da kombinujete sa asortimanom koji već posedujete. Na taj način dopunjavanja garderobe, uvek imate šta da obučete, uvek ste dobro obučeni i uvek imate nešto novo. I uvek ostavljate dobar utisak!

Pročitajte i ovo: Mornarski stil: Više od trenda – nikad demode, uvek u modi

Reorganizacija!

Pročitajte i ovo: Hit leta – čizme na bose noge – najbolji modeli letnjih čizama

Stavite na gomilu sve te stvari koje su višak i dobro porazmislite šta bi od toga moglo da se novo napravi, iskombinuje, prekroji. Ideja je na pretek, pa iskoristite neku da unesete živost u svoju garderobu. Ostatak poklonite nekome kome će dobro doći. Samo, čistu i urednu garderobu, a obuću sa popravljenim flekicama i đonovima.