Kao što smo sklone kompulsivnoj kupovini svih proizvoda za negu i šminkanje, koji nam se dopadnu i nađu na dohvat ruke, tako uzimamo i četkice za šminkanje. Pored toga, zadržavamo i one koje dobijemo uz kupljeni proizvod, senke ili rumenila, koje su, uglavnom, neupotrebljive ili se brzo pohabaju.

Stručnjaci – šminkeri kažu da su ženi, koja se redovno šminka, dovoljne samo tri četkice, ali pažljivo odabrane. Sasvim je normalno da šminkeri, kojima je to posao i šminkaju ne zna se koliko klijenata dnevno, imaju celu paletu četkica ali nama, koje se šminkamo redovno ali opet jednom ili najviše dva puta dnevno, gotovo cela ta njihova mašinerija malo znači.

Background photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Jer, fakat, retko koristimo i one koje imamo. Kao i buljuk šminke koju imamo, obično samo stoji i skuplja prašinu. A posle nekog vremena nije ni zdravo više je koristiti.

Stoga, toplo preporučujemo da bacite sve što niste koristile godinu dana i da zadržite samo najsvežije i najpotrebnije. Kako šminku, tako i četkice. Zadržite samo tri najpotrebnije koje će vam poslužiti za stavljanje podloge, rumenila, senčenje i izvlačenje ajlajnera.

1) Mala, čvrsta, ukoso sečena četkica. Koriste se za sve što zahteva preciznost, nanošenje senke u vidu ajlajnera, tečnog ili gel ajlajnera, četkanje ili oblikovanje obrva i oblikovanje usana karminom, umesto upotrebe klasične olovke za usne.

2) Ravna, pljosnata, čvrsta četkica, poput vesla. Ovo je osnovna četkica za nanošenje podloge, senke, hajlajtera i korektora, bilo kremastih ili puderastih.

3) Meka četkica u obliku kupole. Oa paperjasta četkica treba da bude srednje veličine da možete lepo da je koristite kako za oči tako i za celo lice. Koristite je za nanošenje pudera, bronzera, blendiranje lica ili nanošenje senke preko celog kapka.