Vodolija je jedanaesti astrološki znak u zodijaku, potiče iz sazvežđa Vodolije. Pod tropskim zodijakom, Sunce je u znaku Vodolije između 20. januara i oko 18. februara.

Element: Vazduh

Vladajuća planeta: Uran

Dekada 1 VODOLIJA – od 20. do 29. januara (00°00′ to 09°59′)

Dekada 2 VODOLIJA – od 30. januara do 8. februara (10°00′ to 19°59′)

Dekada 3 VODOLIJA – od 9. do 18. februara (20°00′ to 29°59′)

Dekada 1 VODOLIJA 2023

Od 25. oktobra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Sunca Oktobra 2022. u kvadratu vaše dekade sugeriše da vaše srce i glava možda neće uvek raditi zajedno. Možda ćete doživeti uspone i padove, posebno sa nadređenima i autoritetima. Pokušajte da ne reagujete previše emotivno i ne shvatate stvari previše lično. Kompromis i saradnja će učiniti život mnogo lakšim od pokušaja da potvrdite svoju volju. Ovo pomračenje ukazuje na neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od 13. decembra 2022. do 23. februara 2023. – Jupiter sekstil vaša dekada je vreme sreće i optimizma kada se čini da stvari lepo padaju na svoje mesto. Osećaćete se društvenije i možete očekivati dobre odnose sa svima. Ovo je najbolje vreme u vašem horoskopu za 2023. da povećate svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne dogovore, zakon ili sreću. Vaša interesovanja i aktivnosti će se verovatno proširiti, uključujući dalje učenje ili putovanja na duže udaljenosti. Takođe možete postati više zainteresovani za religiju, duhovnost, politiku, društvena pitanja ili filozofiju.

Takođe ste imali ovaj tranzit od 8. maja do 3. novembra 2022.

Od 2023. do 2030. – Pluton u vašoj dekadi najavljuje značajna iskustva koja menjaju život sa dubokom i trajnom promenom u pravcu vašeg života. Postajete poletniji, ambiciozniji i odlučniji da postignete uspeh i čak možete postati prilično nemilosrdni ako vam neko stane na put. Možete steći ogromnu moć i uticaj na svoj život i one oko sebe. Ali ako pokušate da kontrolišete druge zbog svojih sebičnih koristi, ili ako pokušate da eliminišete stvari u svom životu koje još uvek imaju vrednost, moćne sile će ustati protiv vas.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Rođeni 20. januara ove godine najsnažnije osećaju Pluton.

Rođeni od 21. do 29. januara to jače osećaju narednih godina.

Od 12. maja do 11. jula – Jupiter u kvadratu vaše dekade gura vas iz zone udobnosti i može vam dati podsticaj koji vam je potreban da ostvarite značajan napredak. Osetićete želju da proširite svoje horizonte da isprobate nove, veće, bolje stvari. Međutim, arogancija, pohlepa ili ekstravagancija mogu dovesti do sramote ili gubitka. Ključ uspeha je umerenost. Ovaj tranzit imate ponovo kasnije ove godine zbog Jupiterove retrogradnosti.

Od 12. do 26. maja – Jupiter u kvadratu sa Plutonom, vrhunac 17. maja, daje intenzivan nagon za uspehom, moći i uticajem. Ali bez malo pažnje, biće plaćena cena. Nemilosrdnost, pohlepa ili neetičko ponašanje bi izazvali probleme u vezi i zaradili bi vam moćne neprijatelje. Slava i bogatstvo su mogući, ali morate održavati visoke moralne standarde da biste osigurali uspeh. Izbegavajte ekstremizam, samopravednost i preteranost.

Od 28. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Meseca Oktobar 2023. u kvadratu sa vašom dekadom izlaže negativne emocije, navike i zastarele automatske reakcije kojih obično niste svesni. To će takođe izbiti na površinu sve napetosti u odnosima koje tinjaju. Biti osetljiviji na raspoloženja partnera, članova porodice i bliskih prijatelja pomoći će da se izbegne ovakva emocionalna drama. Pokušajte da ne reagujete previše emotivno i ne shvatate stvari previše lično.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od 30. oktobra 2023. do 27. februara 2024. – Jupiter ponovo u kvadratu vaše dekade može vas naterati da tražite više zabave i zaradite više novca. Ali testovi i izazovi koji se odnose na rast i sreću mogu dovesti do krize samopouzdanja. Ne morate da obuzdate svoj entuzijazam za lični ili profesionalni uspeh, već ga usmerite u manje projekata. Izbegavajte preteranost, rasipanje, pohlepu i preterano samopouzdanje, posebno tokom retrogradnog Jupitera od 30. oktobra do 30. decembra 2022.

Dekada 2 VODOLIJA 2023

Od aprila 2021. do maja 2023. – Uran u kvadratu vaše dekade donosi poremećaje i neočekivane promene. Promene mogu doći iznutra, posebno ako niste bili u stanju da živite kako zaista želite. Pod ovim stresom, poželećete da se oslobodite, što može uznemiriti druge. Verovatno ćete se ponašati impulsivnije nego obično, nestalno i čudno. Ali pronalazite svoje jedinstveno samoizražavanje, što je na duge staze veoma korisno.

Za one rođene od 30. januara do 3. februara, efekat jenjava.

Rođeni od 4. do 8. februara ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Od 8. novembra 2022. do 5. maja 2023. – Pomračenje Meseca Novembar 2022. u kvadratu vaše dekade izlaže negativne emocije, navike i zastarele automatske reakcije kojih obično niste svesni. To će takođe izbiti na površinu sve napetosti u odnosima koje tinjaju. Biti osetljiviji na raspoloženja partnera, članova porodice i bliskih prijatelja pomoći će da se izbegne ovakva emocionalna drama. Ovo pomračenje bi moglo učiniti ljude anksioznim, nestalnim i nepredvidivim. Fleksibilnost i otvorenost su potrebni za prilagođavanje uslovima koji se brzo menjaju.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od 9. do 20. januara – Venera usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije nego inače. Dakle, ovo je jedno od najboljih vremena u vašem horoskopu za Vodolije 2023. za izlaske, veridbu, brak i poboljšanje ljubavnih odnosa. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Poslovna pitanja i ulaganja u umetnost, nakit i gotovinu trebalo bi da donesu profit.

Od 15. februara do 8. aprila – Jupiter sekstil vaša dekada je vreme sreće i optimizma kada se čini da stvari lepo padaju na svoje mesto. Osećaćete se društvenije i možete očekivati dobre odnose sa svima. Trebalo bi da postoje mogućnosti da povećate svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne dogovore, zakon ili sreću. Vaša interesovanja i aktivnosti će se verovatno proširiti, uključujući dalje učenje ili putovanja na duže udaljenosti. Takođe možete postati više zainteresovani za religiju, duhovnost, politiku, društvena pitanja ili filozofiju.

Od 5. maja do 14. oktobra – Pomračenje Meseca Maj 2023. takođe može da izazove neslaganje kod kuće i sa voljenima zbog prevelike osetljivosti. Neka smetnja bi mogla da vas nervira sve dok ne budete primorani da uradite nešto po tom pitanju. Uzastopne izazovne faze pomračenja Meseca mogu biti emocionalno iscrpljujuće. Pokušajte da ne reagujete previše emotivno i ne shvatate stvari previše lično. Meditacija i savetovanje mogu pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju vaših odnosa.

Od 29. juna do 6. novembra – Jupiter u kvadratu vaše dekade gura vas iz vaše zone udobnosti i može vam dati podsticaj koji vam je potreban da ostvarite značajan napredak. Osetićete želju da proširite svoje horizonte da isprobate nove, veće, bolje stvari. Međutim, arogancija, pohlepa ili ekstravagancija mogu dovesti do sramote ili gubitka. Ključ uspeha je umerenost. Ne morate da obuzdate svoj entuzijazam za lični ili profesionalni uspeh, već ga usmerite u manje projekata. Izbegavajte eksces, rasipanje, pohlepu i preterano samopouzdanje.

Dekada 3 VODOLIJA 2023

Od decembra 2022. do marta 2023. – Saturn u vašoj dekadi predstavlja kulminaciju godina truda i težnje ka vašim ciljevima. Prethodni naporan rad biće nagrađen dostignućima, uspehom, zadovoljstvom, priznanjem i napredovanjem. Možda ćete morati da razvijete svoj liderski i mentorski potencijal ili da preuzmete više odgovornosti. Međutim, ovo može biti period testiranja koji vas izaziva da se dokažete. Prethodna neodgovornost ili lenjost sada mogu dovesti do razočaranja i preispitivanja vaših ciljeva. Pojednostavljivanje i unošenje efikasnosti u vaš život učiniće vaše ciljeve manje komplikovanim i lakšim za postizanje.

Rođeni od 9. do 14. februara takođe su imali ovaj tranzit od marta do septembra 2022. godine.

Od 17. do 28. januara – Venera usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije nego inače. Dakle, ovo je jedno od najboljih vremena u vašem horoskopu za 2023. za izlaske, veridbu, brak i poboljšanje ljubavnih odnosa. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Poslovna pitanja i ulaganja u umetnost, nakit i gotovinu trebalo bi da donesu profit.

Od 1. aprila do 20. maja – Jupiter sekstil vaša dekada je vreme sreće i optimizma kada se čini da stvari lepo padaju na svoje mesto. Osećaćete se društvenije i možete očekivati dobre odnose sa svima. Trebalo bi da postoje mogućnosti da povećate svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne dogovore, zakon ili sreću. Vaša interesovanja i aktivnosti će se verovatno proširiti, uključujući dalje učenje ili putovanja na duže udaljenosti. Takođe možete postati više zainteresovani za religiju, duhovnost, politiku, društvena pitanja ili filozofiju.

Od 20. aprila do 14. oktobra – Pomračenje Sunca aprila 2023. sekstil vaša dekada daje energiju, inicijativu i kreativnost. Povećana lična moć i uticaj pomažu u samopromociji i postizanju ciljeva. Bilo koji problem bi trebalo da bude lakše rešiti, a prethodni otpor nestaje. Vaše samopouzdanje i entuzijazam će impresionirati druge. Ovo je dobro pomračenje za početak novih veza i traženje usluga.

Od maja 2023. do maja 2026. – Uran u kvadratu vaše dekade donosi poremećaj i neočekivanu promenu. Promene mogu doći iznutra, posebno ako niste bili u stanju da živite kako zaista želite. Pod ovim stresom, poželećete da se oslobodite, što može uznemiriti druge. Verovatno ćete se ponašati impulsivnije nego obično, nestalno i čudno. Ali pronalazite svoje jedinstveno samoizražavanje, što je na duge staze veoma korisno.

Rođeni od 9. do 12. februara ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Rođeni od 13. do 18. februara to osećaju u narednim godinama.

Od 14. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Sunca u oktobru 2023. na vašu dekadu ima harmoničan i opuštajući uticaj. Unutrašnja smirenost i ravnoteža čine ovo odličnim pomračenjem za poboljšanje odnosa ili započinjanje nove. Dobici se takođe mogu ostvariti u vašem profesionalnom životu. Povećano samopouzdanje pomaže vam da ostavite dobar utisak na nadređene i autoritete. Takođe bi trebalo da postoje mogućnosti da unapredite svoje lične i profesionalne ciljeve.