Ima jedna priča, koja počinje ovako: „Ona se već toliko saživela sa neobičnim stvarima i životom, kojeg zove ludakom, da joj je već postalo dosadno, jer oseća da danima život teče uobičajenim tokom.“  Ispred sebe imate nekog sa Venerom u Vodoliji.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Strast nije njena jača strana, već misaonost, koja ponekad može biti i prepreka do privreženosti i intimnosti. Ona često strepi kako će je želja za jednom osobom ograniči i sprečiti povezanost sa njenom najvećom ljubavlju, a to je sloboda. Vodolija je vazdušni znak, a vazuduh je najsrećniji kada može slobodno da se kreće i cirkuliše.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Nemojte da se iznenadite, ako vam kaže: „Prati me u mojim neuobičajenim interesovanjima i sklonostima“ ili „Treba da znaš da ću uvek biti tu za svoje prijatelje“. Zbog toga, nemojte se truditi da je potpuno vežete za sebe, pa i kuću, usisivač, peglu ili vašu mamu.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Preko noći može odlučiti da krene na jogu, ode na rafting, planinarenje, da uči da svira klavir, odleti do Londona ili da se priključi nekoj grupi i pokretu protiv nuklearki.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Venera u Vodoliji uživa da šokira ljude dok stoji na jednom mestu sa osmehom na licu bez obzira što lije kiša iz neba ili paleći cigaretu već u hodniku škole dok se kreće prema izlazu. Međutim, prosečna Venera u Vodoliji ima veliku sposobnost da se prilagođava ljudima, kao i svim društvenim sredinama.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Njena mašta, kao i snovi su drugačiji nego moji i tvoji, jer ona čuje udaljeni huk i talase okeana koji zapljuskuju obale Japana, sirenu broda koji uplovljava u luku na drugom kraju sveta i prati neku planetu, koja još nije ni otkrivena. Kada krenete napolje, nikada vas neće pitati: „Gde ideš?“, „Sa kim ideš?“ ili  „Kada se vraćaš?“

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

aquarius-759383_1280

Neće vas proveravati i zivkati telefonom i neće zavlačiti svoje spretne ruke u vaše džepove od jakne ili pantalona. Ona ima mnogo interesovanja u životu i ima mnogo prijatelja, tako da nema vremena da razmišlja ili previše da brine o vama.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Za Veneru u Vodoliji kažu da pripada svima, ali ipak nikom, jer je reč „pripadanje“ asocira na ograničenje slobode.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Kako će onda čuti udaljene zvukove iz svemira? Neće biti zainteresovana za vaš položaj (osim ako nema neke druge elemente u horoskopu koji upućuju na to), ali je vrlo zadovoljna, ako posedujete izrazitu intelektualnost i radosna je ako može da čuje od prijatelja: „Tvoj partner je vrlo inteligentan.“

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Najbrži način da izgubite osobu koja ima Veneru u Vodoliji ili da pobegne od vas, i to bez ikakvog objašnjenja, je da joj ograničavate slobodu, pratite, proveravate, zapitkujete, pokazujete posesivnost i ljubomoru ili da joj zabranite da se viđa sa svojim prijateljima.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Venera u Vodoliji često ne može da prepozna granicu između ljubavi i prijateljstva, tako da i nakon raskida možete ostati i dalje prijatelji.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Ona je uvek usmerena ka budućnosti, tako da brzo zaboravlja prošlost i neće joj smetati da ostane prijatelj sa bivšim partnerom. Ako se nakon toga nekada sretnete, nemojte se začuditi, ako vam kaže: „Hajde da sednemo negde i popijemo kafu“ i ne smatrajte ovo kao flert, već kao iskren prijateljski poziv.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Međutim, Venera u Vodoliji ne odbacuje baš sve uspomene, jer će se uvek sećati onih uzbudljivih i neobičnih situacija, kada ste je nosili na leđima duž cele ulice dok su se drugi okretali za vama, kada ste ušli u njen stan prerušeni u potpunu drugu osobu tako da nije mogla da vas prepozna ili kada ste onog dana ušli u autobus ni ne znajući u kojem pravcu ide.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Venera u Vodoliji je promenljiva i u jednom trenutku može izgledati kao lep buket cveća da bi brzinom munje u drugom trenutku iznenada postala kaktus u saksiji.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Ili, u jednom trenutku može izgledati kao ukusan kolač, a već u drugom trenutku kao slano pecivo. Postoje dva tipa Venere u Vodoliji, jedan tip kada prolazite pored osobe koja je rođena za modnu pistu, a drugi tip je onaj za kojom se i nećete okrenuti, jer se obukla konvencionalno. Obukla je moderne pantalone, a gore je obukla džemper od svoje babe, koji godinama čuva u svom ormanu.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Ako je upitate je „Šta je najviše uzbuđuje?“, rećiće vam „Verovatano ono što će se dogoditi sutra, prekosutra…i u budućnosti.“