Venera u astrološkoj simbolici predstavlja čulnost, slad i lepotu, uravnoteženost i potrebu za ulaskom u odnose u svrhu usklađivanja suprotnosti.

Znak Strelca predstavlja simboliku širenja prostora, uspona na više sfere svesti i spoznaja, širenje znanja i iskustava, kao i spoj našeg potpuno materijalnog, instinktivnog, animalnog dela našeg bića sa onimšto čini našu nadogradnju, a to je naš moralni kodeks, naša verovanja i spoj sa potpunim izobiljem svega što nam je potrebno za kvalitetan život sa svhom čime je Univerzum u kome živimo zapravo ispunjen.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Od trenutka kada Venera u znaku Vage ostvari odnos sa svojom suprotnošću tj. sa životnim partnerom u Škorpionu ona začinje plod tog odnosa.

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Venera nakon što počne da oseća plod koji raste u njoj, nakon što se emotivno poveže sa njim, doživljava promenu u svojoj svesti i celokupnoj svojoj prirodi.

Ta promena obuzima kompletnu njenu prirodu, a sa ulaskom u znak Strelca, Venera koja je oplemenjena novim kvalitetom koji utiče na rast i usavršavanje njene suštinske simbolike počinje sve više da se širi i da utiče na sve što Veneru okružuje.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

Već sam rekao da je Venera u prethodnom znaku začela plod, pa kako se u Strelcu prostor širi, tako u ovom slučaju imamo sliku širenja i rasta ploda u ženinoj utrobi. Ovde rastu i šire se svi Venerini kvaliteti, ali isto tako rastu i njene prirodne potrebe.

Pročitajte i ovo: Zašto je PLUTONOV PRELAZAK U VODOLIJU najveći astrološki tranzit godine (23.3.2023. – 8.3.2043.) i kakve promene nam donosi

To je sasvim razumljivo s obzirom da je njoj potrebno mnogo više prirodnih i materijalnih resursa za siguran i neometan rast ploda unutar nje same. Zbog toga je Veneri u Strelcu potrebno pre svega mnogo prostora i ona zbog toga svoje mesto boravka uređuje sa mnogo ukusa i stila.

Bez obzira na to da li su joj pri ruci obimni ili okudniji resursi u datom momentu, ona će sa tim što joj je na raspolaganju da uredi svoj životni prostor tako da će ne samo ona već gotovo svako od njenih ukućana i prijatelja da se oseća udobno i prijatno tamo.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Njen životni prostor će odisati stilom i luksuzom, čak i ako u njemu ne bude markiranih i skupih stvari koje ona neće izbegavati ako može da ih sebi priušti, ali će svakako najviše pažnje posvetiti kvalitetu i udobnosti. U njenom domu će vam najviše pažnje privući osećaj dobro iskorištenog prostora.

Čak i ako je to samo obična sobica delovaće mnogo prostranija nego što u stvarnosti jeste. Osim što će povesti računa o svojoj udobnosti, Venera u Strelcu će poseban naglasak staviti na namirnice koje se nalaze u njenom frižideru.

Ona voli pre svega kvalitetnu i jače začinjenu hranu zbog toga što ima potrebu da pre svega udovolji svojim čulima, ali i zbog toga što su njena čula ovde izuzetno profinjena.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Ona voli da bude okružena lepim stvarima, ali je iznad svega sportskog duha i kako voli prostran dom, tako voli prostranstva i daljine i uvek je spremna za putovanja na mesta gde se oseća nesputano i gde može da ispolji svo svoje biće, bez da joj se nameću nekakva ograničenja.

Potrebno joj je da bude okružena ljudima koji će na nju delovati pozitivno jer ona ne voli negativnosti i trivijalnosti. Venera je u znaku Strelca bezbrižnog duha i oko sebe šiti ljubav i lepotu, pa tako deluje vrlo privlačno na suprotni pol zbog čega je uvek okružena brojnim obožavaocima, a često je saleću udvarači. I ona sama uživa u flertu, mada to ne znači da je neverna i da će lako da se upusti u ljubavne avanture.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

Za takvo nešto ipak mora da se nađe dovoljno vešt i nadprosečan partner koji bi je privukao. Ona jednostavno voli da bude primećena i istaknuta po nečemu što ume da pokaže, a to nije samo lepota već i mnogo više od toga. Veneri u Strelcu je važno da drugi primete njen intelekt i njeno znanje, zbog čega je ona uvek prijatan sagovornik.

Puna je plodnih ideja i teži da njene ideje drugi primete, da ih povuče da joj se pridruže u njihovoj realizaciji i naročito je privržena onome ko podrži ostvarenje makar i jedne njene ideje. Bez obzira na to što je prati glas da je sklona neverstvu i flertu, ipak je to mnogo više osobina Jupitera, a ne Venere u Strelcu.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Venera je ovde najspremnija da prihvati moralna načela, da ih se pridržava ali i da se brine o sprovođenju tih načela u delo. Ona čak može da privati celibat i da ode u sveštenice ili časne sestre, gde će se u tom slučaju baviti humanitarnim radom.

S druge strane, može isto tako da se bavi oblastima zabave i da bude u tome poznata i popularna.

Venera u Strelcu poboljšava kvalitet svoje prirode tako što spaja strasti koje oseća na duboko materijalnom, telesnom nivou sa višim oblikom ispoljavanja takvog vida emocionalne energije.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Umesto da bude neobuzdanih strasti, kao u prethodnom znaku, Venera ovde dodaje usmerenje svojoj prirodi tako što postavlja i sledi skup nepisanih pravila, običaja, navika i normi koji su prihvaćeni u životu zajednice u kojoj ona živi.

Tako ona ne sputava svoju prirodu i ostaje u neku ruku slobodna, ali uzdignuta skupom društvenih pravila i moralnim načelima iznad onoga što ovde u znaku Strelca ona počinje da doživljava pod pojmom “prljavih” tj. animalnih strasti.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Veneri je ovde potrebno da pokaže etičnost u svojoj prirodi, da bude uzorna i da nadogradi niži deo svoje osnovne prirode. Pri tome ona ne odbacuje taj sastavni deo sebe već ga samo nadograđuje, poboljšava, oplemenjuje, što je sve simbolika samog znaka Strelca koji je predstavljen mitskim bićem kentaurom, a koji simbolizuje spoj animalnog i čovečnog.

Ona time razvija u sebi pojam i osećaj dobrote. Dolazi do spoznaje da dobro u sebi ne zavisi od drugog bića, nema za cilj neku korist ili interes. Kako znak Strelca simbolizuje ideale, tako Venera ovde počinje da teži idealu dobra. Taj ideal dobra je u ljudskoj prirodi povezan sa pojmom Božanskog.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Otuda u Veneri u Strelcu potreba za religioznošću, jer ona u tome nalazi pravila ponašanja. Venera u Strelcu nas ljude približava osećaju zadovoljstva, kao osećaju najvećeg dobra. Uči nas da taj osećaj upravlja našim životom i da sve što mislimo i činimo je usmereno prema osećaju ugodnosti.

Pri tome nas usmerava ka tome da svako delo procenjujemo prema posledicama, štetnosti i korisnosti, jer to dovodi do sreće pojedinca, a time i do sreće cele zajednice. Sledeća stvar koju Venera u Strelcu razvija i ispoljava, pa samim tim i prenosi na nas je osećanje savesti.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Uči nas kako da kontrolišemo i izražavamo svoje postupke, a uz to i da ih preispitujemo. Ona u nama budi glas savesti koji mi doživljavamo najčešće kao određeni osećaj u sebi koji nam služi kao parametar za procenjivanje naših postupaka.

Tako upravo u znaku Strelca Venera može da razvija i osećaj koji često nazivamo “grehom” koji se spominje u mnogim religijama, a čije se izvorno značenje odnosi na promašaj cilja prilikom odapinjanja strele iz luka.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Cilj ovde predstavlja pojam dobra, a kada promašimo dobro mi se odvajamo od tog dela svoje prirode i gubimo taj važan osećaj. Zbog toga je važno da imamo ideal prema kojem bismo se upravljali u životu, a upravo to je ono što nam Venera ovde predstavlja.

Kako je njoj ovde iznad svega važna sloboda, onda upravo ideal slobode postaje ono što pokreće sve nas. Kada imamo sve to, mi postajemo srećni i zadovoljni, a to i jeste ono što Venera ovde hoće da postigne, jer je to u skladu sa njenom suštinskom prirodom.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Mi postajemo istinski srećni kada dostignemo slobodu, sigurnost, položaj u društvu, materijalna dobra, unutrašnji mir,  itd, što možemo postići samo uz pomoć Venere kao simbola ljubavi, lepote i sklada. Tako preko ljubavi kao Venerinog nerazdvojnog simbola stižemo konačno i do izgradnje naših vrlina koje predstavljaju moralni kvalitet osobe.

Zbog toga je period kada Venera prolazi kroz znak Strelca odličan za rad na razvoju i oplemenjivanju upravo naših moralnih načela, ideala, težnji ka dobru i plemenitosti, razvoju vere u sebe i više ciljeve, slušanju svoje savesti i suočavanju sa sopstvenim greškama u emocionalnom pogledu kako bismo mogli da ih ispravimo.

Pročitajte i ovo: Mars u Vagi – slatkorečivi zavodnik

Samo tako ćemo moći da se osećamo slobodni i da zračimo svojim pravim vrlinama, što će nam dati nadu u bolju budućnost i viđenju sebe kao uzorne osobe u društvu u kome živimo.

Osobe sa Venerom u Strelcu su bezbrižne prirode, optimisti u ljubavi, vole da šire pozitivne vibracije, obožavaju veselje i smeh, a sve to uz dobru muziku i kvalitetnu hranu. Imaju istančan ukus, posebno u pogledu dizajna, uređenja enterijera i životnog prostora.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Ove osobe često bije loš glas da su neverne osobe sklone flertu, ali to u najvećem broju slučajeva nije tačno jer one na flert gledaju bezazleno kao na nešto što potvrđuje njihovu privlačnost u očima drugih, dok u ljubavne avanture ulaze samo u slučaju da naiđu na partnera koji može da im ponudi mnogo više od onog sa kojim već jesu, a u tom slučaju će tom novom partneru biti više nego verne i privržene.

U svojim nastupima visoko uzdižu i ispoljavaju moralna načela i uvek su pune vere u bolju budućnost i bolji svet. Njihov optimizam je bezgraničan i zarazan. Umeju da ga prenesu na druge ljude, a i same nastoje da uvek budu u društvu optimističkih i bezbrižnih osoba kao što su i one same.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

Njima je najviše od svega potrebno smeha i radosti. Potrebno im je da budu u pokretu i da upoznaju nove predele, običaje, ljude. To im pomaže da prošire svoje vidike i svoja saznanja. Važno im je obrazovanje koje obično umeju da spoje sa svojim šarmom što ih čini zapaženim gde god da se nađu.

Plemeniti su, humanitarne prirode, a osim ljudi, vole životinje, čak su sklone da budu aktivisti za brigu o divljim i ugroženim životinjskim vrstama, a isto tako i za očuvanje sveukupne prirode.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Zbog slobodne, nemirne i promenljive prirode, ove osobe su sportskog duha, a posebno su uspešne u sportovima sa loptom, kao i u streljačkim i jahačkim veštinama.