Škorpija je notorno zavodljiv i misteriozan znak, a to se definitivno proteže i na romantiku.

Napaljenoj Škorpiji je iznad svega stalo do dubokih veza, ali ipak zna kako da igra oko vatre a da ne oprlji prste. Ova dinamika može da stvori određenu napetost i može potrajati neko vreme da se nađete.

Ako želite intimnost koja je istinita i duboka, ovaj položaj je idealan (ako je vaš cilj nešto prolaznije, Venera u Škorpiji može biti problem). Stvari mogu brzo da postanu intenzivne, pa ovde obratite pažnju na svoju intuiciju. To je najbolji alat kada plivate u vodama Škorpije.

Image by senivpetro on Freepik

Element i modalitet: voda i fiksni znak

Pozitivne ključne reči za Veneru u Škorpiji:

# Odan

# Magnetičan

# Provokativno

# Pronicljiv

# Budan

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Negativne ključne reči za Venera u Škorpiji:

# Oprezan

# Intenzivno

# Ljubomoran

# Posesivan

# Opsesivan

# Sumnjičavo

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Ličnost Venere u Škorpiji

Nijedan položaj Venere ne shvata „dok nas smrt ne rastavi“ ozbiljnije od Venere u Škorpiji.

Ljubav nije sitnica za one sa ovim plasmanom, zbog čega je često izbegavaju. Dok drugi teže vezama samo da bi ih imali, Škorpionska Venera traži svoju srodnu dušu, osobu kojoj mogu da podaju svoju dušu.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Jednom kada padnu – što nije lak zadatak za ove osobe – oni imaju tendenciju da ostanu zaljubljeni u dobru i zlu, osim neke velike izdaje. U tom slučaju, Škorpionska Venera može biti neumoljiva. Bog može dati drugu šansu, ali one sigurno ne.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

S obzirom na ovaj intenzivan pristup odnosima, ne čudi da oni sa ovim položajem mogu biti pomalo posesivni u ljubavi, opsesivno posmatrajući svoje voljene u potrazi za znakovima neiskrenosti ili nedoslednosti. Uprkos njihovim nedostacima, za njihovu ljubav se vredi boriti.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Pozitivne osobine

Oni sa Venerom u Škorpiji u natalnom horoskopu koriste svoje detektivske veštine Škorpije da zarone duboko u duše svojih najmilijih. Teško im je da vole ono što i koga ne poznaju intimno. Voleti znači potpuno se stopiti sa ovim osobama. Međutim, oni nagrađuju intimnost svojom nepokolebljivom pažnjom i posvećenošću. Venera u Škorpiji će uvek učiniti da se objekat osećanja oseća viđenim.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Ne postoji nedostatak udvarača za one sa Venerom u Škorpiji. Oni poseduju magnetizam koji privlači ljude k sebi kao moljce na svetlost. Njihova priroda bez izuzetka u kombinaciji sa njihovim nagonom čini izuzetno privlačnu osobu.

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Negativne osobine

Oni sa svojom Venerom u Škorpiji žele duboko emotivne veze, ali se bore sa tim da drugima daju makar uvid u svoja osećanja, delom zbog straha od manipulacije. Ovaj uvid može doći tek nakon serije testova. Dubok strah od povrede i izdaje može se učiniti paranoičnim partnerima Venere u Škorpiji u vezi i pre veze.

Pročitajte i ovo: VENERA U ŠKORPIJI svojom seksualnošću dobija sve što želi

U najgorem slučaju, ljudi sa ovim položajem mogu da inkarniraju pristup vezama u stilu Džoa Goldberga – nepoverljivo, uvek sa jednim oko, otvorenim koje opseda objekte njihove naklonosti. Najviše, ljubav je poverenje, ali Venera u Škorpiji se bori sa razumevanjem istog.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Zaključak

Oni koji su rođeni sa svojom Venerom u Škorpiji traže dubinu u svim aspektima svog života. Tamni uglovi postojanja ih mame. Postoji određena sirovost sa kojom su pristupili svojim odnosima. Njihove emocije mogu biti kataklizmične i sveobuhvatne, tako da njihova osećanja definitivno nisu za one sa slabim srcem. Iako ih nije najlakše odrediti — ko bi, na kraju krajeva, mogao da ukroti uragan — oni su izuzetni ljubavnici i voljni da spale svet za svoje voljene.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Osim romantike, Škorpionske Venere su istinski moćnici. Čistim naporom obično dobiju ono što žele. Strast šiba kroz njihove vene.