„Pa, ti si strašno sentimentalna! Nisam imao nameru da te povredim…“, ali ona je već bila povređena, dok su se suze, poput bisera, slivale niz njeno lice. Možda se u tom trenutku i postidela svojih suza, ali nije mogla da ih zaustavi, jer one za Veneru u Ribama lekovite.

Njena najteža lekcija koju je potrebno da prevaziđe je povučenost i stidljivost, osim ako nema nekog vatrenog znaka na Ascendentu ili izraženog Marsa i Sunce.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Samo da je talasi strahova ne potope, jer će se u tom slučaju zatvoriti i povući od ostatka sveta i realnosti koja je okružuje, a onda će se zapitati: „Zašto sam usamljena?“.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ona se plaši surovog i grubog sveta, pogotovo u današnje vreme, kada je to mnogo prisutnije nego što je bilo u prošlosti.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Njeno ime je Tajna i pitajte Selin Dion, Penelopu Kruz, Džona Travoltu ili Hju Hefnera kakve tajne imaju, dok su Đakomo Kazanova, Kurt Kobejn, Martin Luter King ili Vincent Vag Gog svoje tajne odneli sa sobom u neki drugi svet. Svi oni su imali ili imaju Veneru u Ribama.

Photo by Matthew Kane on Unsplash

Balašević je rekao istinu o Veneri u Ribama: „Tajne su kao device, s njima se mora nežno. Bilo bi tako slatko naprosto im strgnuti bluzicu, a opet, čarolija je potpuna tek ako ih pustiš da se otkriju same“.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Albert Ajnštajn: „Najlepše što možemo doživeti je ono što je tajanstveno. To je temeljni osećaj koji stoji u zametku svake umetnosti i nauke.“

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Kao i vreme koje je promenljivo, tako i Venera u Ribama ima razna emotivna raspoloženja. Prepodne ćete je videti uplakanu, poslepodne je možete videti kako se smeje dok radosno pušta šarene balone visoko u nebo, a uveče ćete je videti kako zaneseno sluša svoju omiljenu pesmu, maštajući da je napisana i otpevana baš njoj.

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Ako je vidite nezainteresovanu ili sa hladnim izrazom lica, znajte da je to samo njena maska, jer želi da prikrije svoju ranjivost i stidljivost u strahu da neko ne ozledi njeno meko i nežno srce. S obzirom na to da je za nju realnost pomalo zastrašujuća, kao i svet koji je okružuje, potreban joj je partner na kojeg može da se osloni i da mu otkrije da je ona Alisa iz zemlje čuda, koja se dobro ne snalazi kada pređe granicu svoje zemlje.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur u Ribama kroz sve kuće zodijaka – mart 2019. godine

Isto tako, njena ljubav je velika i biće u stanju da sluša sve vaše probleme trudeći se u takvim trenucima da vam bude mekani i nežni oslonac.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Kao kada prislonite lice na najmekaniju tkaninu ili kada srce ne osećate kao mišić, već kao muzički instrument, koji vas ispunjava najromantičnijom i najlepšom melodijom.

Njena ljubav prati četiri godišnja doba, pa će vas zimi omekašati i opustiti. U proleće svoja osećanja usklađuje sa bojama prirode, koja cveta i pupi. Leti će se razgolititi i držati vas za ruku dok trčkarate po peščanoj morskoj plaži i razmenjujete nežnost, ali pod uslovom da je plaža daleko od očiju javnosti. U jesen će stajati satima ispod vašeg kišobrana zamišljajući da je on krov vašeg privatnog utočišta.

Photo by Dung Anh on Unsplash

Venera u Ribama je potpuno maštovita, romantična i ženstvena u svim godišnjim dobima.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Ona osluškuje morske talase i mašta o „morskoj ljubavi“ čak i onda kada se nalazi u gradu i automobilu čekajući zeleno svetlo na semaforu ili ležeći u svojoj postelji. Međutim, mašta, iluzije, piće ili droga od nje mogu sakriti realnost i istinu i ne dozvoliti joj da vidi teret, kamen života ili stenu koja je može uništiti. Surova, hladna i gola istina je suviše gruba za nju.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Ona će tragati za svojom ljubavlju, isto kao i brižna Venera u Raku, stidljiva Venera u Devici ili razigrana Venera u Blizancima, ali s razlikom što će Venera u Ribama to ostvariti uvlačeći vas u okeane svojih emocija iz čije mreže se nećete izvući do kraja života.

Photo by Uroš Jovičić on Unsplash

Venera je u Ribama egzaltirana i uzvišena i ima potrebu za idealima i u potrazi za idelanim spremna je i na patnju i samoću, kao i na lutanje, jer će ići i tražiti do kraja sveta.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Ulepšavaće mnogo toga, jer će joj se za trenutak učiniti: „To je ono pravo!“, mesečariće i dok hoda u snu može zalutati, sedeće celu noć pod mesečinom zagledana daleko u zvezde čekajući da joj neka od njih padne u krilo. Ona traži idealnu ljubav ili savršenu lepotu, a onda kada pomisli da je pronašla, neće proći mnogo vremena kada će usniti san u kojem postoji još  idealnije i lepše od onoga što trenutno ima.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

To što je Venera u Ribama u egzaltaciji ne garantuje srećnu ljubavnu priču, ali sigurno garantuje fantaziju, maštu, mesečinu, zvezdano nebo i suze. Šapnuće oduševljeno na uvo svojoj prijateljici: „Pa, ja sam njega već videla u jednom od mojih snova.“

Ljubav je kao san.
Dodir je kao pamuk.
Reči su često suvišne.

Poljubac je kao melodija.
A, radost i suze kao brat i sestra.

JSV