Ovi aspekti se odigravaju u Ovnu i Jarcu i govore o izazovima između onoga što bismo želeli da promenimo i onoga što predstavlja stvarnu i činjeničnu stranu.

Sa jedne strane, pritiska strah i realnost, a sa druge strane, pritska napetost i iščekivanje promene. Iz situacija poput ove nastala je verovatno i ona misao: „Želje su jedno, ali realnost je nešto sasvim drugo.”

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovan predstavlja pokretački impuls, koji je vođen strašću i impulsima, a Jarac predstavlja čvrst bedem realnosti.

Ova dva znaka govore o borbi između onog koji je neiskusan i ponesen mladalačkim duhom, gde je sve dopušteno i onog koji je zreliji i iskusniji, pa zato ne dopušta sve i trudi se da ima kontrolu nad sobom i životom.

Kada je Venera u Jarcu, onda govorimo o osećanjima koja su oprezna i razumna, jer je važan osećaj sigurnosti. Venera u Jarcu, osećanja, kao što su radost, uživanje i zadovoljstvo, poistovećuje sa sigurnošću.

Imam siguran posao. Imam sigurnu vezu. Čuvam svoj status i položaj, jer mi daje osećaj sigurnosti. Zadovoljan/na sam u vezi, jer imam čvrst oslonac. Želim da uživam do duboko u starosti, a to mogu samo uz oprezan, razuman i mudar pristup. Cenim praktične vrednosti. Cenim sve ono što kao rezultat donosi stabilnost i trajnost. To je Venera u Jarcu.

Venera je ljubav i lepota, a kada se Pluton, kao gospodar Podzemlja, sretne sa Venerom, dolazi do spajanja straha i ljubavi, pa se voli kada je najopasnije.

Zbog toga su, verovatno, u ovom aspektu sve one ljubavi u vihoru rata, opasne preljube, kao i zabranjene i fatalne ljubavi.

Susreće se tama sa cvećem, pa cveće miriše i cveta samo noću. To je zagrljaj smrti i poljupca, pa se najstrasnije ljubi kada je smrt blizu. Susreće se crna rupa sa parom očiju, pa niste u stanju da odvojite pogled.

Venera u konjunkciji sa Plutonom u kvadaratu je i sa Uranom, stoga, partner u vezi menja dosadašnji koncept ljubavi. To je potreba za promenom koja kod drugog partnera izaziva ljubomoru, posesivnost i želju za kontrolom, jer oseća pretnju kroz mogući gubitak ili napuštanje.

Mogućnost razdvajanja, udaljavanja i raskida pod uticajem ovih aspekata postaje noćna mora, ali i pročišćenje ili prekretnica. Ovo je trenutak kada je potrebno eleminisati sve ono što nije zdravo u vezi ili potpuno se udaljiti.

Pluton ide u krajnosti i ekstreme i zato on funkcioniše po sistemu eliminacije. To je „ili – ili“. Ili, mi se dopadaš, tako da ću opsesivno da te doživljavam ili mi se ne dopadaš, pa ću morati da te eleminišem. Ili, ću se uliti ceo u tebe ili ću se potpuno udaljiti, tako da me više nema.

Pluton u konjunkciji sa Venerom predstavlja fatalnu vezanost, ali s obzirom na to da je u kvadratu sa Uranom u Ovnu, istovremeno se javlja bes i ljutnja, jer ne možemo lako da se oslobodimo ekstremnih osećanja i fatalnog odnosa. Ovo dodatno pojačava napetost i nervozu.

Želja za promenom i oslobađanjem je potisnuta i može se pojaviti kao senka u momentima kada to uopšte ne očekujemo. Ovo se manifestuje kroz tenzije i napetost u vezi i bliskim odnosima. Slično kao kada iznenada, bez najave i objašnjavanja, naglo ustajete i odlazite, ako treba i u pola noći ili na sred ulice, jer uopšte nije bitno ni vreme, a ni uslovi u kojima se nalazite.

Jarac je povezan sa prošlošću i opet se pojavljuju pitanja koja smo odlagali i pokušali da zaobiđemo i koja sada mogu da aktiviraju ekstremna rešenja, jer se  negde duboko iz nas oslobađa želja za promenom.

Zbog toga, ovakva konfiguracija aspekata između Venere, Plutona i Urana ukazuje i na konačnost, kao kraj u bliskim odnosima.

Obično nešto treba simbolički da umre i na taj način dođe do kraja, do one tačke gde se kraj i početak nalaze kao jedno. Ovo je put da bi mogli dobiti odgovor na pitanje: „Šta zapravo ljubav treba da bude?“

Bliski odnosi su ispunjeni jakim intenzitetom, strašću i opsesijom, seksom, opasnostima i prikrivenom strašću. Što je više skrivenije veća je i mogućnost uživanja, zavođenja i ljubavne magije.

Osećanja, kao i osoba kojoj se intenzivno predajete, prave od vas zarobljenika. Međutim, ako se oslobodite kontrole, kao i osećanja koja predstavljaju vašu tamnicu, onda dolazi do potpunog oslobađanja iz veze u kojoj ste bili zarobljeni. To je oslobađanje iz veze u kojoj ste bili opčinjeni magijom, čarima i energijom Plutona. Zbog toga, silazak niz stepenice ili otvaranje vrata koja vode u podzemlje, može biti i oslobađanje.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.