Venera u sazvežđu Jyesthe i Škorpiona donosi životinjski magnetizam i jaku posesivnost jer u osećaju strasti smatramo partnera objektom.

Naime, u fazi odrastanja od deteta prema čoveku, prvobitne veze i odnosi povezani su sa strašću, željom za posedovanjem i zaljubljenošću u samog sebe, gde su partner ili osobe pored nas u službi ispunjavanja naših zahteva.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Ovaj moćni afrodizijak, simbolički upravo vlada ovim razdobljem.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ipak, da bi se zadobila druga strana, koristi se mistika ili duhovnost pomešana sa, takozvanim, liberalnim stavovima, a koji, u stvari, predstavljaju narcisoidnost gde je svet podređen našim zahtevima i gde lažno koristimo duhovni segment predstavljanja drugima i tako lakše dolazimo do strasti.

Moralni element duhovnosti se koristi isključivo da bi se zadovoljile sebične potrebe.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Pripazite na obećanja i na ovo razdoblje koje donosi krajnosti, ali isto tako i razočarenja koja dolaze s ovim aspektom jer ovde su projekcije jake.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

S druge strane, prisutna je parivartan yoga koja izuzetno jača zaljubljivanja i strast do navedenog datuma, ali na osnovama dubokih projekcija koje u sebi ne predstavljaju ljubav, već očekivanje koje se stavlja u partnera i obratno.

Pogrešna tumačenja ljubavi danas su pravilo, ne izuzetak.