Retrogradna Venera će vam pomoći da razmislite o svojim odnosima i emocijama. Evo astrološkog uticaja ovog kosmičkog fenomena.

Upravo sada, nebo nam nudi retku i značajnu astrološku pojavu: retrogradnu Veneru.

Od ranih jutarnjih sati 22. jula ova planeta je započela svoje retrogradno kretanje koje će trajati do 3. septembra.

Obično, kada govorimo o retrogradnim planetama, ovaj događaj se povezuje sa negativnim periodom. Ali to nije slučaj sa retrogradnom Venerom, koja će u narednim danima dati svim horoskopskim znacima jedinstvenu priliku da preispitaju svoje odnose i vrednosti.

Ali šta tačno znači kada se Venera kreće u ovom pravcu? I kakav uticaj ovaj nebeski fenomen ima na naš život?

Pripremili smo za vas neophodan vodič o svim efektima retrogradne Venere.

Šta to znači kada je Venera retrogradna?

Retrogradna Venera nastaje kada izgleda da planeta putuje unazad preko neba u odnosu na Zemlju, što je čisto očigledan fenomen uzrokovan različitim orbitalnim brzinama dva nebeska tela.

Ova pojava se javlja otprilike svakih 18 meseci i može varirati u dužini; iako u proseku traje 40 dana.

Iako retrogradnost uključuje sve planete, Venerina je posebno značajna. Retrogradna Venera najjače se oseća od svih retrogradnih planeta. Tokom retrogradnog kretanja Venere, vaš ljubavni život ulazi u sudbinski period. Davanje i primanje ljubavi i naklonosti postaje teže. Stari prijatelji ili ljubavnici mogu se ponovo pojaviti ili ćete možda ponovo proživeti prošla životna iskustva kako biste rešili karmičke probleme.

Astrološki uticaj retrogradne Venere na naš život

Efekat retrogradne Venere je posebno značajan jer utiče na sferu odnosa, ljubavi i harmonije.

Zbog toga, njen uticaj na naše živote može biti dubok.

Prvo, ovaj kosmički fenomen nas poziva da preispitamo naše postojeće odnose. Na primer, možemo osetiti potrebu da ispitamo emocionalnu i komunikacijsku dinamiku sa našim partnerima, prijateljima ili članovima porodice. Ovo zauzvrat može izneti na videlo nerešena pitanja, koja zahtevaju otvorenu diskusiju i veće međusobno razumevanje.

Retrogradna Venera bi takođe mogla da probudi osećanja iz prošlosti.

Stare ljubavi ili prijatelji koje niste videli godinama mogu se ponovo pojaviti u vašem životu, nudeći priliku da rešite stare probleme ili počnete iznova.

Na finansijski aspekt može uticati i retrogradna Venera, pa je u ovom periodu preporučljivo izbegavati velika ulaganja ili važne finansijske odluke.

Kako iskoristiti ovaj fenomen da napravite pozitivne promene

Iako retrogradna Venera može doneti neke izazove, ovaj period je često prilika za lični rast i prihvatanje pozitivnih promena.

Samorefleksija je od suštinskog značaja: u stvari, treba da se preispitamo šta nas zaista čini srećnim i zadovoljnim u odnosima i životu uopšte. Jednom kada pronađete odgovore, ovo može biti savršeno vreme da razbijete štetne obrasce ili toksične navike koje utiču na vaše odnose sa partnerima, prijateljima i porodicom.

Pored toga, prihvatanje introvertne strane retrogradne Venere može nam pomoći da ponovo otkrijemo svoju unutrašnju lepotu i fokusiramo se na ono što nas čini jedinstvenim.

Zato iskoristite pozitivnu energiju ovog perioda da praktikujete brigu o sebi, posvetite se aktivnostima koje volite i koje čine da se osećate dobro.

Uopšteno govoreći, pristupite ovom periodu sa otvorenim stavom kako biste izvukli maksimum iz ovog nebeskog fenomena.