Dve nagrade Zlatni lav za život delo uručene su večeras velikanima filmske umetnosti, glumcima Džejn Fondi i Robertu Redfordu!

Tom prilikom, glumica Džejn Fonda izjavila je da joj je drago da je baš ovim povodom ponovo u Veneciji posle 50 godina, a da se, zapravo, oseća kao da je tek na početku svoje karijere. Robert Redford je rekao da je počastvovan što je dobio nagradu za svoj rad jer je to za njega jedino bitno. Sve dok radim, moj život ima smisao. 

Džejn Fonda i Robert Redford primili su večeras nagrade Zlatni lav za životno delo, na 74. Međunarodnom filmskom festivalu, a odluku je donela Venecijanska bijenalska komisija kojom je predsedavao Paolo Barata, na predlog direktora festivala Alberta Barbere. Svečanost dodele nagrada održana je u Velikoj dvorani, Palazzo di Cinema (Lido di Venezia), pre projekcije filma Our Souls at Night, u režiji Riteša Batre, u kojem glavne uloge igraju upravo Džejn Fonda i Robert Redford. Inače, ovo je peti film u kome igraju zajedno tokom karijere. Poslednji su zajedno snimili daleke 1979. godine, u režiji Sidnija Polaka, pod nazivom The Knight’s Electric. Scenario za film Our Souls at Night rađen je na osnovu romana Kenta Harufa. Film Naše duše u noći počinje kada se udovica Addie Moore (Džejn Fonda) iznenađuje komšijom Louisom Watersom (Robert Redford). Iako su živeli u istom gradu, u Koloradu, već decenijama, nisu imali previše kontakata do sudnog trenutka. Film će biti distribuiran širom sveta od strane Netflixa tokom 2017. godine.