Godina posvećena testiranju sebe i otkrivanju novih stvari: evo šta horoskop za 2024. sprema za svaki horoskopski znak i podznak.

Otkrivanje novih stvari, razgledanje oko sebe čak i bez odlaska predaleko da biste imali drugačije iskustvo od uobičajenog. Ovo je duh horoskopa za 2024.

Deliveroo, vodeća onlajn platforma za dostavu hrane, koja je sposobna da unese „sve ukuse u vaš dom“, pitala je Paolu Sukato, uticajnu astrološkinju o tumačenju planetarnog poretka za 2024. godinu da bismo bolje razumeli, znak po znak, šta nam može doneti ili odneti na pragu 2024.

Image by Freepik

OVAN

Vetar duva ka vazdušnim znacima, a čak i ako ste vatreni znak, ovaj vetar će ponovo zapaliti lepe iskre u vašem životu: uostalom, ako razmislite o tome, vatra bez vazduha teži da se ugasi…

Primetićete to već u novogodišnjoj noći sa Merkurom, Venerom i Marsom u vašu korist koji obećavaju vesti i veoma zabavne žurke.

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pluton koji posle petnaest godina tranzita u Jarcu trajno ulazi u Vodoliju, obećanje je slobode i novih otkrića, koja će se otkriti kroz nova prijateljstva i radne saveze: još više od kraja maja, sa tranzitom Jupitera koji ući će u Blizance.

Razbijte sve predrasude o ljudima koje srećete, ali i o sebi: možda ćete otkriti da je ono što vam je nekada dosadilo ili činilo da se osećate nepodobnim upravo ono na šta treba da se oslonite da biste postigli uspeh.

Jelo godine: Sarma

Image by serhii_bobyk on Freepik

BIK

Nebo 2024., sa Uranom i dalje u vašem znaku i Jupiterom koji će tamo ostati do kraja maja, potvrđuje još uvek veoma konstruktivnu i izazovnu fazu vašeg života.

Saturn iz znaka Riba potvrđuje vaš uporni stav i neće vam dozvoliti da “odustanete”, ali Pluton, sada trajno u kvadratu iz znaka Vodolije, pokušava da potkopa vašu čvrstinu i sigurnost.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Misli koje se uvlače i koje bi mogle da podstaknu nove želje i želju za istraživanjem novih horizonata, kao da ste skoro završili gradnju prelepe kuće, ali vam se pritom selilo… Sigurno ćete sve završiti, ali biće dobro da svoj deo saslušate intimnije i iznenadne senzacije nemira, možda približavanje i otkrivanje teme o kojoj nikada niste razmišljali.

Ulaganje u sebe nikada nije pogrešno, posebno ako sprovodite projekte u kojima vam ide previše dobro.​

Jelo godine: Gulaš

BLIZANCI

Sa Merkurom, Venerom i Marsom u opoziciji sa vašim znakom, u prvim danima 2024. možda ćete se osećati neusklađenim sa euforičnom klimom proslava, ali u narednim mesecima primetićete da se energije oko vas menjaju: Pluton u povoljnom aspektu iz znaka Vodolije, a Jupiter, koji će ući u vaš znak od kraja maja, biće vaše pristalice i ponovo ćete moći da sanjate nove verzije sebe.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Sa Saturnom u znaku Riba koji će zahtevati posvećenost i neke žrtve tokom cele godine, suštinske promene možda neće biti trenutne, ali će svakako biti vredno da podignete lestvicu svojih ciljeva i ponovo se otvorite svetu sa više optimizma i snalažljivosti.

Pravo otkriće biće novi ideali, koji će vas oduševiti i učiniti da se osećate kao da učestvujete u nečem velikom i zajedničkom.

Jelo godine: Boranija

RAK

Nakon petnaestogodišnjeg suprotstavljanja vašem znaku, Pluton će se konačno trajno preseliti u Vodoliju, a samo ovo bi moglo da vas natera da odahnete, jer će vam omogućiti da maksimalno iskoristite prednosti Neptuna i Saturna u Ribama i Uran i Jupiter u Biku (do kraja maja). Osećaj će biti kao da ste otkrili svoju vrednost i povratili potpuno poverenje u sebe.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Ne gubite vreme i dajte sve od sebe u svim oblastima svog života, noseći osmeh nekoga ko zna da ima sve što je potrebno za pobedu.

Više nije vreme da čuvate leđa ili slušate neprimerene kritike, vreme je da se pokrenete i ostvarite ciljeve, iskoristite dobre prilike. Godina 2024. može vam oduzeti samo ono što zapravo nikada niste imali.

Jelo godine: Pilav

LAV

Merkur, Venera i Mars u Strelcu u prvim danima 2024. godine pružiće vam priliku da 2024. dočekate uz neophodne i prijatne proslave, pokazujući da je i vaš nepogrešivi optimizam nepogrešiv.

Ali tokom godine ima mnogo izazova sa kojima ćete se možda morati suočiti: Pluton će trajno biti u suprotnom znaku Vodolije, Uran u Biku sa teškim društvom Jupitera koji bi vas do kraja maja mogao naterati da kažete ono zbog čega možete kasnije zažaliti ili preterati na ekonomskom i radnom planu…

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Druga polovina godine će ipak proći bolje, Jupiter u Blizancima će vas naterati da otkrijete nova interesovanja i nove projekte, ali ipak izbegavajte da pritiskate gas, jer bi pravo otkriće ove godine moglo da bude strpljenje. Odvojite pravo vreme za racionalniju evaluaciju svakog projekta ili promene.

Jelo godine: Ćufte u paradajz sosu

DEVICA

Merkur, Venera i Mars u Strelcu nagoveštavaju početak godine sa nekim sitnim smetnjama koje ćete brzo rešiti, po svojoj navici i prirodi, dok ćete tokom 2024. godine i dalje imati Uran u Biku na svojoj strani, koji i dalje obećava obnovu i duha snalažljivosti, iako će do kraja maja biti bolje upravljati najdelikatnijim fazama nekih projekata, uz podršku Jupitera u istom znaku, što će vam omogućiti da dobro razumete prednosti i nedostatke.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Saturn u Ribama, u suprotnosti sa vašim znakom, dodaje neke poteškoće i bilo bi beskorisno pokušavati da spasete sve i svakoga, jer postoje problemi u kojima možete otkriti da ćete živeti dobro ili još bolje, prepuštajući se jer ne zaslužuju dalje napore.

Vaš konzervativni duh biće stavljen na iskušenje, ali ako ne odbacite staro, nećete moći da uživate u novom koje stiže!

Jelo godine: Punjene paprike

VAGA

Posle petnaest dugih godina u znaku Jarca, Pluton će vam konačno uzvratiti osmeh iz znaka Vodolije: vreme je da redizajnirate svoju budućnost i pronađete nove moguće i ambiciozne puteve. Prvih meseci u godini i dalje ćete imati sumnje, ali pod uticajem povoljnog Jupitera iz znaka Blizanaca od kraja maja optimizam i želja za istraživanjem novih horizonata biće zagarantovani.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Vaše pravo otkriće biće da možete odlučiti čak i u poslednjem trenutku i bez ikakve sumnje.

Pripremite teren tako što ćete se okružiti pozitivnim i konstruktivnim ljudima koji veruju u vaše sposobnosti i ideje, zatvarajući oči kada izgubite iz vida svoju umirujuću eleganciju i trezvenost, obavezan korak da izađete van okvira i razmišljate sa malo gluposti.

Jelo godine: Rezanci s makom

ŠKORPIJA

Neptun, koji je još uvek u povoljnom tranzitu iz znaka Riba, tokom 2024. godine pratiće Saturn: to će biti jasan poziv da budete posebno konstruktivni, često stavljajući vas u poziciju da preuzmete veće odgovornosti, kako na poslu tako i na ličnom planu.

Sve to uprkos teškom tranzitu Urana u opoziciji u Biku, kome se Jupiter pridružuje do kraja maja.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

To neće biti šetnja parkom i mnogi od vas će se možda osećati kao žrtve spoljne situacije. Smatrajte to teškim izazovom koji će zahtevati posvećenost, ali koji će vam takođe zaslužiti poštovanje mnogih koji će primetiti vaš duh požrtvovanja i smatraće vas zbog intuicije i sposobnosti donošenja odluka koju pokazujete, čak i u teškoćama. Otkrijte lepotu poverenja i oslanjanja na one oko sebe.

Jelo godine: Lovačke šnicle

STRELAC

Godina 2024. sjajno počinje sa prelepim tranzitom Merkura, Venere i Marsa u vašem znaku: lep pomak napred koji najavljuje novu energiju. Saturn će vas, u manje harmoničnom tranzitu iz znaka Riba, pozvati da unesete jasnoću tamo gde još uvek vlada konfuzija ili će vas zamoliti da prihvatite neophodna ograničenja, takođe nametnuta spoljnim faktorima, što je velika sreća za vašu optimističku prirodu koja neće propustiti podseti vas da ništa nije večno.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pluton u Vodoliji će u narednih nekoliko godina biti dragoceni saveznik koji će vas oblačiti intenzitetom i šarmom, ali pre svega podstaći vašu kreativnost da planirate svoj život na nov način.

Najbolje ovogodišnje otkriće biće približavanje prirodi i čitanju, rasplamsavanje snova i želja koje još nisu ostvarene.

Jelo godine: sarmice od kelja sa piletinom

JARAC

Nakon dobrih petnaest godina tranzita, Pluton napušta vaš znak da bi trajno ušao u Vodoliju: intenzivno putovanje se završava, sastavljeno od svesti i introspekcije koje su vas učinile još mudrijim.

Uran u Biku, u pratnji Jupitera do kraja maja, neće vam dozvoliti da zastanete, naprotiv, sugeriše vam da još bolje definišete svoje buduće projekte: danas treba dobro da znate šta želite i ko želite da vas prati na putovanju.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Budite popustljivi prema sebi i nastavite da volite sebe, dajući sebi trenutke čiste sreće: pravo otkriće je da je vrlo malo dovoljno da živite u harmoniji. Saturn, vladar vašeg znaka, biće u znaku Riba tokom cele godine i biće odličan saveznik za dalekovide izbore sa kojima ćete morati da se suočite.

Jelo godine: Kačamak s mlekom

VODOLIJA

Dugo očekivani Pluton je ušao /ulazi definitivno krajem januara/ u vaš znak i pratiće vas još mnogo godina: počinje putovanje duboke transformacije koje će vas intimno dotaknuti i podstaći da se dublje upoznate.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Uran u Biku, u pratnji Jupitera do kraja maja, ponovo najavljuje neočekivane promene i izražava svo vaše nestrpljenje i umor. Bićete buntovni i još više nekonformistički nego inače; želja da se obnoviš i da se odvojiš od svega što te opterećuje i što više ne razumeš će rasti.

Od juna, uz blagonaklonost Jupiterovog prelaska u povoljan znak Blizanaca, naći ćete prave reči i nove ambiciozne ciljeve koji će vas videti kao protagoniste. Vaše pravo otkriće? Stavite sebe u centar.

Jelo godine: Džigerica u slanini sa suvim šljivama

RIBE

Saturn u vašem znaku tokom cele 2024. godine ubeđivaće vas da uvedete red u svaki sektor svog života i, zahvaljujući tranzitu Urana u Biku u pratnji Jupitera do kraja maja, neće vam nedostajati alata, sredstava, pa čak i dobrih prilika.

Realizma i pragmatizma u izobilju, koji će vas učiniti gotovo neprepoznatljivim u očima onih koji su vas često potcenjivali. Otkrićete koliko je uverljivo imati izvesnosti kao što su stabilna ljubav, kuća koju želite ili aktivnost koja vas zadovoljava.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Od juna, sa Jupiterom u Blizancima imaćete vremena da promešate karte i napravite neku lepu kreativnu konfuziju, da malo stavite na probu sve stečene izvesnosti… Uostalom, niste rođeni u znaku Jarca, zar ne?

Jelo godine: Riblji paprikaš