Nazvala me je Seka. Volim Seku. Poklonila sam joj donje rublje koje si mi godinama kupovao.

Otkako te nemam, nosim samo pamučno rublje. Ne izaziva alergiju ni iscje- dak, sloboda ima svoje dobre strane. Ti si uvijek od mene tražio da budem utegnuta u porno-rublje, sve su moje gaćice bile od sintetike. Seki su suze bile u očima dok ih je navlačila, nosimo isti broj, čak su joj i moji grudnjaci dobri, nek se žena jebe okolo vrhunski opremljena. Tri godine mi čisti kuću. Zaslužila je. Rekla mi je da je na nju bacio oko šef zaštitara koji čuvaju gradonačelnika, srela ga je na tržnici.
Foto Rino Gropuzzo
Vedrana Rudan Foto Rino Gropuzzo

„Gospođo, volite ribu, volite gavune?“

„Naravno da volim gavune“, rekla je Seka. A onda ju je onaj šef zaštitara uhvatio za ruku i odvukao u konobu Fijume. Ženska – sigurno ne znaš, uvijek si gledao kroz nju, nikad u nju, kad bih krenula pričati o njoj, rekao bi mi kako ti je dosta priča tvojih stranaka, još ti samo fale ljubavne muke naše „Meri“ – ženska je jela ražu na žaru i blitvu, nisu imali gavune, a zaštitar je jeo šurlice s gulašom. Kad je završio s jelom, vlasnica mu je platnenim ubrusom obrisala ostatke kruha s brade i poklonila mu jedan od svojih najljepših osmijeha.

Dragi, „Meri“ se zove SEKA!

Onda su se ona i zaštitar odvezli do njegove kuće pa ju je pojebao na kauču u dnevnom boravku, pa u kuhinji i onda na verandi. Rekao joj je da je razveden ali ne službeno, zbog djece, i da je žena trenutno kod matere u Zadru i da će mu donijeti šipke, on ne voli turske šipke iako turske bobice znaju biti crvene poput rubina, a one bobice koje on ne voli blijede su poput riže. Ti su šipci iz Južnoafričke Unije.

Žena zna što voli, zato je otišla u Zadar, mamu će posjetiti samo usput. Seka se jedva vukla po našoj kući dan nakon što ju je zaštitar izjebao.

„Bojim se da mi nije nešto uvalio, neku bolest, trebala sam uzeti zelenu torbicu, tamo držim kondome.“

„Jebe vam se, danas se sve liječi“, rekla sam.

„Baš mi se i ne jebe, hahahaha“, rekla je Seka i ni jednom riječju nije spomenula sina kladioničara i muža alkoholičara. Prvi put u tri godine otkako smo skupa nisam slušala o sinu, nego o dlakavim rukama šefa zaštitara našega gradonačelnika koji je lud za šipkovima, šipcima, turskim jabukama.

Neću ti napisati kako jebe zaštitar jer ne želim s tobom raspredati o Sekinom intimnom životu. SEKINOM. Zašto joj nikad nisi uspio zapamtiti ime? Ona je nevjerojatna ženska. Rekla mi je: „Pročitala sam da se spermom liječi seboreja. Svršio mi je u kosu.“

Zašto ni na jednom portalu ne piše da se izlučevinom iz pičke liječi ćelavost? Vi muškarci ste lijek za sve naše boljke.

***

Odlomak iz knjige Muškarac u grlu, Vedrane Rudan, objavljene u izdanju Lagune, 2016