Danas vam predstavljamo par stvari koji će vam pomoći da se ujutru probudite lepši i neuporedivno bolje osećate od ranog jutra!

tamara4
Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, beauty edukatorka, Bring out the sparkle

Kada obaveze pritisnu, pa se još nagomila i loša ishrana, nedostatak treninga i konstantni boravak u zatvorenom, onda se ujutru budimo bez volje, sivog tena, teški smo sami sebi i nema te šminke koja može da spasi stvar – samo je na kratko zamaskira dok ne prođe radni dan. A u suštini, svega pet koraka pred spavanje može da podstakne tu pozitivnu promenu i učini da se ujutru osećamo i izgledamo sjajno!

  1. Blagi piling i bogata hidratacija lica, uz kratku masažu, ne samo da će ukloniti sve mrtve ćelije i sivilo tena, već će dati blistavo rumenilo koži i sprečiti oticanje.
  1. Suvo četkanje tela ili suvi piling lufa rukavicama će ukloniti mrtve ćelije i podstaći cirkulaciju, što će učiniti da se ujutru osećate lakše i poletnije. Obavezno nanesite sloj mleka za telo.
  1. Hranljive kapi za kosu i labava pletenica ili uvijanje kose oko obične trake, ukoliko vam je dovoljno duga, dodaće talase i volumen, a zahvaljujući kapima kosa će vam biti negovana i glatka. Ovaj način stilizovanja kose pomaže u njenom oporavku jer ne iziskuje korišćenje četki i toplote. Bitno je samo da kosu ne zatežete previše, da biste u korenu ostavili volumena i da vas ne bi čupalo tokom spavanja.
  1. Pakovanje za ruke i stopala, koje, naravno, ne morate držati tokom cele noći – prosto namažite ruke i stopala i uvijte ih u providnu foliju pa navucite pamučne čarapice i rukavice. Makar na sat vremena, dok gledate televiziju ili čitate. Videćete ogromnu razliku, koju god kremu da upotrebite.
  1. Biljni čaj, istezanje, otvoren prozor…verovatno se pitate kakve tačno veze imaju ove stvari sa lepotom. Ali koliko god delovalo kao navika nekom, istezanje pred spavanje će vam pomoći da se opustite i udobnije smestite. Biljni čaj će vas umiriti i pomoći detoksikaciju tokom noći, a otvoren prozor ili bar provetrena prostorija, osigurati dovoljno svežeg vazduha da se ujutru probudite odmorni i čili, a ne izmoreni vrućinom.

Iako uglavnom svi mi znamo šta bi bilo dobro da učinimo da bismo se osećali bolje i da zablistamo sutradan, često se ove stvari rade u etapama, jer nemamo vremena. A baš kad nema vremena, tad je najpotrebnije da se izdvoji dva sata za jedno beauty veče koje će učiniti da se ujutru osećate savršeno.