Finalnom revijom Fashion Scout SEE konkursa večeras se svečano otvara 41. Belgrade Fashion Week.

Pobednik ovog regionalnog konkursa predstaviće svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru vrlo značajnog programa Ones To Watch na septembarskom izdanju Fashion Scout-a.

Fashion Week Belgrade

Fashion Scout SEE South East Europe Fashion Showcase je prvi konkurs takve vrste u našem regionu. Beograd je tako postao Fashion Hub za povezivanje dizajnerskih scena Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije!

U pitanju je prvi konkurs takve vrste u našem regionu, koji će objediniti dizajnerske scene Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Po tri najboja dizajnera iz svake zemlje će se predstaviti na finalnoj reviji, a žiri u sastavu Doda Komad, Zora Mojsilović, Ana Ljubinković, Zoran Bosanac i Nenad Radujević doneo je odluku da finalisti konkursa koji će predstavljati Srbiju budu Nevena Ivanović, Lada Dragović i Ana Trošić Trajković.

Predstavnici Slovenije su  Ana Jelinič, Petja Zorec i SARIVALENCI, Hrvatske – Yuniku, Prince on Request i Klisab, a Makedonije Ana Marija, Shaleva Couture  i Victor Kaiser

O pobedniku ove završne revije odlučuje internacionalni žiri, gosti 41. Belgrade Fashion Week-a – Martin Roberts, osnivač Fashion Scout-a, poznata britanska novinarka Hilary Alexander i direktor Accademia Costume e Moda iz Rima, Adrien Yakimov Roberts.

Uspešnom saradnjom između Fashion Scout projekta i Belgrade Fashion Week-a, regionalna modna scena podiže se na viši nivo i uspostavlja se svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju modne industrije i talentovanih dizajnera sa našeg područja.

Pobedniku FSSEE konkursa put do Londona je u velikoj meri olakšan ovim projektom, a BFW je iskazanom inicijativom potvrdio vodeću poziciju među modnim projektima u regionu.