Finalnom revijom Fashion Scout SEE konkursa večeras se svečano otvara 41. Belgrade Fashion Week.

Pobednik ovog regionalnog konkursa predstaviće svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru vrlo značajnog programa Ones To Watch na septembarskom izdanju Fashion Scout-a.

Fashion Week Belgrade

Fashion Scout SEE South East Europe Fashion Showcase je prvi konkurs takve vrste u našem regionu. Beograd je tako postao Fashion Hub za povezivanje dizajnerskih scena Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije!

U pitanju je prvi konkurs takve vrste u našem regionu, koji će objediniti dizajnerske scene Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije. Po tri najboja dizajnera iz svake zemlje će se predstaviti na finalnoj reviji, a žiri u sastavu Doda Komad, Zora Mojsilović, Ana Ljubinković, Zoran Bosanac i Nenad Radujević doneo je odluku da finalisti konkursa koji će predstavljati Srbiju budu Nevena Ivanović, Lada Dragović i Ana Trošić Trajković.

Predstavnici Slovenije su  Ana Jelinič, Petja Zorec i SARIVALENCI, Hrvatske – Yuniku, Prince on Request i Klisab, a Makedonije Ana Marija, Shaleva Couture  i Victor Kaiser

O pobedniku ove završne revije odlučuje internacionalni žiri, gosti 41. Belgrade Fashion Week-a – Martin Roberts, osnivač Fashion Scout-a, poznata britanska novinarka Hilary Alexander i direktor Accademia Costume e Moda iz Rima, Adrien Yakimov Roberts.

Uspešnom saradnjom između Fashion Scout projekta i Belgrade Fashion Week-a, regionalna modna scena podiže se na viši nivo i uspostavlja se svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju modne industrije i talentovanih dizajnera sa našeg područja.

Pobedniku FSSEE konkursa put do Londona je u velikoj meri olakšan ovim projektom, a BFW je iskazanom inicijativom potvrdio vodeću poziciju među modnim projektima u regionu.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.