Zaboravite razglabanje o vremenu, virusu ili tome koliko prezirete svoj posao!

Ubacite poneku zanimljivost o penisu u razgovor uz kafu sa svojim prijateljima sledeći put i posmatrajte kako se svi odjednom uzdižu, otvaraju četvoro očiju i ušiju i obraćaju pažnju na to što pričate.

Evo nekih podataka o penisu za koje do sada sigurno niste znali, a kojima ćete garantovano lepo oraspoložiti i razgaliti svoje društvo, kako žensko, tako i muško.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

sausages-in-a-dressing-gown-1405207_1280

Erekcija kod tinejdžera traje do sat vremena, dok prosečan muškarac, starosti 20 do 40 godina može da održi erekciju najviše 40 minuta. Između 66 i 70, imate sreće ako traje sedam. Minuta.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Ako imate velike testise, veća je verovatnoća da ćete varati svoju partnerku i da ćete želeti seks 30% više od prosečnih momaka. Naučna studija kazuje.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Dvojica od hiljadu muškaraca u stanju su da sami sebi … priušte felacio. Mada, kvalitet je diskutabilan.

Testisi iznenanada nestaju tokom seksa s dobrim razlogom. Naime, jednostavno gube se s puta bilo kakvoj gruboj napravi, makar to bio i njihov drugar, penis. Klitoris se isto ponaša, uvlačeći se pod kapuljaču, ako igra postane gruba.

Il’ ga koristi, il’ ga baci! Što češće imate seks, manja je verovatnoća da ćete imati problema sa erekcijom kasnije. U jednom skandinavskom istraživanju učestvovalo je 1.000 muškaraca, starosti između 55 i 75, u periodu od pet godina. Muškarci koji su imali seks manje od jednom nedeljno, imali su dva puta veće šanse da razviju erektilnu disfunkcju, kao i muškarci koji su imali seks bar jednom nedeljno.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Između pola i jedne cele kašičice je ono što prosečan muškarac ejakulira. I to se dešava u tri do deset špricanja, koje traje oko osam sekundi, pri brzini od 40 do 45km/h.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Naučne studije potvrđuju da zaista ne možete da predvidite veličinu nečijeg penisa prema veličini njegovog stopala, nosa ili udaljenosti vrha njegovog srednjeg prsta od korena šake. Teorije o veličini ne funkcionišu ni kod životinja. Svinje imaju penise duge 45cm (znam, previše informacija), dok gorile imaju penise koji su dugački svega 5cm.

Između 15 i 60, prosečan muškarac ejakulira 34 do 56 litara semena, koje sadrži 350 do 500 milijardi spermatozoida.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Razmislite dvaput pre nego što upalite cigaretu. To nije samo još jedan trik da biste ostavili pušenje. Pušači imaju dva puta veće šanse da postanu impotentni, nego nepušači.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Erekcija puni penis krlju bogatom kiseonikom, a kiseonik je ono što mišićno tkivo unutar penisa održava zdravim. Nedostatak kiseonika može da dovede do nagomilavanja kolagena, što zauzvrat utiče na erekciju. Još jedan dobar razlog da imate redovne seksualne odnose.

Šta uzrokuje da se penis savija kao banana? Pejronijeva bolest, krivina ili kriva u penisu, pogađa 4% muške populacije na svetu, obično između 40 i 60 godina.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Ne zna se zaista šta uzrokuje ovu bolest, ali sve navodi na činjenicu da bolest može da bude nasledna ili prouzrovana traumom, nastalom od preterane masturbacije ili seksualnih odnosa. E, pa sad vi nađite sebi meru. Čvorići, zadebljano tkivo, formirano u osovini penisa, čini da se penis savija.