Filmski festival u Veneciji svečano je otvoren večeras, po 75. put, a već je dodeljena i prva nagrada, i to, za životno delo!

Ovogodišnji Zlatni lav za životno delo pripao je britanskoj glumici, Vanesi Redgrejv, koja je u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri snimila više od 70 filmova.

Inače, Vanesa Redgrejv, višestruko nagrađivana britanska pozorišna i filmska glumica, potiče iz poznate glumačke porodice Redgrejv, jedne od najznamenitijih glumačkih dinastija na svetu, kako ih popularno nazivaju. Rođena je u braku priznatih engleskih glumaca Majkla Redgrejva i Rejčel Kempson. Iz braka sa Tonijem Ričardsonom imala je dve ćerke, takođe, glumice, Džoeli i pokojnu, Natašu, koja je poginula na skijanju.

Osim po bogatoj glumačkoj karijeri i velikom broju kvalitetnih, nagrađivanih uloga, kako filmskih, pozorišnih, tako i televizijskih uloga, Vanesa Redgrejv poznata je i po svojim trockističkim stavovima, vatrenoj podršci Palestincima u izraelsko-palestinskom sukobu i aktivizmu za ljudska prava.

Dugo je bila u vezi sa bivšim agentom 007, Timotijem Daltonom, a od 2006. godine je u braku sa italijanskim glumcem Frankom Nerom, sa kojim ima sina, rođenog malo ranije, 1967. godine.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.