Voće je zdrava hrana za održavanje dobrog balansa i sadrži mnogo vitamina… Takođe vam omogućava da smršate kada je odabrano u skladu sa tim.

Voće je puno vitamina, takođe vam omogućava da se hidrirate i dobijete energiju. Ako su neki prilično kalorični, drugi su, s druge strane, obdareni svojstvima za mršavljenje. Zaista, u ovoj porodici biljaka, neke imaju efekat sagorevanja masti koji ne treba zanemariti kada želite da se rešite nekoliko kilograma. Evo liste sezonskog voća koja lako možemo da integrišemo u našu ishranu.

Jabuka

Ovo voće je obavezno u voćnim korpama. Štaviše, lako ga je ubaciti u ishranu. Jabuka je bogata raznim blagodetima, sadrži vlakna, antioksidante, ali je i odlična hrana za sagorevanje masti. Zaista, sa svojim svojstvima koja doprinose dobrom varenju i niskim sadržajem kalorija, takođe ima prednost da smanji glad zahvaljujući pektinu sadržanom u ovom voću.

Infused water photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
foto by rawpixel.com – www.freepik.com

Maline

Sa svojim oštrim i osvežavajućim ukusom, maline su vrlo ukusne. Kao i jabuka, bogate su vlaknima i antioksidansima i imaju prilično nisku stopu kalorija. Međutim, ono što im daje ovaj efekat sagorevanja masti je njihova sposobnost da proizvode adiponektin, hormon koji pomaže u regulisanju metabolizma masti.

Osim toga, sadrže vitamin C za jačanje imunološkog sistema, ali i za poboljšanje kože čineći je zdravijom. Kao bonus, dobar su izvor kalijuma, ovaj odličan mineral pomaže u održavanju zdravlja srca i reguliše krvni pritisak.

Limun

Limun je multifunkcionalan… Može se jesti uz hranu poput ribe ili u slanim i slatkim salatama. Pored toga, pun je prednosti kao što su bogatstvo vitaminom C i antioksidansima ili svojstva detoksikacije. Ovo voće eliminiše toksine i stimuliše metabolizam. Limun podstiče proizvodnju žuči, što pomaže u uklanjanju masti i poboljšanju varenja.

Kruška

Kao i jabuka i malina, kruška je bogata vlaknima i antioksidansima. Ovi elementi omogućavaju podršku varenju, ali pektin je taj koji podržava smanjenje apetita i gubitak težine.