Ponovljeni snovi o istoj osobi su sasvim normalna pojava, ali značenje varira u zavisnosti od toga koga sanjate. Evo objašnjenja psihologije.

Snovi su oduvek izazivali veliko interesovanje u najrazličitijim disciplinama.

Već decenijama se mnogo raspravlja o značenju snova, sa opštim uverenjem da oni otkrivaju dubine naše podsvesti, uključujući naše strahove i želje.

Razvijeno je nekoliko teorija o tome šta zaista znači sanjati nekoga; od bivšeg dečka, preko majke, do drugarice iz detinjstva. Ali šta znači uvek imati isti san o određenoj osobi?

Sanjati nekoga sa kim ste imali vezu ili ste se samo sreli nekoliko puta je normalno. Ali zašto ta osoba ponekad postane posebno prisutan subjekt u našim snovima?

Pročitajte i ovo: Nežnost je tvoja najveća snaga

To je san koji se ponavlja, to jest, san o istoj osobi (ili istoj situaciji) koji se ponavlja iznova i iznova svaki put kada se prepustimo Morfeusovim rukama.

Psihologija objašnjava različita značenja stvari.

Clock photo created by gpointstudio - www.freepik.comŠta znači uvek sanjati istu osobu?

Prema psihologiji, ponavljanje snova o istoj osobi ne treba shvatati previše bukvalno, bilo da je to vaš najbolji prijatelj ili najbliži neprijatelj.

Imati snove koji se ponavljaju je uobičajena pojava, plus dve trećine svetske populacije ih doživljava.

Pročitajte i ovo: Kako nam nedovršenosti kradu energiju

Međutim, to što uvek sanjate istu osobu ne znači da ste opsednuti tom osobom. Međutim, može da simbolizuje vaša osećanja i brige.

U stvari, sanjanje te iste osobe iznova i iznova ima značenje povezano sa vašim odnosima u budnom životu i odlukama koje utiču na vas.

House photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Jedno od najčešćih tumačenja ovog tipa snova je da izbegavate da odlučite da li ćete razviti vezu sa osobom o kojoj sanjate.

Možda je u pitanju novi kolega, ili novi prijatelj; možda vam se ta osoba sviđa, ali se plašite da zaronite u prazninu.

Pročitajte i ovo: Kako da se bolje upoznate sa svojom podsvešću

Ali možda je osoba o kojoj stalno sanjate već u vašem životu. Ako je to slučaj, a u pitanju je član porodice ili prijatelj, to može odražavati trenutno stanje vašeg odnosa sa njima (na primer, možda ste se nedavno posvađali).

U ovom slučaju, san vas podseća da vi kontrolišete odnose u svom životu: možete ih promeniti na bolje ili trajno prekinuti.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Konačno, ako je osoba koja se uvek pojavljuje u vašem snu neko sa kim imate stabilnu vezu koja se ponavlja – neko vam je važan i koga često viđate – onda ovaj san predstavlja vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Pročitajte i ovo: Depresija kao neispoljena energija

Ovaj san zapravo može biti znak da se spremate da krenete na emocionalno unutrašnje putovanje, koje može biti dobro ili loše. Na primer, ako uvek sanjate o svom šefu, to bi moglo da sugeriše da je vreme da tražite novi posao ili da vam je potrebna promena uloge u trenutnoj kompaniji.

Snovi pomažu našem mozgu da sortira informacije dok spavamo. Dakle, uvek sanjati istu osobu može zapravo da simbolizuje neki stres ili anksioznost kroz koju prolazimo.