Narandžasta (Druželjubiv)

Nataša Marković, holističar, Nactive Bellezza
Nataša Marković, holističar, Nactive Bellezza

Boja oblasti creva, trbuha i bubrega. Nadbubrežne žlezde su poznate kao „bori se ili beži„ žlezda, kada je naša sigurnost ugrožena, adrenalin se izlučuje u krvotok da bi nam omogućio da se brzo izvučemo iz opasnosti. To je boja koja inicira promenu ali sa svešću da svaka promena nije promena na bolje.

Ona sastavlja vaš život ponovo, daje nadu kada se čini da je sve izgubljeno. Ako ste tužni, ako je usledio razvod ili raskid, ako ste u šoku bilo koje vrste, ova boja će vam pomoći da se osećate bolje. Iskustva su važna, bez obzira koliko su bolna, odbijanjem da prihvatite iskustva zaustavljate životni tok.

Korisna je za bilo koji problem sa radom creva, koristi se u lečenju anoreksije, isceljuje bubrege i bešiku. Dobra je pomoć kod menopauze pošto uravnotežuje hormone, isto tako može koristiti i kod neplodnosti.

Narandžasta razotkriva skrivena stanja i iznosi ih na površinu, kod skrivenih strahova. Veoma je društvena, genijalna i optimistična, proširuje život i daje spremnost da reagujete kada vam se ukaže prilika.

Pozitivna narandžasta

Kitnjast, dobrodušan, darežljiv, topla osoba.

Negativna narandžasta

Egzibicionista, parazit, obmanjiv, oslanja se na druge, pesimističan

Polaritet: Aktivnost – lenjost