Istezanje, pijenje vode i maženje: evo saveta koje treba slediti da biste započeli dan na najbolji mogući način.

Kladim se da mogu da predvidim kako obično počinje tvoj dan. Nevoljno se budite uz dosadan zvuk alarma na vašem mobilnom telefonu (ima li ko uopšte više budilnik?!), ustajete iz kreveta, operete oči, zube, izduvate nos, piškite, ako bog da i kakite, obučete se, doručkujete (ako ste odgovorni prema sebi i svom zdravlju) i odlazite iz kuće da biste ponovo krenuli na posao trljajući oči i zevajući.

Nažalost, nema ništa lošije od toga.

Početi dan na pravi način od prvih trenutaka je veoma važno i može uticati (negativno ili pozitivno) na sve ostalo. Jutarnjoj rutini se stoga mora pridati odgovarajuća težina, a trik je u tome da budete svesni u vezi sa svojim postupcima, pamteći da su jutarnji sati dragoceni i da njima treba pažljivo upravljati.

Pročitajte i ovo: Seks i hrana – šta jesti, a šta nikako ne, ako hoćete da imate dobar seks

Evo nekoliko jednostavnih navika koje možete dodati svojoj jutarnjoj rutini kako biste bili sigurni da ćete se osećati dobro, delovati i razmišljati u potpunosti do kraja dana i dana koji dolaze.

Sleeping pillow photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto by wayhomestudio – www.freepik.com

Ostanite u krevetu još malo

Možda izgleda kontraintuitivno i kontraproduktivno, ali među stvarima koje treba uraditi čim se probudite, stručnjaci predlažu odlaganje alarma. Dozvolite sebi da se polako prilagodite stvarnosti čini jutro mnogo lakšim.

Pročitajte i ovo: Najgore stvari koje možete da uradite dok ga oralno zadovoljavate

Za mnoge je najteži deo početka dana ustati iz kreveta. Dakle, priuštite sebi 10 minuta maženja ispod pokrivača pre nego što se zaista probudite i suočite sa danom.

Sex couple photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto by Racool_studio – www.freepik.com

Oduprite se želji da koristite telefon

Ako je prva stvar koju uradite kada se probudite da proverite da li na svom pametnom telefonu ima notifikacija (wtf?!), radnih poruka ili e-pošte, znajte da je to medveđa usluga koju činite sebi.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

U stvari, čineći to, odmah negujete reaktivno, a ne na proaktivan način razmišljanja koji će vas naterati da započnete dan u odbrambenom stanju, a ne na mestu unutrašnjeg mira i kontrole.

Zato pokušajte da ostanete odvojeni od tehnologije barem prvi sat svog dana kako biste mogli da počnete sa svešću o sadašnjem trenutku i pozitivnim fokusom.

Couple sleeping photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto by senivpetro – www.freepik.com

Istegnite i probudite mišiće koji još spavaju

Često ignorisano ili potcenjeno, istezanje je još jedna od stvari koje treba da uradite kada se probudite da biste započeli dan na najbolji mogući način.

Vaše telo je spavalo satima, tako da ne možete očekivati da će se odmah zagrejati, napuniti energijom i biti spremno za trčanje.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Zatim možete probuditi mišiće jednostavnim istezanjem nogu i ruku ili možete ustati iz kreveta i napraviti neko stojeće istezanje. Tajna je da radite ono što vam odgovara i koliko god želite.

Online fitness photo created by freepik - www.freepik.com
Foto by freepik – www.freepik.com

Popijte najmanje dve čaše vode

Uvek započnite dan tako što ćete popiti 1-2 čaše tople vode. Pijenje vode i rehidratacija vašeg tela kao jedna od prvih stvari ujutru je jedan od najjednostavnijih trikova koji će učiniti da stanete na pravu nogu!

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Ne samo to, ima i razne zdravstvene prednosti. Prvo i najvažnije, pijenje vode ujutru na prazan stomak može da pokrene metabolizam. Vaš mozak se takođe sastoji od mnogo vode, a dehidracija može dovesti do glavobolje, tako da zadržavanje hidratacije može da ublaži ove vrste bolesti.

Happy eating photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto by drobotdean – www.freepik.com

Imajte dobar doručak

Doručak u roku od 30 minuta od buđenja je od suštinskog značaja da biste povratili pravu energiju i energiju za početak dana.

Zdrav doručak, zapravo, daje energiju, poboljšava kratkoročno pamćenje i pomaže vam da se fokusirate intenzivnije i na duže periode.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Ali šta jesti da se napuniš energijom? Složeni ugljeni hidrati kao što su integralne žitarice ili ovsena kaša, sveže ili sušeno voće i jogurt. A oni koji više vole ukusan doručak mogu se odlučiti za rikotu, avokado, pa čak i lososa.

People photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto by wayhomestudio – www.freepik.com

Namesti krevet

Može izgledati kao gubljenje vremena, nešto nevažno ili nepotrebno, ali pospremanje kreveta je jednostavna radnja koju možete preduzeti ujutru i koja čini da započnete dan sa osećanjem ispunjenosti.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Obavljanje jednostavnih zadataka, kao što je nameštanje kreveta, daće vam pravu energiju da se bavite drugim zadacima tokom dana na pozitivniji način.

People photo created by artursafronovvvv - www.freepik.com
Foto by artursafronovvvv – www.freepik.com

Zapišite dnevni red za taj dan

Među stvarima koje treba uraditi čim se probudite da biste dan započeli na najbolji način, svakako je planiranje, korak po korak, obaveza.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Odvojite nekoliko minuta ujutru da napišete svoju listu obaveza, dajući im prioritet kako biste bili sigurni da ćete se prvo pozabaviti najhitnijim stvarima.

Ovo će vam dati osećaj svrhe i zadovoljstva kada uspete da precrtate zadatke sa liste.

Love photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto by marymarkevich – www.freepik.com

Započnite dan nečim što uživate da radite

Ako imate hobi, ili ako postoji nešto što posebno volite da radite u određeno vreme, onda to uradite rano u toku dana.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Bilo da je to nešto što trenira vaš um, kao što je čitanje knjige ili rešavanje ukrštenih reči, nešto zbog čega se osećate zadovoljno i zdravo, poput šetnje na svežem vazduhu, ili nešto zbog čega se ponovo osećate kao dete; uradi nešto zbog čega se osećaš dobro.

Započinjanje pozitivno je najbolji način da prođete kroz dan.