Od 28. avgusta 2023. godine, Uran, planeta revolucije, je retrogradna u fiksnom zemaljskom znaku Bika, a 27. januara, Uran završava svoj retrogradni hod i kreće direktno. Ovo će biti vreme koje nam otvara oči u kojem možemo da napravimo velike iskorake napred.

Pročitajte i ovo: Zašto je PLUTONOV PRELAZAK U VODOLIJU najveći astrološki tranzit godine (23.3.2023. – 8.3.2043.) i kakve promene nam donosi

U proteklih pet meseci, kada je Uran bio retrogradan, bili smo malo sporiji u prihvatanju promena nego inače. Bik je znak koji voli da odvoji vreme kada se približava uvećanju života, tako da su nas kašnjenja koja se osećaju na planetarnoj strani Urana naterala da povučemo noge kada je u pitanju revolucionisanje naših snova, partnerstava, karijere i ciljeva.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

U poslednje vreme, napredak se kreće nešto sporije nego inače, ali počinjemo da vidimo situacije, odnose i verovanja u drugačijem svetlu sada kada Uran napreduje.

Uprkos našim najboljim naporima, tranziti Urana mogu doneti neočekivane izazove i prepreke. Stoga je od ključne važnosti da ostanete fleksibilni i prilagodljivi kada se bavite problemima koji su u pitanju. Važno je zapamtiti da su zastoji normalan deo procesa i ne bi trebalo da nas odvrate od naših krajnjih ciljeva.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

U subotu, 27. januara, kada se Uran okreće direktno, imamo nalet energije u našim životima, što nam daje motivaciju da preuzmemo veće rizike. Bićemo zainteresovani da razgovaramo o temama kao što su lečenje životne sredine, mudro ulaganje novca i novi pristupi odnosima.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Povezujemo se sa trenutnim vremenom, što znači evoluiranje od zastarele ideologije. Udaljavamo se od života u prošlosti i postajemo svesniji uticaja koje naše akcije imaju na svet i naše ljudske veze. Ovo je vreme kada se možemo fokusirati na jačanje naših odnosa, brigu o Zemlji i mudro rukovanje novcem.

Konjunkcija između Jupitera i Urana u Biku koja se dešava 20. aprila je vitalni astrološki tranzit 2024.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

U ovom trenutku videćemo da mnoga politička pitanja zauzimaju centralno mesto – posebno kako se približavaju ovogodišnji izbori u SAD. Još jedna zanimljivost u ovom trenutku biće berza. Možda ćemo videti da postaje problematična i nestabilna, što mnogo počinje da vidimo u trenutnoj ekonomiji.

Pročitajte i ovo: Kako PLUTON U VODOLIJI utiče na svaki horoskopski znak i podznak od 2023. do 2043.

Međutim, 20. aprila stvari će dostići vrhunac svih vremena, što bi nas moglo naterati da preispitamo kako treba da vodimo računa o svojim finansijama i investicijama. Pitanja životne sredine će takođe postati veoma kritična tema 20. aprila, dajući nam priliku da posvetimo više vremena i energije tome kako brinemo o našoj planeti.