Svi znamo koliko je govor tela važan u životu, a pre svega u razumevanju šta se osoba ispred nas oseća prema nama. Ali sada kada se većina naših veza rađa i razvija delimično onlajn? Počinjemo da pričamo o DBL-u, ili digitalnom govoru tela, ili digital body language.

Digitalni govor tela: previše entuzijastičan ili veze bez?

Šta je zapravo digitalni govor tela? Takođe u ovom slučaju to je neverbalni element, odnosno podtekst.

Pročitajte i ovo: Vodič za razvedene

To su emodži, interpunkcija, dužina poruke i vreme odgovora.

To jest, svi suptilni tragovi koji sugerišu da li je osoba zainteresovana ili ne.

Pročitajte i ovo: Prednosti i mane ljubavne veze sa značajno starijim ili mlađim partnerom

Digitalni govor tela, međutim, nije uvek lako protumačiti.

Pitali smo stručnjake u Hinge, aplikaciji za upoznavanje dizajniranoj da se brzo briše, kako to učiniti.

Background photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

 Kako tumačiti digitalni govor tela

Digitalni govor tela je veoma važan aspekt u fazi zabavljanja, jer ako se dobro tumači može otkriti mnogo o namerama potencijalnog partnera.

Ali na koje signale digitalnog govora tela treba obratiti pažnju?

Pročitajte i ovo: Postoji li partner bolji od sadašnjeg?

Najpopularniji signali iz Hinge pretrage su ko započinje razgovor i konzistentnost poslate poruke (76% nerešeno). Zatim sledi vreme odgovora (68%), ton poruke (66%), dužina poruke (33%) i korišćeni emodži (11%).

Pročitajte i ovo: U bračnom krevetu sa bebom

S obzirom na to da 69% ispitanika kaže da analizira digitalni govor tela kako bi utvrdilo da li žele da preduzmu sledeći korak i izađu sa partnerom, jasno je da je u potrazi za ljubavlju važno da budete osetljiviji i izbegavate da razgovor ostane nezavršen.

Image by rawpixel.com on Freepik
Image by rawpixel.com on Freepik

Dragoceni saveti za korišćenje digitalnog govora tela

Da bismo protumačili digitalni govor tela drugih i da bismo bili sigurni da komuniciramo ono što zaista želimo da komuniciramo, evo saveta Logana Urija, direktora za nauku o odnosima u Hingeu:

Pročitajte i ovo: Kako da vežbanjem svesnosti povećamo osećaj zadovoljstva životom

Nemojte pretpostavljati da propuštena poruka takođe ukazuje na nedostatak interesovanja. Naravno, to može biti znak kako se neko oseća prema vama, ali to nije uvek slučaj. Umesto toga, obratite pažnju na postupke i namere iza reči.

Pročitajte i ovo: Upoređivanje s drugima upropaštava ti život

Izrazite očekivanja od samog početka. Ako uživate u slanju poruka, nemojte se plašiti da pitate svog partnera koliko često želi da bude u kontaktu između sastanaka. Ako ne volite da šaljete poruke, savetujte potencijalnom partneru da ne tumači previše vaš način pisanja.

Pročitajte i ovo: Odlazite li od onih koji nisu ono što vam je potrebno?

Ako želite da čujete svoju simpatiju češće, pokušajte da primenite pozitivno „pojačanje“. Kada vam neko pošalje poruku, recite mu koliko vam je bilo drago da ste je primili.

Pročitajte i ovo: Zašto je ženama malo potrebno da se mnogo vežu?

Manje je više. Jasno stavite do znanja da ste razumeli činjenicu da osoba sa kojom se zabavljate ne voli da šalje poruke, ali da biste bili zahvalni da čujete glas od nje makar i na kratko, na primer porukom koja kaže „mislim na tebe“ ili memom koji podseća ih na vas, čak i samo da biste osetili da ste u njegovim mislima.