Glavna razlika između muškog i ženskog tela je u tome što muškarci mogu da vide svoje genitalije, dok žene ne mogu.

Sve što muškarac treba da uradi je da pogleda nadole, poigra se malo sa svojim genitalijama i sve je jasno k’o dan.
Ženske genitalije nisu u vidiku (pretpostavljamo da ovde među nama nema žirafa), stoga, mnogo slabije poznajemo svoje telo i genitalije.

female-1412357_1280Svakako da smo radoznale, što je dobro i poželjno da budemo. Verujemo da nema žene koja nije uzela ogledalo u svoje ruke i zavirila u svoje međunožje, još od malena. Ako još uvek niste, krajnje je vreme da to uradite! Čak iako ste se prestravile u momentu, pogledajte smelo ponovo jer da se ne lažemo, ničije genitalije, ni muške, ni ženske, ne bi pobedile na izboru lepote.

Upravo iz ovog razloga rešili smo da vas povedemo na jedinstveno proputovanje kroz bespuća vašeg tela da bismo vam pomogli da što bolje otkrijete i upoznate svoje telo da biste ga više voleli i još više uživali u njemu. Narednih pet minuta istraživanja može da učini veliku razliku u vašem seksualnom životu.

Spoljni delovi genitalija

Spoljni organi, sve što vidite spolja, zbirno se naziva vulva.

Mesnati deo, prekriven stidnim dlačicama, zove se Venerin breg, ili samo breg, koji deluje kao jastuk tokom seksualnog odnosa. Možete da gladujete koliko god hoćete (ali nemojte, molimo vas!), on će i dalje da bude mesnatiji od ostatka vašeg tela.

Labia majora su spoljne vaginalne usne – nabori kože pokriveni stidnim dlačicama. Kad ih otvorite, otkrićete male usne, labia minora, unutrašnje vaginalne usne, obično, purpurne i vlažne, jer sadrže žlezde koje luče sebum, tečnost koja vašu vaginu čini vlažnom.

Spoljne usne obično pokrivaju unutrašnje usne, naročito kod mladih žena, gotovo, devojčica. Ali ne brinite, sasvim je u redu ako vaše unutrašnje usne malo vire van. To je sasvim normalno.

Dok smo kod ‘normalnog’’, boja vaginalnih usana varira, od svetlo roze do tamno ljubičaste ili braon, u zavisnosti od starosti i boje kože.

Himen je tanka membrana koja ponekad može da pokrije vaginalni otvor, ako ste nevini. Kažemo, ponekad, jer čak iako niste imali seks, himen može na neki način da nestane. Dešava se.

Ne izlazite iz teretane? Idete na jahanje? Koristite tampone? Malo ste se zaneli tokom petinga sa vašim partnerom? Sve su to razlozi zbog kojih himen ne može da ostane netaknut čak iako ste devica. U svakom slučaju, to nije neprobojna barijera jer himen ima otvore koji omogućavaju protok menstrualne tečnosti.

Perineum, brežuljak, je glatka površina kože između anusa i vaginalnog otvora. To je veoma osetljiv deo na seksualnu stimulaciju jer skriveni deo klitorisa se nalazi neposredno ispod.

Unutrašnji delovi genitalija

Vaginalni otvor je deo kroz koji penis prodire tokom seksualnog odnosa, ali suprotno shvatanju, to zapravo nije otvor, da ne kažemo, rupa. To je mišićna tuba. Stavite svoj prst u vaginalni otvor kad niste uzbuđeni i lako ćete osetiti kako se njegovi zidovi dodiruju. Vagina je duga oko 12 cm i nagiba se uzlazno prema donjem delu leđa, proširenjem do grlića materice, kapije materice.

Penis ne može da penetrira dalje nego što to priroda omogućava jer je otvor materice uži od širine slamčice za sok. Samo tokom porođaja se otvara široko da bi beba mogla da izađe.

Kada ste napaljeni, materica i grlić materice se podižu, produžavajući vaginalnu tubu. Kada njegov penis prodre, zidovi vagine se protežu da bi prihvatili razliku u dužini, ako postoji.

To je razlog zašto, iako je prosečna dužina penisa oko 15 cm, a prosečna vagina dugačka oko 12 cm, svaki penis može u nju da stane. Priroda sve rešava i prilagođava optimalnim uslovima.

Uretra je mali otvor kroz koji mokrimo, mada ovo ne zvuči previše uzbudljivo i u vezi sa seksom, ali sačekajte, ima još.

Američki istraživači nedavno su otkrili erotski potencijal onoga što danas nazivamo U tačkom. Naime, otkriveno je da žene imaju snažnu seksualnu reakciju kada se područje uretre lagano stimuliše prstom, jezikom ili vrhom penisa.

Potražite mali pedalj erektilno osetljivog tkiva neposredno iznad i sa obe strane otvora uretre i neka se vaš partner koncentriše na ovo područje svojim jezikom ili prstom. Slobodno koristite lubrikante, sem ako niste već uzbuđeni.

Tokom odnosa, široko raširite noge, pritiskajući se o njegov penis i karlicu kako biste omogućili maksimalan kontakt. Navedite ga da melje radije nego da gura svoj penis u vas.

Najvažniji delovi genitalija

Mnogo puta do sada je rečeno ali vredi ponavljati unedogled jer to je tako divna činjenica – klitoris je jedini organ na celom telu kreiran seksualnog užitka radi. Ura!

Izgleda kao malo zrno graška, pokriveno zaštitnom haubom kože, ali u suštini, klitoris je velik oko 12 cm i kad mu je vrh stimulisan, ceo postaje natopljen strašću, čvrst i osetljiv.

Muškarci imaju ekvivalent klitorisu duž gornje strane svog penisa, koji je u potpunosti prekriven kožom, dok vrh našeg, ženskog, viri i vidljiv je.

Veći deo klitorisa je skriven ispod površine.

Vidljiv vrh je vezan za unutrašnju humku erektilnog tkiva, veličine zgloba našeg prvog prsta.

To se tkivo onda prelomi u dve ‘noge’’ koje se protežu još oko 11 centimetara. Postoje još i dve klitorisne ‘sijalice’’ koje se protežu duž područja nedaleko od vaginalnog otvora.

Celokupno tkivo klitorisa je erektilno (uvećava se ili bubri pri stimulaciji) i doprinosi orgazmičnom grčenju mišića. Tako da je čista laž kad se kaže da neke žene mogu da dožive orgazam bez klitorisne stimulacije jer se samim činom zabadanja penisa stimulišu i skriveni delovi klitorisa.

Muškarci često mogu da dožive orgazam za dva, tri minuta. Ženama je obično potrebno između 10 i 20.

Muški orgazam traje oko pet sekundi, dok ženski, u proseku, traje 15 seksundi. Da, ženski je tri puta duži.

Ali evo osvete – većina muškaraca doživi orgazam tokom seksa, dok to uspeva najviše polovini žena.

Sad kad znate mehaniku, vreme je za zabavu!